Karsızlık Sendromu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önümüzdeki 15 gün karsızlık sendromum devam edecek bu süre zarfında modellere bir şeylerin yansımasını beklemekten başka seçeneğim de gözükmüyor.Son yıllarda Aralık ayında karın yağması ve yılbaşılarında sistem oluşumlarının bu sendromum da ki artışın temelini oluşturduğunu düşünüyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bundan önce , son 3 yıl hariç yılbaşılar birçok ilimizde 10-15 derecelerde geçerdi , son yıllardan dolayı beklenti yükseldi bu doğru , ancak tatilcilerin yılbaşında Uludağ ve Kartalkaya’da bile kar görmediği oluyordu önceki yıllar
    Şu anda en azından sadece dağlar değil İç kesimler hatta Trakya’da bile kar görme ihtimalimiz var
    Doğuda ve Karadeniz yükseklerinde ise müthiş kar var
    Ne yapıp edip yükseklerle yada iç kesimlerle irtibatı arttırmak lazım , gerçi oralara ulaşamayanlar yakınlara kar yağınca sendromu daha da depreşebiliyor ama beklemekten başka çare kalmıyor

  • Modeller uzun vadede düzgün olunca bozacak diye,düzgün olmayınca da sistem gelmeyecek diye boş yere strese giriyoruz :) Modellerin bir simülasyon olduğunu ve girilen yeni ve iyi bir verinin kritik şekilde modeli değiştirebileceğini unutmayın arkadaşlar.Şahsen ben istemem sistem gelmeyecekse uzun vadede modellerin göstermelik sistem göstermesini.Bu seferde vade yaklaşınca niye bozdu diye üzülüyoruz.

  • finaller yaklaşıyor bide üstüne delisi oldgum kar gelmeyince acayip bunalım içine girdim çok moralsizim isteksizim Allahım bizi gör rabbim gönder bize o coşkuyla takip ettiğimiz bol karlı sistemleri :(

  • kısmetinde varsa İskandinavya getirir sbirya getirir azör getirir.kısmetin de yoksa İzlanda götürür italya götürür Basra götürür.
    Belki biz kendimiz için düşünüyoruz ama biz çok iyi kar alırsak belki de başka bölgeler kurak olacak bunuda düşünmek lazım.

  • kısmetinde varsa İskandinavya getirir sbirya getirir azör getirir.kısmetin de yoksa İzlanda götürür italya götürür Basra götürür.
    Belki biz kendimiz için düşünüyoruz ama biz çok iyi kar alırsak belki de başka bölgeler kurak olacak bunuda düşünmek lazım.

    hocam Nirvana’ya varan sözler bunlar , çok güzel ama çabuk unutuyoruz kar duygularımız depreşince :)
    Daha iki gün önce dağda kar içinde yuvarlandım ama yine de insan mahallesinde kar topu savaşları yapmak istiyor çoluk çocukla :)

  • @kilanli Hocam Tüm Ülke olarak sistem bekliyoruz artık yani bunun doğusu batısı güneyi kuzeyi degil Hep beraber bi karlı sistem peşindeyiz çünkü vakit geldi artık Soğuma aşamasına gelirsek geç bile kaldık ülkece Özellikle Doğu bölgelerimiz geçmiş yıllara nazaran çok degişik bi yıl geçiriyor o hazar denizin ordaki YB oraya nasıl geldi onuda bilmiyoruz ilk önce Ülkemizi kendimizi düşünmek zorundayız sonra başka ülkeleri düşünme fırsatımız olsun.. Fantezi peşinde olursak şöle söliyim bizim yaşadıgımız şu havalar onları güldürür ama Dua etsinler sıra bize gelmesin bizde o zaman onlara gelooo diyeceğiz.

  • Mesela ingiltere veya Doğu abd güneşi daha çok sever onların kışı sevmeyecegine eminim.zaten hep yağmur ve kış.ama kısmet ten öte geçilmiyor 2009 hatırlarsınız oldukça ılık ve yagisliydi bereketli bir sene vardı 2012 ise bahar kurakligi yaşanmıştı.anlayacağınız bende çok isterim ama bizim gibi sınırda gezen bi ülke için de bu sene de normal diyorum.
    bu arada ben iki kez stres yaşıyorum hem kar yok hem dolayısıyla tatil olmuyor