Karsızlık Sendromu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben 50 yaşındayım. Bir kar sevdalisiyim. Kar yağmayan bir coğrafyada yaşayabileceğimi sanmıyorum. Ama her yıl sabırla kar yağmasını bekliyorum. Hava forum sayesinde kışın ne zaman kar yagacagini kestirip karlı dönemde izin alıp memleketim Zonguldak ilçesinin yagmurca köyüne gidiyorum. Semih hocaya sonsuz teşekkürler.

  • Geliyor gibi yapması bile mutlu ediyor
    Ya modeller de bile göremesek ne olacak
    En azından umut veriyor bazen çıktılar
    Aralık’ta kar görmediğimiz yıllar hiç de az değil , bunalım yapmadan sabırla takip edebilmeliyiz , herşeyden önce nasip..

  • Bu sendromun alîlleri geçirmekte olduğumuz şu günlerde fevkalâde acı çekmekte, tahmin yapan üstatların yazılarını takip ederken gözlerini kurutmakta, rûyalarında kar görmektedirler. Tek ilaçları, kendi yörelerinde henüz göremedikleri (veya örtü yapamamış) kar yağışının güçlü bir şekilde gelişidir.

  • Sendrom artık en üst seviyeye vardı. Aşırı özledim heryerin beyaza bürünmesini, karda yürürken çıkan takur takur sesleri.
    Örtülük kar yağarsa ilk işim şehirleşmenin az oldugu daha kırsal bir alan olan Sultaçıfligi/Mescid-i Selam civarına gitmek. Geçen sene 30-31 Aralık sisteminde gitmiştim binaların olmadıgı, olsada tek tük oldugu apaçık alandı. Fırtına olukça etkili tipi vardı. Kar kalınlıgıda tam 25 cm idi bulundugum konum Beyoğlunda 1 cm bile yoktu çok şaşırmıştım.

  • Allah sabır versin sayın karsızlık sendromu hastaları. Sizinle aynı derdi paylaşan birisi olaraktan şunları belirtmek istiyorum:
    1- Farkındayım kar bu sene geç kaldı fakat; 'sabreden derviş muradına ermiş' demiş atalarımız. eğer 1 yıl bekledikten sonra 10 gün daha bekleyemez ve cozutup sinir küpü olursak, Allah bize istediğimiz kar yağışını 1 yıl daha vermeyebilir.
    2-Her sistemde kar almak şart değildir. Örneğin geçen yıl efsane 6 ocak sisteminde Kocaeli Körfez civarında ikamet ediyordum.Soğuk açısından sıkıntı yoktu fakat yağış olarak tam bir rezaletti. Siklon ha geldi ha gelecek derken biten efsane sistemde biz sadece 5-10cm kar birikimine ulaşabilmiştik ve en yoğun yağış uyarısı tam da bulunduğumuz bölge içindi.
    3-Hava tahmini sinoptiklerine baktından sonra ileri geri yanlış sözler ("hay ben bu gfs çıktısının...." "ecm çıktısı çöp" ) edersek ayrıca forumdaki bazı hocalarımıza da yaptığı tahminler açısından kırıcı ve aşağılayıcı sözler edersek bu demek oluyordur ki bizim hastalığımız karsızlık sendromu değil 'en doğrusu benim bildiğim' hastalığına dönüşür.Ne de olsa kimse kafasından atıp tutup sinoptik çizmiyor ve ya tahmin yapmıyor.Herkese eşit seviyede saygı göstermemiz gerekli.Bu insan, foruma yeni kaydolmuş bir üye veyahut çok deneyimli bir hocamız olsa dahi saygı duymamız gereklidir diye düşünüyorum.
    İyi forumlar.

  • Karsızlık sendromunda yaşıyıcağınız en sinir bozucu 5 şey; (ybli günlerde)
    1-Sabah donarken öğlen güneşte kavrulmak
    2-Rüzgarın saçınızı Allahuekber dağlarına çıkarması
    3-Deri mont'un sizi terletmesi ve terlerken üşümeniz.
    4-Lodos baş ağrısı
    5-Bulutların arasından istenmeyen birinin ortama girmeye çalışması gibi giren güneş
    Ekstra; Sigaranızı 2 de 1 sert rüzgarın söndürmesi

    Ateş etmek en büyük vizyonumuz.

    rk223_kgigf-12351