S-400 Soğuk Havadan Koruma Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam affınıza sığınarak kafama takılan bir şeyi dilim döndüğünce sormak istiyorum ecm de 144 teki soğukları üstümüze yatıracak gibi bi görüntü veren azorun bu kadar hızlı kaybolması normal midir sanki devamı daha farklı gitmeli gibiydi umarım sormak istediğim şeyi kısıtlı bilgimle anlatabilmişimdir cevaplarsanız sevinirim saygılarımla

    Izlanda ve Avrupadaki parazit a.bler.

    Hocam daha doğu karadeniz kıyısı olarak havada bile kar göremedik çok kötü gerçekten inşallah şubatta istediğimiz efsane bir sistem alırız. Tahmininize inancımız tam o efsane gelecek inşallah.

    2. sistem Karadeniz uzerinden gelebilir.

    Semih üstadım bu İspanya ab.sini bertaraf etmenin yolu nedir varmı bu ihtimal

    Füze atmak.


    Herkese iyi geceler.

  • Hava durumu kurallarını belki hiçe sayarak beklenen durumu belki basite indirgemiş olabilirim ama ama tüm bilimlerde gördüğüm ve hep gerçekleşen bir kural var. Her inişin bir çıkışı vardır sözü bence her şeyi özetliyor. Dibi gördük zaten bundan sonra mutlaka bir şeyler olacağına yürekten inanıyorum. Özellikle çok dip inişlerin çok büyük ve ani yükselişleri olur.

  • Hocam bu sene kalbimde çok büyük bir rahatlık var. Sağlam bir sistem alacağımıza adeta eminim. Hiçbir sene bu kadar rahat olmamıştım. Eminim sizde de bu gönül rahatlığı var. Modeller de bu görüntüyü gizlice gösteriyor. En büyük gösterge dediginiz gibi 10 hpa. Stratosfer Avrasya’yı tamamen terkediyor ve Abd’ye yerleşiyor. Böylece Avrasya'da yüksek oluşumu daha kolay olacak ve Soğuklar batılı güçlü bir akım ile karşılaşmadan coğrafyamıza inebilecek. O zaman herşey olabilir.

    Azorun indirecegi polar atagi daha olasi goruyorum. Kis tahminimde Sibiryanin bir sure etkin olacagini ama butun kisa damga vuramayacagini soylemistim. Nitekim aktiflesti ama bize yaramadi. Sure uzun. Belkide senin beklentin gibi olur.

  • Abi şunu sormak isterim Kış öngöründe öngördüğün ama şuan gerçekleşmeyen şey nedir sence ?

    Bati Rusya'ya soguklarin gec gelmesi. Sibirya'da soguklarin gec olgunlasmasi. Gec olgunlastigi icinde batiya yonelmesinin zaman almasi. Oyuzden ilkbahar soguk gececek gibi ama bir anlamida kalmayacak.

  • hocam bu verilerin 3 gün içinde tamamen lehimize dönme ihtimalı varmıdır. 87 kışında böyle bir beklenti yoktu. gerçi şimdi teknoloji daha iyi durumda. teşekkür ederim

  • Hocam merhaba 2. Sistem ay ortası ve karadeniz üzerinden gelmesi yüksek ihtimal dediniz ilk sistemde gelmezse trakyanın kar görmesi çok zor olur değilmi?

  • 2000 bilmem kac yılı tam hatirlamiyorum babam da reno brodway araba vardi o aksam erken uyumustum sabah uyandığımda o araba kara gömülmüş muhteşem bir kar yağışı olmus sabah ta masmavi bir gökyüzü vardi o bahce ki kar örtüsünü bozmamak icin kendimi 1 saat anca tutabilmistim iste benim efsanem budur yillardir bekliyorum gecen sene konumum gebzede ocak sistemi husran olmustu 10-15 cm kar birikimi olmustu bu kışı iple cektim yeni efsanem icin yavaş yavaş umudumda kırılıyor ama icimden de diyorum hadi be şubat bi guzellik yap kötü gecen kışı unuttur bize

  • Semih hocam merhaba, size bir sorum olacak, ülkemizin üzerinde ki bu kalkan gibi olan durum herneyse ve soğukların ülkemize girmesini engelleyen olay sizce, yanlış bilmiyorsam akdeniz de ki HAARP silahı olabilir mi? İyi geceler hocam

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.