Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi akşamlar Ankaralılar,Diyagram söylediğim gibi 20 si ve devamında çok sayıda kar ihtimali ve yağiş senaryolari veriyor.Ana senaryoyu -3,-4 lere çekersek birçok ilçe hatta gece saatlerinde il geneli ilk karla tanışabilir.Diyagramı paylaşamıyorum kusura bakmayın,Allaha emanet olun takipte kalalım.Çok şükür yazın uyuyan Ankaralılar uyanmaya başlamış :) .

  • gfs 20 sinden sonra bol yağışlı dönem sunuyor. aynı şekilde ecmwf de buna uyuyor şimdilik. eğer değişimler olmaz mutabakat sağlanır ise 20 sinden sonra her türlü ankara gibi birçok il nasibini alır. şimdilik değerlendirme aşamasında bırakılmasında fayda var sonra hep hüsran oluyor.

  • Diyagrama bakınca, önce çok olmasa da yeterli bir yağış, hemen akabinde kuru soğuk olacak gibi. O yağışlı uzun period yavaş yavaş daralır gibi. Ankara'da en çok rastladığımız durum zaten bu.


    Öyle olsa bile üzülmemek lazım, çünkü daha çok erken. Ben Aralık'ta en az 30 cm'lik sağlam kar bekliyorum inşallah. Tabi bu bir beklenti, analizler neticesi olan bir çıkarım değil. Ama Ankara en güzel karlı sistemi genelde Aralık'ta alır.



    IMG_2337.PNG

    BORN IN WINTER

    Einmal editiert, zuletzt von GOJIRA ()

  • Kardan geçtim artık her ne olursa olsun bir şey yağsın, ayran falan boşaltsalar da olur gökten :))) yerler, toprak ıslansın yav, bu ne böle.

  • Merhaba arkadaşlar,hayırlı günler diliyorum.Öncelikle söylediğim gibi 20-21 Kasım tarihlerinde yükseklerde sulu kar var olmak üzere yagışlar mevcut.Devamı içinse kararsızlık mevcut.Umarım İlk sezonumda Ankaraya uğurlu gelirim.Dünde söylediğim gibi buraları canlı görmek güzel,uyandınız sonunda :) .

  • süre daha var, eğer böyle gelcekse bile 500hpa da gördüğünüz 995 ile 1000 lik ab ler derin olduğu için bol yağış oluşumu yapıyor eğer 40-50km daha doğularsa Ankara ve çevresini kapısyacak şekilde efsaneye dönüşür.

  • Ankaralılar ateş etme sezonuna başlıyoruz. :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: İç batı anadolu olarak bol bol ateş edeceğimiz bir sezon olucak inşAllah. :hfyeni (29): :hfyeni (29): 

  • Gfs güzel bir çıktı sundu bu akşam bakalım istikrar ne kadar devam edecek. Soğumaya gelince modellerin daha tam şeklini almasına var. O yüzden birazcık daha beklemekte fayda var bence ama sonunda yüzümüz gülecekmiş gibi hissediyorum. Şimdiden sistemimiz hayırlı olsun sevgili dostlar :) :) Yanlız birşeye dikkat çekmek istiyorum sevgili dostlar fazla umutlanmayalım derim ben çünkü vade daha uzun ve değişimler illaki olacaktır. O yüzden anın tadını çıkarmaya bakalım derim ben :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: 

  • Kasımın 20'lerinde 40-50 cm alacak değiliz, görsellik veya 3-5 cm bile yağsa yeter, yanı başımızdakiler de alırsa yine napalım kısmet deriz, alışkınız ne de olsa :))))

  • ankaralılar mevsimin ilk karına hazirlanın son 5 senedir inanılmaz bir şanssızlık var dı istanbuldan dahi az kar aldı ama açılış hizlı başlayacak gibi ankara boşluğuda yok gibi :) eskişehir ve boluya yakın ilçeler kopabilir.

  • Günaydın Arkadaşlar,20-22 Kasım tarihlerinde diyagramdaki kar ihtimali dün öğlen %30 iken an itibariyle %65 lere çiktı bariz bir şekilde düzelmeler var.Fakat kasım ayında her an herşey olabilir netleşmesi için 1,2 gün saha sabredelim.Konuyu canlı tutan ve bana yardımcı olan herkese teşekkürler.Mutlu günleriniz olsun.