İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sanirim bu lafların bir kısmı bana ancak ben 13 14 sistemini umursamayın demedim pek birşey beklemeyin dedim ayrıca kimsenin ne yapması gerektigine dair biseyde dememişim odaklanalım moral bozmayin demekten ne anlam cikardin gercekten anlamadım hocam admin olabilirsin moderatör olabilirsin agırlık koymak isteyebilirsin bunuda anlarım ama yanlis ithamda bulunmayalım lutfen hocam gereksiz alınganlık yapmisda olabilirim belki beni bile kasdetmemişindir ama ben böyle anladım iyi forumlar. . .

  • bakın 200lu saatlerden itibaren kıta içine dalan izlanda , bu göründüğü şekliyle hareket edip 980 e varan basınla ülkemize kadar sokulursa stratosfer isinmasinun 850 sogugunun yönü biz oluruz . Önemli olan izlandanin kıta içine dalıp göründüğü gibi bize gelmesini bekleyelim gerisi çorap söküğü gibi gelir. Zira o düşük basınç 850 yi vakum gibi kendine çeker

  • Bu sistemden sonra üzelmemeniz(üzülmeyiz inşallah) için gfs akşam güncellemesinin 250 ve üstünü bir dosyaya yağışlarla birlikte kaydedin ve tarih atın. Böyle görüntüler her zaman olmaz.

  • italya'da ki ab çok kötü olur kışı bitirir gerçekten bu sefer. ağzımızı hayır açıp takibe devam edelim

    23-25-27 hatta 30 Ocak sistemi gelmese bile kışı Şubat hatta Mart bitmeden bitiremezsiniz , en azından 15 Şubata kadar bu sinerjinin devam edeceğine dönük birçok veri var burada paylaşılan , takip etmeden böyle uçuk yorum yapmayın

  • @buraktaplak123 Özür dileyecek bir durum yok hocam, anlatmak istediğinizi vurguladınız, sıkıntı yok yani, sadece sizi içeren bir mesaj değildi o, sadece bazı şeyleri vurgulamak istedim. Neyse daha fazla konu dışına çıkmayalım.


    @MuratGuzel Algı yaratmak gibi bir derdim yok hocam, mesajlarımda da sizi hedef almamıştım. Birde o mesajı görevli sorumluluğumda yazmadım, konumu gereği İstanbul konusunda takılan biri olarak yazdım. Ağırlık koymak falan hoş olmadı. Dediğim gibi algı yaratma bir amacım yoktu, algı yaratıyorsunuz diyerek siz bana algı yaratmış olabilirsiniz hatta. Biraz üzülmedim değil, sizi bu forumda aktif olduğunuzu biliyorum, yanlış bir mesaj olsa bile kimse zaten kişiyi aşırıya kaçmadıkça tek mesajıyla yargılamaz diye düşünüyorum. İyi forumlar..


    GFS 12Z Diyagramı :

    forum.havaforum.com/attachment/12780/

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bünyamın sürmelinin de bahsettiği küresel ısınma sonucu ülkemizde olan sıcak havalar soğukları ve yağışları amerika dolaylarına yollamıştı acaba bu olay ters teper mi ? Amerika civarı kış günü sıcakla boğuşurken yağış ve soğuklar bize mi gelir ? 20 ocak sonrası görünen sistemdeki olay nedir o tarihlerde amerika bölgesi nasıl bence araştırılmalı fazla anlamam bu işten kusura bakmayın merak sadece

  • Bu kış yerde 10 cm Kar Görürsek öpüp başımıza koyalım Bence.

    Bazıları var, tek amaçları forumu karıştırmak. Hayır yani aynı şeyi farklı şekillerde ısıtıp önümüze getirirince elinize ne geçiyor? Mesajlarınızın hepsi yok kış kötü, yok şu kötü, yok kar beklemeyin felan. Verilerin desteklediği bir ay sonu soğuması var, stratosfer soğuması var, var da var. Az daha sabır lütfen.

  • arkadaşlar karalama tahtasına yazmanız gereken verisiz tahminleri buraya yazmamaya özen gösterin. biriniz kestane olacak biriniz efsane diyosunuz ve boş yere iddialaşıyorsunuz. bence sistem efsane olsun fırında kestane olsun. o zaman uyumlu olur.