Aysonu Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kendi söylediğinizle çelişiyorsunuz. Semih hocamız potansiyeli yüksek gördüğü sistemi bizlerle paylaşıyor. Bunu da buradaki ben de başta dahil olmak üzere amatör kişilerin baktığı birkaç veriye bakarak yapmıyor. Siz diyorsunuz ki daha minimize beklentili başlıklar açın. İyi de efsane adayı bir sistem görüyorsa hocamız neden öyle bir şey yapsın ki? Ayrıca sistem beklemiyoruz dendiğinde linç ediliyoruz sözünü başka söyleyenler de oldu ve hayret ediyorum gerçekten. Verilerle, analizlerle buradaki insanlara ben şu şu sebepten dolayı sistem beklemiyorum diyen oldu da kim linç edildi somut örnek gösterir misiniz? Ben size neden linç edildiklerini söyleyeyim, üyenin elinde hiçbir veri yok geliyor Semih hocanın sayfasına bence bu sistem efsane olmayacak diyor, iyi de güzel kardeşim neye göre ve hangi bölgeye göre efsane olmayacak? 28 Aralık İç ege efsanesi, 6 Ocak İstanbul efsanesi, 27 Ocak Karadeniz efsanesi... Şimdi bu saydığım tarihlerde ülkenin diğer yerlerine az yağdı ya da yağmadı diye efsane olmadı mı? Verisiz tahmin sayfamız mevcut ve orada kimseyi linç etmiyorlar...

  • Efsane-Semih hocaya açıkçası bu yıl birşey diyemiyorum çünkü daha ilk yılım açıkçası 10 tahmin yaptıysa 7'si tuttu bunların bu çok iyi bir rakam bana göre.
    Hemde artık şubat-mart ayındayız hatta Mart'tayız bile diyebiliriz artık tahmin yapmak x2 zor Ocak yada Aralık'a göre.
    Sadece bir konuda katılıyorum @kisyari 'ya oda birisi gelip sistem berbat dediğinde hemen üstüne atlanıyor ama aynı kişi efsane sistem derse kimse bir şey demiyor bu konu cidden çok başıma geldi.
    Ya sıcak senaryo deniyor.
    Son olarak bir de bazı insanlar (hocalarımız dışında) 1 ay önceden %100 gelecek deyip milleti gaza getiriyor.
    Fos çıkınca da ''Gene fos çıktı'' diyor. (YANLIŞ ANLAMAYIN SEMİH HOCANIN YERİ TABİİKİDE AYRI)
    E tabi 1 ay önceden saçma sapan tahmin yapılırsa tabii fos çıkar.
    Bu konudada önlem alınması gerekiyor bence yönetim tarafından.
    Umarım demek istediklerimi anlamışsınızdır.
    İyi forumlar HF ailesi.

  • Semih bey size ufak bir önerim olacak. Sansasyonel başlıklar yerine, beklentiyi minimize edecek başlıklar seçmeniz. Saygılar.



    Örn: efsane şubat

    Turkiye Istanbul'dan ibaret degildir. Bu basligi istanbul icin acmis olsam istanbul icin efsane derdim. Karadeniz icin efsane olmustur. Bati karadeniz haric.orta ve dogu karadenizlilere sorsak her yil 2017 olsun derdi.

  • Turkiye Istanbul'dan ibaret degildir. Bu basligi istanbul icin acmis olsam istanbul icin efsane derdim. Karadeniz icin efsane olmustur. Bati karadeniz haric.orta ve dogu karadenizlilere sorsak her yil 2017 olsun derdi.

    Konu bu kadar basit kapanabilecekken başkaları yüzünden dallanıp budaklanıyor. Teşekkür ederim.

  • çok merak ettiğim birşey var şimdi ; bu eleştiren arkadaşlar semih hocam 20 gün öncesinden tahmin yapıp sistem geldiğinde neredeydiler 8|

    Bir sistemi bikgidimde tebrik etmeyin diye yazmistim. Onun yerine sistemi burdada yasayin son durum bildirin veya beklentinizi yazin diye. Bunlarin hicbirini yapmiyosun sistem gelmediginde hani nerde sistem diyosun. sadece olumsuz olunca ortaya cikacaksan cikma kardesim cikma.

  • @Efsane-Semih Şubatın neden sizi ve diğer çoğu amatör- profesyoneli ters köşe yaptığı hakkında bir çalışmanız olacakmı x nedenden dolayı böyle oldu falan diye. Bence hoş bir çalışma olur gerek üniversite sınavı gerek diğer şeyler pek analiz yapamıyorum vaktiniz varsa yapabilirseniz çok güzel olur diye düşünüyorum.

