Aysonu Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Fearless_29 Dostum bu nasıl bir mantık?


    Benim ne bilgili olmakla ilgili iddiam var ne de tahminciyim! Görürsün bir yerde bir tahminimi bir iddiamı ondan sonra gelir konuşursun bilgin varsa tahmin yap diye. Çoluk çocuk kafasıyla eleştiride bulunacağım diye saçmalamayın artık lütfen. Bari mantıklı eleştirin.


    Ayrıca yorumuma hemen atlamak yerine bir frenleyip forumda konularda inceleme yapsaydın üzerine alınmazdın yanıtımı diye düşünüyorum. Senin tahminin ile ilgili değilim ve ne yöntemin var ne verin var onu da bilmiyorum. Ben başka birisinin tahmini ile ilgili bir yorum yapıyorum. Dolayısıyla tahmin edenlerin yöntemleri de farklı olabiliyor değil mi? Tepkimin en büyük sebeplerinden birisi de her konuda defalarca; ama defalarca bu tarih o üye tarafından gözümüze sokuldu. Aşırı iddialı ve hiçbir verisiz! Ve üstelik o tarihte gelmezse istediğinizi söyleyin bana diye de ekledi. Umarım anlamışsındır. Umarım konunun tahmin kayması olmadığını da anlamışsındır. Ayrıca arada neredeyse 1 haftalık bir süreç var.


    Ben semih hocanın konusunu kirletmek istemiyorum o nedenle daha fazla bu mevzuda bir şey yazmayacağım. Gerisi de beni bağlamıyor, üzgünüm.


    not: Ayrıca yanılmak da olur tutturamamak da burası yanlış anlaşılmasın. Bu sitede herkesin ne durumda olduğunu kestiremiyoruz. Herkes bir tarih söylüyor. Önüne gelen her yerde hisse dayalı tahmin gibi sürekli sunarsan insanlar da bunu sorgular ve tepki gösterir. Her üyenin iyi niyetli olup olmadığını kestiremiyoruz. Site kuralları bunun önüne geçmek için var zaten!



    Bu arada semih hocam inşallah değişmez de o sistem gelir. Bizi çok yordu ve artık kış bitmeden bir efsane daha gelsin yeter : )

    Einmal editiert, zuletzt von dodo ()

  • @byax dostum forumda bir sürü heyecanlı genç var. Bahsettiğin olay 8-9 sisteminde de oldu. Tahmincilerin yada mevzuya hakim olanların verilere dayalı tahminleri genelde tek postta aktarılıyor. Bu arkadaşlar bu tarihleri tutup kendi tahminleriymiş gibi çeşitli konularda post kasıyorlar. Bende tepki gösterdim ilk gördüğümde. Hatta modellerin en soğuk senaryolarını yada diagramları mesajlarına ekleyip "verisiz konuşmuyorum" tarzında yazanları bile var. Abartıp bir kaç günlük gecikmeyi "x hoca 8-9 dedi ama ben üç haftadır 13 diyorum bakın geliyor " tarzı yazılar bile gördüm. Ben işin acemisi olduğum halde bunların çocukça olduğunu görebildim. Ama tepki gösterdiğim olmadı diyemem. Yani senin tepkini anlayabiliyorum lakin tabiki doğru olan onların gençliğine verip ses çıkarmamak lazım. Bakarsın gerçekten konuya merak salıp kendilerini geliştirilerek yarının tahmincileri olurlar. Direk tepki göstermek heveslerini kırar. Sonuçta bu bir forum. Herkezin söz hakkı olacak elbet. Neyi kâle alıp almayacağımızıda ayırt edebiliriz sanırım. Saygılar.

  • EPS, sabah ki ile aynı. Ana senaryo değişken sadece.


    Bu sabah:



    Bu da akşam:


    Görüldüğü gibi ana senaryo değişken. Hatta yakın vade de bile değişim olmuş. Sabah 21 Şubatın ortalaması -1-2 civarıyken. Bu akşam güncellmesinde +1'e çıkmış. Yani 2-3 derece fark demek bu. Onun için uzun vade de değişimler olması muhtemel. Kısa vade de böyle bir değişim mümkünse uzun vadede radikal değişim beklemek de doğrudur. Bir de Mart ayına gireceğiz, tahmin yapmanın en zor olduğu aylardan biri.

  • Ben hala bu sistemden ümitliyim nedeni belli çok farklı çıktılar. Sistemi verip sonra yok edip sonra tekrar verecekmiş gibi olmaları. Ukmo ve Gem gayet iyi. Ecmwf 144'de bozdu. Akşama düzelebilir GFS diyagramı zaten en sıcak senaryo demiş.

  • Modellerin 120.saatlerine baktim hala aralarinda mutabakat yok.eski şaşalı goruntude yok. aksama tekrar bakalim.6 ocagin modellerde 144.saatte gozuktugunu unutmayalim.


    ben kisi bitirmedim bir istanbullu olarak. 15 marttan oncede bitirmem.

  • Bu diyagrama ne söylenir bilemiyorum artık. 26-27'si için umut yine var ama ortalama yükseldi. Akşama netice belli olur büyük ihtimalle. Mart ilk haftası diyagramda belirgin düşüş var ama ay sonu içinde aynıydı ne hale geldi.

  • Asıl anlatmak istediğim olayı anlamamışsın hocam niyetim kesinlikle tartışma çıkarmak değildi saygım sonsuz sözlerim ağır oldu ise affola

  • Bu diyagrama ne söylenir bilemiyorum artık. 26-27'si için umut yine var ama ortalama yükseldi. Akşama netice belli olur büyük ihtimalle. Mart ilk haftası diyagramda belirgin düşüş var ama ay sonu içinde aynıydı ne hale geldi.

    Subat sonu sistemi marttaki kadar kararli degildi. he subat sistemi icinde umut var.eksi 10 a giden senaryolarda var.subat sonu nezaman ip gibi olur ozaman sistem gelmiyo deriz.


    mart sistemi verdigim tarihlere denk geliyor.hayirlisi artik.