Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İnşallah hocam soğuklar bizim için sistem geldiğinde kuşa dönmez. Çünkü Bursa olarak kıyı şehirleri kadar sıcaklık sıkıntısı çekebilen bi yeriz.

    Aslında şuan sistemi yaşıyoruz sistemin bir parçası girdi şuan 850hpa da -1.1 var bulunduğum konumda ve sulu kar yağıyor

    KARABÜK/YENİCE

    12 Ocak - 23.47(Yükseklik: 182m)


    2.4 derece Hesabını sen yap kardeşim sistem güçlü olacak sadece ab konumuna göre sistemin nereleri etkileyeceği önemli Pazartesi akşama kadar da tam rotası belli olmaz gibi

  • Yazdığın yazıda parantez içinde belirtebilirsiniz hocam başka ildeki insanlar da okuyor yanlış bilgi olmasın

    Gayet güzel kar yağışı aldı

    Saygılar,

    İyi akşamlar

    Dostum o zamansa her sistemde tarlaları çatıları araba üstlerini yol kenarlarını ölçersek asıl o zaman başkalarına yanlış bilgi vermiş oluruz.Dediğim gibi kar genelde tarla ve yol kenarı çatı gibi yerlerde daha fazla birikim yapıyor tabi rüzgara da bağlı.Ben 19 Aralık sistemini kötülemiyorum örtü oluştu ama abartılacak kadar fazla değildi.

  • Kaan C.

    HAVA_DURUMU


    Arkadaşlar,


    Bende 1989 yılından beri Çorlu'da yaşayan biri olarak kısacık bir yorum yapayım.

    Evet, eski yıllarda doğduğum yer olan Gelibolu, daha sonra da Çorlu'da çok güzel kış ayları yaşanır, çok güzel "kar'lı" günler geçirirdik.

    Hatta 23 Nisan törenlerinin, Çorlu'nun Kurtuluşu 1.Kasım törenlerinin kar yüzünden iptal edildiğini de bilirim.

    Evet, adına ne derseniz deyin ama, son yıllarda eski kışlar artık yok.


    Geçen kış, ne denli bir ölçüdür bilmem ama, ben hiç sırtıma bir mont bile almadan kış geçti. Yerde sadece 2 saat kalan bir de kar oldu o kadar.

    Benim burada iletilerim vardır, Şubat-2018'de çicek açan ağaç resimleri attım foruma.


    Şimdi bu yıl, Aralık, Ocak olmak üzere yerde 2 kere kar gördük, havada da 2 kere.

    Daha bugün ayın 12'si arkadaşlar. En kötü ihtimal ile Mart ayını saymasam bile 50 küsür gün soğuk kış mevsimimiz var.


    Şimdi önümüze bakıp model takibi ve kış, kar tahminlerini izleme zamanı.

    Yaşadığınız andan zevk almaya bakın, gerisi boş :)


    Sevgi ve selamlarımla

  • Edirneli olarak yazma gereği duydum. Trakya'nın batısı ve ortası, özellikle Çorlu'dan Edirne'ye kadar olan kısım yaklaşık 10 senedir 2017'deki Ocak ayı sistemleri dışında düzgün kar görmedi. Edirneli büyüklerimden duyduğum kadarıyla 2000 li yıllardan önce kışın tamamına yakın kısmında kar yerden kalkmazmış. Bunun bilimsel bir sebebi olması lazım. Sinoptik düzenlerini geçtim, bu coğrafyada nedeni bilinmeyen bir bozulma var. Gerçekten üzücü bir durum. Ocak 2017 güzeldi, devamının gelmesini diliyorum. Konumuma yağmasın Trakya'ya yağsın o durumdayım artık.

  • SnowCatcher


    Benim şahsi düşüncem şudur.

    Evet "global ısınma" ve bunun doğal sonuçları büyük olasılıkla en önemli etkenlerden birisi.

