Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @4 Şubat Hocam yüksek köylerimiz de kar var. Gönen /Fındıklı Köyü Rakım 600mt üstü olması lazım. Gönen merkez anlık yağış yok, üşüyoruz. :)

    6ad3e58c629ab6cbaaabb.jpg

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • @4 Şubat


    Karşılaştırma için kesinlikle haklısınız tabiki :)


    ama foto, " marmara bölgesinden neden kar fotoları filan gelmiyor" yakınmanıza cevap içinidir :)




    Not : kesinlikle espri içeren mesajlardır, ciddiye alınmaya :)

  • Hocam artık Ecmwf'nin radarında sistem. :hfyeni (29):

    Eps'de yoluna girdiğinde gözlükleri takarım. :) kısa sürede doğuya kaçıyor gibi görüyorum model sayfasında paylaşmışlar.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Eps'de yoluna girdiğinde gözlükleri takarım. :) kısa sürede doğuya kaçıyor gibi görüyorum model sayfasında paylaşmışlar.

    Daha süremiz var hocam elbette yarın bozmayacak diye bir şey yok yarın bir bakmışız bahar havası filan... Ama Mesut hoca Ocağın 20 sinde söyledi Şubat 2. haftasından sonra diye zaten bu döneme kadar da yb li günler geçirdik hayırlısıyla inşallah gelir şu sistem finali yaparız artık. ^^

  • Enes kardeşim model sayfasında Girit ab den bahsetmişsin kıyılar heder olur ama iç ve yuksekler meyvesini toplar

    Kıyılar için dek candır dekli sistemler bir yağar bir durur ama devasa bir dek bandı yakaladın mı ortalık toz duman olur doğu Marmara için ne düşünüyorsun ab li sistem ne gibi durumlar olmalı ki kıyı şehirlerine yarasın

  • Kar sınırı düne oranla çok daha düşük.Az daha zorlasa belki şehir merkezide beyazı görürdü sabah :P

    Haklısınız sabah kalktım rutin olarak penceremden baktım. Güney doğu yani Susurluk ile aramızdaki yüksek tepeler (rüzgar güllerinin olduğu yerler) beyazlamış tı. :)

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Gönen hangi rüzgar da dek alıyorsa o olsun yoksa olmasın. :D Kuzey kıyılar kardan koparken yorgan altından tv'den onları izlemeye hiç niyetim yok. Herkes kendisine gelsin ister, bencede soğuklar sağlam olsun siklon olsun. Dek vurursa da cilası olur. 8o Tabi önce sistem bir gelsin de daha öncede gördüm şu olsun bu olsun derken sistem hop balkanlardan İtalya ya bunun akabinde derin bir sessizlik ve trol saldırıları. :D

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • İşte bütün mesele burda Aristokrat abi.

    Bu sene ilk defa adam akıllı gözüken salınımı olduğu için herkes kendi kapısının önüne bakıyor :) .

    Yoksa bende bilirim kimseye ekmek yedirmeden aldığım karı 2015 yılbaşında(örneğin)

    Küçükken çok ağlardım ben istanbula hep kar yağarken burada rüzgarla felç eden kuru soğuk aldığımız zamanlar.Neden hep oraya yağarda buraya yağmaz derdim.İşin ayrıntısını öğrendikten sonra o gün bugündür siklon demek benim için adam akıllı kar demektir.

    Sistemin temeli 144h den itibaren atılıyor.O saatler itibariylede batılımı-doğulumu az çok belli olacak.Şuan etkisi altında olduğumuz soğuk ve yağışlı havayı en net bilen Ecmwf ve Ukmo olmuştur.Referansımda Ecmwf ve Ukmo olacaktır.Gfs nereye verirse versin bu iki modelden destek almadıkça kumda oynasın

  • Mevlananın dediği gibi ne olursa olsun gelsin.Siklon aşığı biri olarak dek'da olabilir siklonikte olabilir ,Şubat'ı yarılamışım ve halen adam akıllı bir kar göremedim gelen herşeye açım.Tabi seçme sanşım olsa kapı gibi siklonlu bir sinoptiği seçerim :hfyeni (18):

  • Ben nasılmı Dek isterim

    Ahanda bana böyle dek yarar :chinese:

    Ull merkezi inecek egeye doğru vereceksin hafif yatık poyrazı pompala dursun 1/kahkahas23s1(Bu gerçekleşecekde biz görecez nerdeeee...)

    gens-8-1-216.png