Beiträge von kisyari

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bir sistemi bikgidimde tebrik etmeyin diye yazmistim. Onun yerine sistemi burdada yasayin son durum bildirin veya beklentinizi yazin diye. Bunlarin hicbirini yapmiyosun sistem gelmediginde hani nerde sistem diyosun. sadece olumsuz olunca ortaya cikacaksan cikma kardesim cikma.

    27 ocak sistemini nokta atışı bilmeniz beni beklentiye soktu. Ocakta böyle bir nokta atışı sistem bilerken neden şubat ayında her defasında yanıldınız. Yeni bir metodtan bahsetmiştiniz. Metodunuzu gözden geçiriyor musunuz?
    Kusura bakmayın emeğinize saygım sonsuz. Teşekkür ederim emekleriniz için.

    Turkiye Istanbul'dan ibaret degildir. Bu basligi istanbul icin acmis olsam istanbul icin efsane derdim. Karadeniz icin efsane olmustur. Bati karadeniz haric.orta ve dogu karadenizlilere sorsak her yil 2017 olsun derdi.

    Konu bu kadar basit kapanabilecekken başkaları yüzünden dallanıp budaklanıyor. Teşekkür ederim.

    @kisyari dedigimle dediginizin alakasi yok. Tam tersi, onca veri gosterdi (hersey model ve diyagram degildir) ve semih hocamiz buna gore konusunu acti. Ben de diyorum ki nasip degilmis veriler bozulmus gelememis sistem. Yoksa bende meteorolojiden anliyorum bende sistem gelebilecegi zaman gorebiliyorum, 1 hafta once efsane gosteren verilerin, endekslerin 1 haftada nasil degistini gormeliydiniz.

    bir doğru vardır ve bu doğruya en yakın olanı başarılı tahminde bulunmuştur. Tekrar ediyorum. Kendisi yokken gereksiz uzuyor konu.

    Niye polemik olsun.Siz eleştiri altında söylerken biz cevap verecek adam mı seçiyoruz?Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?Bizde o zaman çıkan her eleştiride konu sahibi dışında kimse yazmasın mı diyelim?Sonuna da polemik istemiyorum diyelim peşine de süslü teşekkürler.Nasıl olur güzel olmaz mı?

    Herkese cevap yazmaya vaktim yok. Kendimce semih beye bir şey yazmaya çalışıyorum. Siz araya girince gereksiz yere kendisi ekseninde tartışıyoruz. Kendisi gelse belki bir cümle yazacak konu kapanacak.

    Ya sorun nedir size söyleyeyim mi? Modeller bilmem kaç senaryonun bir tanesini ana çıktı olarak bize sunarken, aranızdan biri sistem yok dediğinde linç ediyorsunuz. O senaryo sıcak senaryodur deniyor. Bilmem kaç tane senaryo veren modellere bakıp en efsanesini seçip konu açan biri değil semih bey. Kendi yöntemleri olan biri. Eminim şubat yanılgısından sonra denediği metodu yeniden gözden geçirecektir.
    Semih bey gördü allah istemedi ne demek? Allahı. İstediği senaryo baştan belli. Bilimsel verilerle onu tahmin etmeye çalışıyorsunuz.

    Başarılı olduğunda alkışladığımız semih beyi başarısız olduğu zaman eleştiremiyoruz. Şubat tahminleri başarısızdır. Yine de kendisine emekleri için teşekkür eder saygılar sunarız.

    Semih bey size ufak bir önerim olacak. Sansasyonel başlıklar yerine, beklentiyi minimize edecek başlıklar seçmeniz. Saygılar.



    Örn: efsane şubat

    süper bir sistem geliyor. Desem kimse benden veri istemez... emin olun, forum halay çeker sadece. Bir Allahın kulu da veri sormaz.
    kar yağmayacak desem. Herkes veri bekler, topa tutarlar bu yorumu yapanı...
    Nedeni: Hoşumuza giden veya bizi memnun eden şeyler duyduğumuzda sebebini hiç araştırmayız, olsun da nasıl olursa olsun modunda seviniriz delicesine. ancak hoşumuza gitmeyen olumsuz bir yorum yazıldığında; 50 tane veri isteriz biz üyeler. Bir de bu açıdan düşünmek de gerek...

    İmzamı atarım. Ateş edince sıkıntı yok, sistem zayıf diyince sıkıntı büyük.