    Ama, Trakya 2000'li yıllardan beri ( öncesi de var tabi) ciddi sanayi yatırımı aldı. Sanayi tesisleri, bölgeleri, rüzgarların daha doğrusu meteorolojik etkenlerin geçiş ve hareket yönleri gözetilmeden yapıldı.

    Her ne kadar aksi iddia edilse de doğalgaz çevrim santralleri bölgenin havasını ısıttı. ( buradan bir arkadaş baca teknolojisini anlatmıştı ama havaya karışan buharın yarattı etki gibi, sekonder etkileri de var)


    Sanayi tesisleri kurulması, çok katlı yapıların inşası, insan popülasyonun artması ve meteorolojik olaylarda belirleyici yerüstü su kaynaklarının değişimi de bu iklim değişikliğinde rol oynadı.


    Evet,çok güçlü sistemlerde bu değişiklikler en az seviyede etki etse de, global ısınmanın bir etkisiile zayıflayan, sınırda sistemler, Trakya'nın özellikle kar yağışı rejimini olumsuz yönde etkiliyorlar.


    İyi forumlar dilerim, kolay gelsin



    Not : Doğalgaz çevrim santrallerinin sadece baca çıkışları etkisi yok tabi. Tüm elektrik üreten santrallar, bir kaynaktan gelen suyu ısıtıp, türbinlerini döndürür daha sonra bu sıcak suyu tekrar deşarj ederler. Aslında kuruldukları lokasyonun havasını etkileyen kısımlarının en önemli etkisi buradadır.

  • Karadenizden gelen kaptanların verdiği bilgi ;

    Yoğun kar nedeni ile Anadolu Otoyolu Bolu kesiminde ulaşım güçlükle sağlanıyor. 10-15 cm kar birikimi mevcut.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Trakya gerçekten çok şanssız soğuk ile yağışı bir türlü çakıştıramıyoruz.Eski Trakya kışlarını gerçekten özlüyorum.Ilker abinin de dediği gibi Trakya istanbulun yan sanayisi gibi oldu son yıllarda çorlu çerkezköy muratlı sanayi bakımından çok gelişti.

  • GFS öğlen güncellemesine iyi bakın. Ay sonunda beklediğim canavarı yavaş yavaş vermeye başladılar. Enes Güleç(17) hocam ne düşünüyorsun sen bu konuda hiç inceledin mi

    Daha erken olabileceği düşüncem var.Denemesini yaptı ama başarılı olamadı.En azından güncelleme sonunda denemesini gördük

  • Daha erken olabileceği düşüncem var.Denemesini yaptı ama başarılı olamadı.En azından güncelleme sonunda denemesini gördük

    Karalama tahtasında 3 hafta önce yazmıştım biraz sallayarak ama artık vakitte daralıyor. 20'sinden sonra ufukta görünmeye başlar, kıta afrikası biraz hareketleniyor o işi bozabilir.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Karalama tahtasında 3 hafta önce yazmıştım biraz sallayarak ama artık vakitte daralıyor. 20'sinden sonra ufukta görünmeye başlar, kıta afrikası biraz hareketleniyor o işi bozabilir.

    21-22 civarıda büyük değişime gebe bir dönem,sinyalleri var.Büyük balık ise Ocak sonu muhtemelen.Avrupaya muhtemelen bir dalga gidecek ocak sonuna kadar ancak ocak sonundaki dalgayı paylaşmamız gerekebilir

  • Tahminimce bu 1 günlük sistemden sonra karlı sistem bir daha geleceğini sanmıyorum

    Bu sistemden sonra en azından bölgemiz için 10 günlük süreçte bir şey gözükmüyor ama unutmamak lazım. Bu gelecek olan sistem de bir anda karşımıza çıktı. 144h içine girmeyen bir şeye pekte kafa patlatmamak lazım. Ki 144h içine girmişken bile ufak oynamalarla ne kadar değiştiğini yaşayıp gördük.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5