Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Erdek'te kar ne zaman başlar ve ne kadar sürer ? MGM sıcaklıkları yüksek tutup 5-6 demiş ama yoğun kar ikonu koymuş. Ama Bandırma'ya 4-5 derece deyip karla karışık yağmurlu ikonu koymuş kafam almadı vallahi. Ayrıca Kapıdağ için tahminler nedir ?

  • Erdek'te kar ne zaman başlar ve ne kadar sürer ? MGM sıcaklıkları yüksek tutup 5-6 demiş ama yoğun kar ikonu koymuş. Ama Bandırma'ya 4-5 derece deyip karla karışık yağmurlu ikonu koymuş kafam almadı vallahi. Ayrıca Kapıdağ için tahminler nedir ?

    mgm pek tutarlı deil maalesef geçen kar gösterdi 5 gün bir kar tanesi bile görmedim balıkesirin bütün ilçeleri ve beldeleri kar görecektir

    🌩

  • Mgm nin verdiği değer 6-3 sence kar olurmu :S.Yada şöyle diyeyim önceki sistem yoğun kar verdide ne oldu :) .

    Yarın sabah-Öğle arası kky olur Bigada.

    Balkanlara adam akıllı soğuk oturmadıkça yer seviyesinden pek bir şey ummayın.Yine önceki sistem karayel geldide ne oldu ? Hiçbirşey.Neden ? Balkanlarda yeterli soğuk birikimi yoktu akan soğuk zaten o günün öğlenden sonrasında Trakyada kendisini belli etmesi lazımdı

    Zaten mgm yogun kar yagisi vermis tutacak dememis kar olurmu olmazmi dememis yagar yogun tutarmi tutmazmiya girmemis. Mgm bu ulkenin bir degeri burda hocalarda tahmin yapti tutmadi. Mgm de bazen tutturamayabilir ne diyoruz sonucta tahmin. Gecenki sistemde tahminlerimiz tutmayinca dedigimiz gibi sonucta tahmin!

  • Ayberk kendi adıma düşüncelerimi toparlarsam üç kelimeyle yine dert ,sıkıntı ,tasa sistemi.Yağışın kıyıda tam anlamıyla kara dönmesi akşam üzerini ,16:00-17:00 civarını bulabilir yani yağışın en yoğun kısmında kky etkili olacak muhtemelen yağış kara döndümü geceye kadar artık ne varsa usul usul gider biter.Kapıdağ'da öğlenden itibaren hareket başlar güzelde bir kar olur.

  • Yarın akşam üzeri gecenin ilerleyen saatlerine kadar İzmit'te kar görür 10-15 cm beklentim var. Gönlümden koptu;)

    ^^ Valla 4-5cm görürsen öpüp başının üstüne koyki o bile çok zor. Malesef bu sistemde rakım sistemi kıyılar birşey beklemesin 100metre ile 200metre arası 2-3 cm olur yada olmaz cunku yagısın cogunlugu yagmır ve kky ve gece yagıs kesiliyor zaten. Yukseklere cıkmanda tavsiye var öğleden sonra adam gibi kar görmek istiyorsan 350-450 metre civarı tatmin edici kar alacaktır diye umut ediyorum. İmkanın varsa İlimtepe yada Umuttepe.

  • ne güzel hızlı kırbaç gibi geçip gidecek dediniz şimdi yağış gece bitiyor diye mızmızlanıyorlar cok sevinmeyin bir daha yaziyorum "gerçekler tahminlere bir tokat gibi çarpar".

    🌩

  • Devletin kurumunda bir üslup bir düzen bir adap olmalı Musabali .

    Evet tahmindir bir yanılma payı mutlaka bulunur ancak elindeki verilere ters oranda tahmin yapılırsa sıkıntı çıkar.Misal Kar yağması için gereken şartlar yoğuşma sıcaklığının 0 olmasıdır ve yer sıcaklığının max 7 derece civarlarında olması gerekir.Peki biz buna saf kar diyebilirmiyiz ? .Saf kar benim açımdan yerde tutmaya başlayan kardır.Yoğun kar denilince insanlar bir beklentiye giriyor ki bu beklenti üzerine arkadaşımız soruyu bana yöneltiyor.İç kesimlere konulan yoğun konulan yoğun kar ikonu ile Bigaya verilen yoğun kar ikonu aynı değerimi taşımaktadır ? .Orada yağacak olan,beklenilen,tahmin edilen kar ile burada yağması bile şüpheli olan karın değeri aynımıdır ?

    Mgm nin bu tür konularda daha temkinli olması gerekmektedir ki önceki sistemde yaptığı hatadan ders çıkardığını görebiliyoruz ancak bazı noktalarda yine kırılmalar var.Yarın için arkadaşımızın konumunda beklediğim durum,öngörüm,tahminim en fazla kky olmasıdır tekrar söylüyorum 5-4 derecelerde yağan kara saf kar demem ben o kar su oranı yüksek kardır sulu kardır.KKY denilince içine sulu kar olsun karlakarışık yağmur olsun bu durumlar girer.Umarım doğru bir şekilde beni anlamışsınızdır.

    İyi forumlar...

  • Bugün ki maç OYNANMAYABİLİR, oynansa TAMAMLANMAYABİLİR.

    Maç bu akşam 19:50'de başlıyor. Kar yağışı Bolu'ya öğlen giriyor. Bu öyle böyle bir kar değil tipiyle geliyor.

    BOLU'muzu vuracak olan İSTANBUL takımımız GALATASARAY değil.


    Bugün BOLU'muzu vuracak olan KAR FIRTINASI.

    Bugün BOLU'yu vuracak olan sistemimiz biz amatör meteoroloji sevdalıları nezlinde HIZLI AMA ÖFKELİ diye adlandırılır.

    GALATASARAY'dan daha hızlıdır vurduğu yeri yıkar geçer, dolayısıyla bu maç bugün OYNANMAYABİLİR (nokta). :):):)