Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • DSC_1677.JPGGİTO dağından selamlar Doğu Karadenizi geziyorum bir batı Karadenizli olarak müthiş manzaralar var bölgede

    Bu hafta Bünyamin Sürmeli oradaydı. Doğu Karadeniz güzeldir ama orta ve batısı da onun kadar güzeldir. Sadece Doğu karadeniz'in kendi düşüncem toprak ve görünüş yapısı diğer karadeniz illerine göre farklı.

  • Konuyu hareketlendirmek için tartışma başlatmak istedim güzel oldu ölü toprağını atmışsınız :D
    @SnowKong_03 bozkır açısından söylemedim ama illa istiyorsan Amasya/Gümüşhacıköy seni aşağıda bekliyor :D
    forum.havaforum.com/attachment/21755/
    @BaFRaLı55 aslında benim demek istediğim Orta Karadeniz'in doğu ve batısına göre görsel olarak daha çirkin olduğunu düşünüyorum. Yani Orta Karadeniz'de bir Pokut. Ayder, Uzungöl, Amasra Yedigöller gibi yerler yok tabi görecelidir zevkler tartışılmaz :)

  • Orta Karadeniz, Doğu ve Batı Karadeniz gibi daha sert bir coğrafyaya sahip değil. O yüzden Doğu ve Batı Karadeniz daha hoş bir coğrafyaya sahip diye düşünüyorum. Samsun'un en batı ilçesi Yakakenti geçin, beş on km sonra, Çamgölü denen mevkiden itibaren. coğrafya değişir. Sinop, Yakakente 60 km uzaklıktadır ve çok daha güzel bir coğrafyaya sahiptir. Sinop'un batı ilçeleri ve devamında Kastamonu kıyı ilçeleri de aynı şekildedir. Samsun'un doğusunda da Terme'den sonra başlar değişim. Doğu Karadeniz harika gerçekten. Sert, acımasız bir o kadar da harika bir coğrafyası var.

  • @SnowKong_03,yok hocam abartı değil.Gittiğim hat Eskişehir-Kütahya-Afyon-Sandıklı-Dazkırı üzerindendi.Eskişehir İnönü ilçesinden itibaren genel olarak boz bir arazi yapısı mevcuttu.Ağaçlandırma çalışmaları da yer yer vardı bu duruma karşı.

  • @SnowKong_03,yok hocam abartı değil.Gittiğim hat Eskişehir-Kütahya-Afyon-Sandıklı-Dazkırı üzerindendi.Eskişehir İnönü ilçesinden itibaren genel olarak boz bir arazi yapısı mevcuttu.Ağaçlandırma çalışmaları da yer yer vardı bu duruma karşı.Eskişehir'e gitmen için Bilecik'ten geçmen lazım Bilecik aynı Karadeniz gibi.İnönüden itibaren ormanlar bitiyor.Kütahyda gene orman görmüşssündür illa.Afyon da merkez ve sandıklı arasında orman var gene de yolcuğunda yer yer orman görmüşündür her yer bozkır değildir Hocam.

    Hocam Kütahya da orman görmüşündür herhalde ben geçerken görüyorum.Afyon merkez Sandıklı arasında orman var gene.Yolcuğunda illa buralarda orman görmüşündür ama %70 boz arazi vardır.

  • d.karadenizi güzel yapan her kış ya da yaz fark etmez. dağlarda hiddetli fırtınalar. Kafkasların devamında olması ve görsel olarak baktiginiz zaman uçsuz bucaksız zirveler imkansızlık dağ bayır vadi akarsu orman olmasi. Batıda da orman alanları var ancak d.karadenizdeki gibi değildir. Sonuçta memleketimizin batisi da çok güzeldir. Ama imkansızlık seyir zevki huzur olarak d. D.karadenizi tek geçerim.....bu arada trabzonluyum ama artvin yayla görselleri de bir başka güzel

    Einmal editiert, zuletzt von zaga ()

  • Abartma hocam Kütahya-Uşak hattından gittiysen çoğu yerde orman görürsün.Kütahya çoğu Karadeniz şehrinden daha ormanlıktır.Bilecik'te gene çok yoğun orman var.Uşak'ın kuzeyi ormandır.Eskişehir-Afyon hattından gittiysen orman az ama gene Afyon Eskişehir arası ormandır gene Afyon'un batısı karadeniz'i andıran ormanları vardır yoğunluk olarak.Denizli'de de hatrı sayılır orman vardır.Ege'de orman bakımından zengin bir yerdir.Türkiye'nin 2. en ormanlık şehri Muğla'dır (%68)'le

    Olay sadece orman değil. Doğu Karadeniz de nereye baksan yeşildir ve yeşilin bin bir tonu dur. Coğrafi yapıyla beraber birleşen bu yeşillik ve dağlarından eksik olmayan sis bakınca insana huzur ve mutluluk verir her daim.
    İzlemenizi tavsiye ederim.

    Einmal editiert, zuletzt von murti61 ()

  • Olay sadece orman değil. Doğu Karadeniz de nereye baksan yeşildir ve yeşilin bin bir tonu dur. Coğrafi yapıyla beraber birleşen bu yeşillik ve dağlarından eksik olmayan sis bakınca insana huzur ve mutluluk verir her daim.

    Ona katılıyorum hocam.Ben sadece her yer bozkır diyince yanlışı düzeltmek istedim olay bu.


    Mesela Afyon-Sinanpaşa'da ki Ahır Dağları orman çok yoğundur.

    Ben zaten Karadenizliyim ve Karadeniz'i de gördüm.Karadeniz çok güzel bir yer ama Ege'de güzeldir.


    Burası Kütahya Simav Karadeniz'i andırır.


  • Sistem etkisine başladı öyle bir soğuk bastırdı ki plastik sandalye ye oturamıyorum
    Öyle zannesiyorum ki 1700-1800 rakımdan itibaren yağış başladığı anda direkt kar yağışı başlayacak

  • @SnowKong_03
    Amasya=Ankara
    Çorum=Afyon, Uşak
    Tokat=Manisa


    Emin ol Amasya'nın İç Anadolu'dan hiçbir farkı yok özellikle orta kesimleri bomboş hep bozkır. Tokat'ta yarı yeşil yarı sarı ve yazın çok sıcak bu yüzden Manisa'ya benzettim :)

  • @Gray Cities


    Çorum’la Afyon benzer ama Uşak daha yağışlıdır Çorum ve Afyon’a göre


    Mardin’in Güney kesimleri kurak merkezi 663.3 mm yağış alıyor kuzey ve doğu kesimleride yağışlıdır.Amasya Tokattan daha sıcak değil mi?Amasya da rakım 409 metre. :D

  • giresun merkezde yağmurda başladı sisteme giriş yaptık

    Eğribel ve kümbette yoğun sis var rüzgar kuzeyden soğuk esiyor fakat henüz yağış başlamadı az önce söylediğim gibi yağış başlarsa direkt kar olarak başlayacak diye düşünüyorum
    Hava sıcaklığı 3 derece ve hızlı düşüş var gece - değerleri bulacaktır

  • @Gray Cities


    Çorum’la Afyon benzer ama Uşak daha yağışlıdır Çorum ve Afyon’a göre


    Mardin’in Güney kesimleri kurak merkezi 663.3 mm yağış alıyor kuzey ve doğu kesimleride yağışlıdır.Amasya Tokattan daha sıcak değil mi?Amasya da rakım 409 metre. :D

    Daha sıcakta Manisa ve Tokat coğrafya olarak daha çok benziyor diye dedim :)