    Atmosferin kendi icinde dinamikleri vardir. Mesela istanbula 3 gun sonra 100 km hizla firtina gelecekken yonunu atinaya cevirir.atinayi vurur. sende bana bunu soruyosun.Neden Atinaya yoneldi diye.bunun cevabi yok. atmosfer hala bilinmeyenlerle dolu.


    Bilinmeyenleri cozdukce tahmin yuzdemizde artacak.onceden 15 17 gunluk tahmin yapabiliyoken simdi 30 gune kadar yapiyoruz. En yakin ornegi 7 8 mart civarinda belecek olan sistemdir. Kar birakir birakmaz onu bilemem simdiden.


    Yanila yanila yanilmamayida ogrenicez. Yuzde 100 degil tabi. yuzde 70 lerde isek 80 e cikaricaz 90 a cikaricaz.


    Şoyle bi yorum yapabilirim. Kis son yillarda erken geliyor ve erken gidiyor.Şubat ayida artik bahar gibi geciyor. Aralik ayida daha sert geciyor. Yani bir nevi kayma var. Gectigimiz yillarda da kisin gec gelip gec gitmesi olayi vardi. Arada atmosferde bu tur degisimler oluyor.

  • Bir sistemi bikgidimde tebrik etmeyin diye yazmistim. Onun yerine sistemi burdada yasayin son durum bildirin veya beklentinizi yazin diye. Bunlarin hicbirini yapmiyosun sistem gelmediginde hani nerde sistem diyosun. sadece olumsuz olunca ortaya cikacaksan cikma kardesim cikma.

    27 ocak sistemini nokta atışı bilmeniz beni beklentiye soktu. Ocakta böyle bir nokta atışı sistem bilerken neden şubat ayında her defasında yanıldınız. Yeni bir metodtan bahsetmiştiniz. Metodunuzu gözden geçiriyor musunuz?
    Kusura bakmayın emeğinize saygım sonsuz. Teşekkür ederim emekleriniz için.

  • 27 ocak sistemini nokta atışı bilmeniz beni beklentiye soktu. Ocakta böyle bir nokta atışı sistem bilerken neden şubat ayında her defasında yanıldınız. Yeni bir metodtan bahsetmiştiniz. Metodunuzu gözden geçiriyor musunuz?Kusura bakmayın emeğinize saygım sonsuz. Teşekkür ederim emekleriniz için.

    Bir onceki mesajda sorununuz cevabi var.


    Her metodu deniyorum. Buraya yazmadigim tahminlerimde var. Farkli yontemlerle yaptigim. Amac yanilmamak. diyagrama bakiyosun aysonu dusme var ama kar degerinde degil. neden degil buna bakiyorum.


    Bir tek siz degil ben dahil herkes beklentiye giriyor. Bunun farkindayim ona gore yapiyorum tahminlerimi. Adi ustunde tahmin bazen tutmuyor. Hicbirzamanda hep tutmayacak.

  • Eger bir sistem icin konu actigimda ve sistem gelmediginde siz 1 uzuluyosaniz ben 4 uzuluyorum.


    1) Kar gelmedigi icin.


    2)Tahminim tutmadigi icin.


    3)Boş yere sizi beklentiye soktugum icin.


    4)Beklentiye sokup uzdugum icin.



    Tahminlerimi bunlari gözeterek yapiyorum.


    iyi geceler.

  • her acilan konu ve gelemeyen sistem sonucu gerceklesen olaylar semih hocaya ne kadar hak veriyosak elestirilere de hak vermek zorundayiz yapicak bisey yok kimseyide kimsenin korumasina ihtiyaci yok efsane semihi kimsenin korumasina gerek yok o zaten kalite ve kalibre olarak kendini ispatlamis birisidir

  • Tahmin dediğin uzun vadeli yapılır yoksa Semih abi de bilir başkaları gibi 3-5 gün kala tahmin yapmayı.Unutturmayacağım millet Afrika geliyor derken,diyagramlar çok kötü derken Semih Abi sistem var dedi 27 Ocakta :) Ee ne oldu? Babalar gibi sistem geldi.Afrika geliyor kış bitti diyenler sus pus olmuştu o zaman :)

  • Semih Hoca, çok yorum var, okumadım hepsini. Ancak kendinizi bu kadar üzmeyin. Üzülecek birşey yok. Adı üstünde tahmin bu tutar veya tutmaz. Genç arkadaşlar doğal olarak daha çok heyecanlanıp, daha büyük beklentiye giriyorlar. Tahminler tutarsa karın keyfini çıkarırız, tutmazsa da erken olgunlaşan erikleri yemenin keyfini yaşarız :)) Anı yaşamaya bakın. Gereksiz şeylere üzülmeyin ;) İyi geceler.