Şubat sonu - Mart Başı göreceksiniz Kar - Soğuk ve Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam iyi güzel kış yaşıyoruz da kutupların hali içler acısı bu yaraya da bir parmak basar mısınız var mıdır bilginiz? :) Geçen sene el nino nedeniyle çok ısındı dendi bu sene niye böyle oldu peki?

    @Gray Cities açıkçası son dönemde işlerin hiç de iyiye gittiği söylenemez, her ne kadar solar aktivitenin zayıflığından ve Sibirya kar örtüsünün genişlemesinden Eylül ayından beri bahsediyor olsak da aşağıdaki linkteki çalışma durumun her iki kutup açısından da vahametini gözler önüne seriyor.
    http://arctic-news.blogspot.com.tr/

  • bu yil deniz suyu gecen yillara gore cok daha fazla sogudu sanirim bu durum ay sonu ve martta gelmesi beklenen sistemleri ne denli etkiler? Ozellikle kiyi sehirleri?

  • @Gray Cities açıkçası son dönemde işlerin hiç de iyiye gittiği söylenemez, her ne kadar solar aktivitenin zayıflığından ve Sibirya kar örtüsünün genişlemesinden Eylül ayından beri bahsediyor olsak da aşağıdaki linkteki çalışma durumun her iki kutup açısından da vahametini gözler önüne seriyor.http://arctic-news.blogspot.com.tr/

    attığınız kaynaktan anladığım kadarıyla el ninosu la ninası yok bu işin iki durumda da dünya sıcaklık ortalaması artıyor ancak ülkemizde sıcaklıklar normal civarlarında artış yok deneek kadar az Akdeniz havzası biraz ısınmış

  • bu yil deniz suyu gecen yillara gore cok daha fazla sogudu sanirim bu durum ay sonu ve martta gelmesi beklenen sistemleri ne denli etkiler? Ozellikle kiyi sehirleri?

    kıyılarda deniz etkisinden kaynaklı sistem yumusamasini azaltır ne diyeyim :yes:

  • @widleo1907, hayırlı olsun :)


    Şu Gem gerçek olsa keşke. Devam etse de o soğuklar üzerimize düşse pat diye. Bir de AB oluşsa tepki olarak. Giderayak sağlam bir final yapsak ne de güzel olur be.


    6-10 Ocak beni fazlasıyla tatmin etti. 1987'den sonraki en kalın ölçü oldu. Haliyle çıtada yükseldi. Bir daha ne zaman şans gülerde öyle bir sistem gelir bilemeyiz. Bir bakmışsınız şu 27 Şubat sistemi oluveriyormuş. :) Takip edelim bakalım tüm modellerden sinyaller geliyor. Teferruatlara takılmayalım, onlar çok takla atar. Daha sisteme 9-10 gün var. Teferruatları konuşmamıza kafadan bir 5 gün var. Onun için modelleri soğukkanlılıkla takip edelim. Model sistemi bazen vermeyecek, bazen efsane şeklinde verecek, bazen Kafkaslara atacak, bazen Balkanlara vs. vs. Onun için önümüzdeki 4-5 gün ne üzülün ne de sevinin.

  • İstanbul bana göre bu gelmesi olası sistemde 6 ocak tan sonra kent geneline beyaz örtü bırakacak potonsiyelde olabilir, ama karın yerde kalma süresi kısa olur

  • @wildleo1907 hayırlı olsun serkan usta



    Böyle efsane bir sinoptiğin gerçekleşme olasılığı nedir?

    @KarManyagi97 GEM böyle bir çalıştırma yaptıysa dikkate almak gerek. Azor'un İskandinavya kuzeyindeki YB ile birleşmesi senaryosu üzerinden oluşmuş bir sinoptik. Bu çıktı gibi çıktılar görmeniz mümkün bundan sonraki calistirmalarda da.

  • sistemin batıyı vurma olasılığını daha yüksek görüyorum


    O zaman Manisa içinde birşeyler bekleyebiliriz.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • attığınız kaynaktan anladığım kadarıyla el ninosu la ninası yok bu işin iki durumda da dünya sıcaklık ortalaması artıyor ancak ülkemizde sıcaklıklar normal civarlarında artış yok deneek kadar az Akdeniz havzası biraz ısınmış

    Ben fotoğrafçıyım, ve bir doğa aşığıyım. Bu konu açılmışken facebook da denk gelip izlediğim bir belgeseli anlatmak istedim. Bulursam paylaşırım. Ünlü bir fotoğrafçı (adını hatırlayamadım) yıllarca küresel ısınma sorununa inanmamış. Ancak kutuplarda kaydettiği görüntüler onu şok etmiş ve bu belgeseli yapmış. Videoda Kuzey Kutbu'nda devasa bir buz kütlesinin kırılıp kopması görülüyor. Ancak bu kütle ABD'nin Manhattan bölgesi büyüklüğündeydi. Son 10 yılda buzullardaki erime 100 yılda gerçekleşen erime kadarmış ne yazık ki. Yani bu gibi olaylar anormal hava şartlarına yol açacak gibi önümüzdeki yıllarda... Saygılar.
    Buldum bu video işte, sonundaki sunumda anlatıyor:

    Einmal editiert, zuletzt von Milo () aus folgendem Grund: link ekleme

  • Konunun başında belirtmiş olduğum iki senaryodan İskandinavya yuksegini + Azor birlikteliği sonucu oluşan soğuk senaryoyu daha çok ECMWF çalıştırıyor. Gfs ise bence bu sistemin ilk ışığını yaktigindan ve uzun vadede gösterdiğinden dolayı hakkının çok da yenmemesi gerekiyor. İlk söylediğimi yine söylüyorum, iç ege, iç anadolunun batısı Marmara nin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Goller yöresi Konya Karaman civarlarında bu sistemin etkisini daha fazla gostereceginin altını çözmekte fayda var. Şimdilik izlemeye devam :thumbup: