Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bizim aylarca uğraşıp, didinip geceleri uykumuzdan feragat ettiğimiz Samsun'da ıkına ıkına 65-70 kg yağış aldık Erfelek yağış bile beklenmeyen bir günde 3 saat içinde 115 kg yağış aldı vermiyor Yaradan bize rahmetini ne edelim?

    Kurağız ve kurak devam ediyoruz :) Kışında böyle devam %95



    Bafra'ya simsiyah kuraklık vermiş MGM Samsun biraz daha iyi


    Bu durum yüzünden hevesim kaçtı veri incelemez oldum son aylardır

  • Arife gününden itibaren 1 aylık iznim başlıyor fındık erken bitti ama arkası da sağlam iş yaptıracak bize.Adananın neminden Karadenizin nemine pek değişen bir şey olmuyor benim açımdan.:)

  • biz findigi bitirdik koydede nem adina pek bsy yoktu Samet hocam,darisi basina insallah kisa surede halledersin islerini..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yaylalar yaz için biçilmiş kaftan bizim buralarda. Geçen hafta sonu sıcaklık 7 dereceye kadar inmişti. Biz de bayramı yaylada edeceğiz inşallah. Yarın çıkarız büyük ihtimalle.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Şu günlerde ülkemize yapılan ekonomik saldırılardan sonra ezoterik örgütler ve çok uluslu sömürgeciler, ülkemize karşı meteorolojik manipülasyonları kullanarak psikolojik harp silahını kullanabilirler. Çok dikkatli olalım. Kuraklık kelimesi yerine “yağış azlığı” terimini kullanalım.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Silverhand aynen öyle de kendimi tutamıyorum fazla :)

    Narsil köyler muazzam oluyor ya bu sene sınavlardan dolayı günübirlik gittim döndüm hemen yoksa 2-3 hafta kalmadan gelmezdim fındığa da yardımcı olamadım :)


    Yerel yağışlar görülmeye devam edecek ama Erfelek'teki bir şey beklemiyorum o ekstraydı. Bayramdan sonra sıcak hava dalgası geliyor hali hazırda sıcak zaten daha da sıcağı geliyor bu yazın belki de en sıcak ama son atağı olabilir. Ağustos ayının sonlarına doğru Orta Avrupa'daki serin ve yağışlı hava Balkanlar üzerinden üzerimize gelecek üşütme potansiyeline sahip. Bizim açımızdan Balkan karakterli sistem pek hayırlı mesajlar vermiyor ilerisi için ancak daha çok erken 2016'ya benzerliği ben de geçen aydan beri seziyorum sonbaharda anlarız ne olup bittiğini.


    Son olarak bu yazdan bahsedeyim. Geçen yıla göre daha yağışlı geçtiği aşikar ancak geçen yıla göre çok daha fazla sistem geldiği de aşikar yani olması gerekenden az yağış aldığımızı düşünüyorum. Özellikle nisan, mayıs ve haziran ayları berbattı. Sıcaklık konusunda ülke genelinde geçen yıla oranlar daha serin bir yaz yaşasak da bölgemizde çokta farklı değildi hatta zaman zaman 2010 yılını hatırlatan sıcaklara maruz kaldık belki de geçen yıldan daha sıcak bile kapatabiliriz.

  • Tamamen şahsi yorumumu söylüyorum. Ben artık Eylül geldi, rahatlarız diyemiyorum birkaç senedir. Çünkü sıcak kabus bitmiyor , bu sene de bitmeyecek anlaşılan.

  • Yaklaşık 2300 metre rakımlı Çaykara / Arpaözü Yaylasına dün akşam geldim. Fena bir yağmur, rüzgar ve burnumuzun ucunu göstermeyen yoğun bir sis vardı. Sıcaklık on bir dereceye kadar düşmüştü. Yayla evinde hemen sobayı yaktık mecburen. An itibari ile de güzel bir yağış ve yoğun sis hakim. Dışarda montsuz durmak mümkün değil. Herkese hayırlı bayramlar...

  • Yarın Rize genelinde şiddetli yağmur var. Durağan kütleler kısa sürede şiddetli yağış bırakacağından ciddi derecede sel, su baskını ve heyelan riski var. 100 kg'ı aşan yerler olacaktır. mgm nin uyarı yapmamış olması dikkatimi çekti.