Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hersene bu tarihlerde karşılaştığımız ancak hep hüsranla sonuçlanan kar ihtimalleri... Umarım bu sene hüsranla sonuçlanmaz ancak ben hüsranla sonuçlanacğını düşünüyorum . Yorum yapmak için henüz erken en az haftasonunu bekleme taraftarıyım.

  • Modeller ay sonuna bir şeyler vermekte ısrarcı önce yağmur sonra yükseklerde de ve havada da olsa bir kar gelecek için umut verici olur. Daha Kasım'a da girmedik üstelik. Hiç kimsenin diz boyu kar beklentisi yoktur zaten.

  • afac ihtimal var tabi kii ancak umutlanmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum . Elmadağ gibi yüksek kesimli bölgeler için ihtimal kesinlikle daha fazla . Ancak henuz Kasım ayındayız. Modeller 48h de bile değişebiliyor . kar ihtimallerine değilde önümüzdeki sistemde alacağımız yağış miktarına odaklanırsak bizim için daha iyi olur . Ankara gerçektende tahmin yapması zor ve sürprizlerle dolu bir şehir . Veriler özellikle Ankara için ortak bir karar vermemekte hep ısrarcı . Dediğim gibi en az haftasonunu beklemekte fayda var 👍

  • Önemli olan yağış, soğuk, kar sürpriz olur. Ben de bunu demek istedim ama olursa hem güzel olur hem gelecek için iyi olur diye de ekledim. Ankara evet tahmini zor bir şehir ancak bunu bu hale biraz da biz getiriyoruz zaten en geç son 48 de her şey bazı sistemler hariç sadece Ankara için değil her yer için belli oluyor. Biz de bunu bildiğimiz halde önceden gösterip vade yaklaşınca kazığı yediğimizle kalıyoruz, karalar bağlıyoruz, bu sene işaretler hep olumlu yönde umarım hüsran olmaz artık. Unutmayalım ki Mart 2011 gibi efsane sürprizleri de var Ankaranın elbette öylesi sürprizler için de çok erken atmosfer hala nadasta desek yeri. Yine geçen sene hiçbir yer Türkiye tamamiyle kar almazken Aralık ayında özellikle yükseklerde 10 cm lik örtü bile oluşmuştu. Yani Ankaramızın güzel sürprizleri de vardır. İnsan hep kötüyü arıyor, kolluyor ama. Ve gerçekten yarı kurak bir iklimde yaşıyoruz bizim sıkıntımız bence çoğunlukla yağış. Hani bu sayfalar kışın sürekli zaten soğuk olur yağış olmaz yağış olmaz soğuk olur naralarıyla inliyor ya hah işte biz de soğuğun girme problemi hiç yok er ya da geç geliyor. Aralık 2016 yılsonu sisteminde dahi bulunduğum yerde 30 cm civarında kar vardı. Sabah hava ısındı yağmura çevirdi öğleden sonra yine soğudu kara çevirdi. Dikkat edin Ankara stabildir böyle geçişken sistemler az olur. Ya yağar ya yağmaz. Yağmamasının sebebi de yağış azlığıdır soğuk girişinin sınırda kalması ya da girmemesi değil. (2015 yıl sonu sistemi Eskişehir de kalmıştı) Ne olursa olsun hiçbirimiz gaza da gelmeyelim karalar da bağlamayalım bu sene Ankaramız da forum da bayram etsin artık.

  • afac 2014 yıl sonu sistemi benim için tamamen hayal kırıklığından ibaretti . O sistemin üzerine sayfalarca yazı yazabilirim . Sanki dünya kupası finali gibiydi . Sistemden kısa süre önce tahminler olumlu yönde yapılmış herkes köşesine çekilmiş golun gelmesini bekliyordu . Ama o gol gelmedi Eskişehir'de takıldı kaldı . sabah uyandığımda her yeri bembeyaz gorecegime emin bir şekilde uyumuşdum ancak sabah uyandığımda su birikintilerinden başka hiçbir şey yokdu . Neyse ki 1 hafta sonra 4 - 11 Ocak 2015 sistemi azda olsa bunu telafi etmişdi . Diğer bir büyük hayal kirikligimi ise 2016 yıl sonu sisteminde yaşadım . Sistemin ilk saatlerinde herşey olması gerektiği gibiydi . Bütün modeller , veriler yıllar sonra Ankara'nın merkezine bile en az 30 cm kar veriyordu . Gece herşey yolundaydı 20 cm ye yakın kar birikmişti bile . Sabah diz boyu kar gorecegimi umut ederek uyudum . Sabah 06.00 da uyandım cami açdim yuzume vuran lodos büyük bir endişeye sokdu beni çok geçmedi yarım saat sonra kar erime sesleri ve yağmur damlacıkları . Neyse ki gece saatlerinde sıcaklığın düşmesiyle beraber konya üzerinden Ankara'nın doğusuna yani tam üzerime hareket eden kutlelerle bir sonraki sabaha 40cm+ kar ile uyandım . Ancak o yüzüme vuran lodosun ve yağmur damalciklarinin hayal kırıklığı hala içimde . Ne zaman hatirlasam içimde hep bı burukluk oluşur . 9 Mart 2011 sistemi ise tamamen suprizdi açıkçası sıcaklık büyük sorundu ancak sistem boyunca 1 derecenin üzerine çıkmadı sıcaklık . Her bir sistemin anısını saklarım içimde . Ama o hayal kırıklığı ile dolu olan sistemler bile bana birçok şey öğretti . Her biri ayrı ayrı bir dersdi sanki . Ama hiçbirisi 9 Mart 2011 kadar anlamlı değildir benim için . Ankara gercekten suprizlerle dolu bir şehir .zamanından ,işinden , dersinden kırparak bir sistemi takip edersin sistem günü gelir bir bakmışsın alçak basıncın konumu yamuk yapar bir bakmışsın sıcaklık yamuk yapar . kesinlikle atmosfer konusunda karamsar olunmaması gereken bir şehir ama kesinlikle temkinli yaklaşılması gereken bir şehir . Önümüzde koca bir sezon var ve Allah'ın izniyle hepimiz buradayız . Hep Birlikle çok sistem getiririz bu şehre . Beraber 9 Mart 2011 gibi sistemlere . Elbet bir gün... İyi geceler hocam .

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()