Accuweather Kış Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Benim beklentilerimle ne kadar uyusur bilmiyorum ama kış tahminleri ;


    Özellikle orta ve bati avrupanin kışa sert bir baslangic yapabileceklerini ongorebilirler.


    Kuzey Avrupa'nin normalden soguk,Orta avrupanin normalden fazla kar yagisli,bati avrupaninda ara ara kar alacagini soyleyebilirler.


    Dogu ve guneydogu avrupa icinse kisin biraz gec gelebilecegini ozellikle Balkanlara yakin olan taraflarin(Marmara dahil) 1 2 tane guclu sistem alabilecegi tahmininde bulunabilirler.


    Buda acuccuweatherin tahmininin tahmini olarak burda dursun.


    Tahminde bulunmadigimiz bi bu kalmisti.Bunada bi tahmin yapalim dedik:)

  • Eline sağlık hocam, bence İtalya, İspanya için kurak kuzeybatı avrupa için hafif, iskandinavya için normalden sıcak, orta ve doğu avrupa için soğuk kış tahmininde bulunacaklar, biraz temenni gibi oldu ama burda dursun. :)

  • semih usta herşey çok güzel anlatmişsın accu'nun sonbahar tahmini doğuyu çok soğuk yaptı batıyı ılık hemen hemen tutuyor şimdi kış tahminine gelince okadar normal altı'na inen sibirya bölgesi ısınacak batı ve orta avrupa soğuyacaksa desene ne ilginç olur

  • Eline sağlık hocam, bence İtalya, İspanya için kurak kuzeybatı avrupa için hafif, iskandinavya için normalden sıcak, orta ve doğu avrupa için soğuk kış tahmininde bulunacaklar, biraz temenni gibi oldu ama burda dursun. :)

    Abd tahminine gore agirlikli olarak dedigin gibi tahmin yapmalari lazim. bakalim kismet.

  • Accuweather tahmini konunuz hayırlı olsun :) hocam bi tane de ben yapayım izninizle :)


    İskandinavya'yı aşırı soğuk gösterecekler


    İngiltere dahil tüm Orta-Batı Avrupa'yı maviye boyacaklar.


    Ülkemize Mild verebilirler yani hafif,kurak


    Mavi olan bölgeye aşırı soğuk yeşil olan yere normallerden soğuk ve son yılların en sert kışı uyarısı yapabilirler.Avrupa senelerdir sistem alamıyor adam akıllı Kırmızı olan yere ise normallerden sıcak diyebilirler.




    Yada hazırı böyle var buna benzer bir veri sunacaklarını tahmin ediyorum.



    Modeldende bir örnek




    Umarım böyle bir senaryo gelmez.İnşAllah ülkemizi iyi gösterirler okeys13123

  • Gosteripte vermeyen,dibimizde soguklarin cirit atip ulkemize girmedigi 2010 kisi.senide unutmadik..

  • Havaforum senelik tıklanma sayısı 15 milyonu aşan ulusal bir forumdur . hergün sadece genel gidişatı kontrol etmek için foruma girip çıkan binlerce takipçimiz var . Bu üyeler bizim gibi devamlı forumda değiller ve ortada bir şaka da olsa bu şakayı anlamayıp "fake" paylaşımları ciddi algılayabilirler. Bunun yanında bireysel paylaşımlar forumu sorumlu tutmaz diye uyarı yapsakta bu fake paylaşımlar başka forumlarca alıntı yapılarak kaynak olarak üye ismi değil HAVAFORUM gösterilebilir.
    Bu ve benzeri yanlış anlamaların önüne geçmek için değerli yazarlarımızın konularında ve bölge konularında amaç "şaka" olsa dahi fake paylaşımlar yapmamaya DİKKAT EDELİM .


    iyi forumlar ...