Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • “Allah, mümin bir topluluğun kalplerine şifa versin/gönüllerini ferahlatsın!” (et-Tevbe, 14)
    “…Gönüllerdeki dertlere şifâdır…” (Yûnus, 57)
    “…Onların (arıların) karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır…” (en-Nahl, 69)
    “Biz, Kur’ân’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, mü’minler için şifâ ve rahmettir…” (el-İsrâ, 82)
    “Hastalandığım zaman bana şifâ veren O’dur.” (eş-Şuarâ, 80)
    “…De ki: O, (Kur’ân) inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifâdır…”


    Allah'ın Şafii ismi hürmetine inşallah şifa bulur kardeşim


    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Bazıları eski foto ama kimlere karşı savaştığımızı unutmayın diye atıyorum buraya !!!!



    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Continental’ın yaptığı hatadan hemen sonra Aisec de ülkemizi dünya haritasından çıkardı.
    Kısa süre önce ülkemizde de faaliyet gösteren dünyaca ünlü lastik firması Continental’ın bir reklam videosunda Türkiye’ye yer vermediğini görmüştük. Daha sonrasında bunun bir hata olduğuna dair özür dileyen Continental, bunun yapılmaması gereken, kabul edilemez bir hata olduğunu anlamıştı. Bu olayın ardından şimdi de bir başka firma ülkemizi haritasından sildi.


    Çoğunuzun ismini bilmediği Aiesec, ülkemiz dahil 127 ülkede 2400’den fazla üniversitede öğrencilere yurt dışında staj imkanı tanıyan bir kuruluş. 1954’ten beri Türkiye’de hizmet veren Aiesec, geçtiğimiz ay Hollanda’da bir seminerde hizmet verdiği ülkeleri göstermek için bir harita açıyor. Tahmin edeceğiniz üzere bu haritada Türkiye haritası yok. Psikolata isimli Ekşi Sözlük yazarının arkadaşının da bulunduğu seminerde arkadaşı bu duruma tepki göstermesine rağmen, bu durumun kendi ellerinde olmadığını, ilgili kurumlara ileteceklerini söylüyor ve gidiyorlar.


    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @Haktan çok geçmiş olsun derdi veren rabbim dermanınıda verir. Allah yardımcınız olsun..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul içme suyunun tükenmesi riskiyle karşı karşıya olan 11 şehirden biri




    Son dönemde Dünya’da etkisini gösteren iklim değişikliği ve artan su talebi sonucu içme suyunun tükenmesi riskiyle karşı karşıyayız. Güney Afrika’nın Cape Town şehri, modern çağda içme suyu tükenen ilk büyük kent oldu. Araştırmalara göre İstanbul, yakın zamanda su kıtlığı yaşayacak 11 şehirden biri olarak gösteriliyor.



    Bir milyarı aşkın kişi temiz içme suyuna ulaşamıyor ve 2.7 milyar kişi yılın minimum bir ayında su sıkıntısı çekiyor. Dünya yüzeyinin yüzde 70’i suyla kaplı olsa da su rezervinin sadece yüzde 3’ü tatlı sudan oluşuyor.


    Birleşmiş Milletler’in onayladığı uzman araştırmalarına göre iklim değişimi, insanların faaliyetleri ve nüfus artışının bir sonucu olarak 2030 itibariyle arzın yüzde 40’ının üzerine çıkacak. Araştırmaya göre aralarında İstanbul’un bulunduğu 11 kent, Cape Town’ın kaderini paylaşmaya aday. 2030 yılında içme suyunun tükenmesi riskiyle karşı karşıya olan 11 metropol şehir:



    İstanbul



    Birleşmiş Milletler, yıllık içme suyunun kişi başına 1700 metreküpün altına düştüğü durumu “su stresi” olarak tanımlıyor. Resmi verilere göre Türkiye’de 2016’dan beri su stresi yaşanıyor.



    Türk uzmanlara göre İstanbul’un su kıtlığı sorunu 2030 itibarıyla ciddi bir seviyeye gelecek. Şehrin su rezervleri doluluk oranı, 2014'ün başlarında yüzde 30'un altına düştü. Geçtiğimiz yıllarda yoğun nüfuslu kentler yaz aylarında su sıkıntısı yaşamaya başladı.



    Sao Paulo



    Dünyanın en fazla nüfusa sahip 10 kentinden biri olan Sao Paulo, kritik sürece girmiş durumda. 21 milyonu aşkın nüfuslu kentin su rezervi doluluk oranı yüzde 4’ün altına düştü. Bugün su kıtlığı çeken Cape Town’ın 2015’te yaşadığına benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.







    Tokyo

    30 milyondan fazla kişinin yaşadığı Tokyo’da yüzey sularına yüzde 70 oranında bağımlı bir su sistemi var. Tokyo’nun aldığı yıllık yağış miktarı yeterli ancak yağmur 12 ayın sadece 4 ayında yağıyor. Bu durumda olası bir yağmur kuraklığında tüm yılı etkileyen bir kuraklık yaşanıyor. Tokyo’da yağan yağmurun depolanması için binalara yağmur suyu toplama sistemi kuruluyor.





    Miami


    Miami, ABD’nin en çok yağmur alan beş eyaletinden biri olan Florida eyaletinde bulunuyor. Fakat bataklıkları kurutma projesi yüzünden Atlantik Okyanusu’nun suyu, kentin başlıca içme suyu kaynağı olan Biscayne yeraltı suyunu kirletti. Sorunun 1930'larda tespit edilmesine karşın, deniz suyu hala yeraltı suyuna karışıyor.



    Moskova

    Geniş yüzölçümüne sahip Rusya, dünyanın temiz su kaynaklarının dörtte birine sahip. Fakat tesisatın çok eski olmasından dolayı içme suyu kirliliği söz konusu.







    Londra


    Londra, tükettiği suyun yüzde 80’ini nehirlerden karşılıyor. Son dönemdeki yıllık yağış miktarı ise bir hayli düşüşte. Londra, yıllık 600 mm yağış alıyor. Bu rakam Paris ve New York’a yağan yağışın yarısından daha az.





    Bangalore


    Son yıllarda teknoloji merkezine dönüşen şirkette yapılaşma bir hayli arttı. Şehrin su ve atık su sistemleri kentteki büyüme ile başa çıkmakta zorlandı. Su tesisatının eski olması nedeniyle kentin içme suyunun yarıdan fazlası boşa gidiyor.



    Bangalore şehrinin büyük bir su kirliliği sorunu bulunuyor. Göllerdeki suyun yüzde 85’i kirli olduğu için sadece tarımsal sulama ve endüstriyle soğutmada kullanılıyor.



    Pekin



    Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sine ev sahipliği yapan Çin, temiz su kaynaklarının sadece yüzde 7'sine sahip. 20 milyon nüfuslu Pekin kentinde kişi başına düşen su miktarı da bir hayli düşük. Böyle giderse Pekin'de ciddi sorunlar baş gösterecek.






    Kahire



    Nil nehri, Mısır’ın su kaynağının yüzde 97’sini oluşturuyor ancak aynı zamanda arıtılmamış evsel ve tarımsal atık da Nil nehrine boşaltılıyor. Hal böyle olunca su kirliliği giderek artıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Mısır alt orta gelir ülkeleri arasında su kirliliğinden çok sayıda ölümün görüldüğü yerlerden. BM de ülkede 2025 itibariyle kritik su kıtlıkları yaşanacağını tahmin ediyor.



    Cakarta



    Endonezya’nın başkenti yükselen deniz seviyesi tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Dünya Bankası’nın tahminlerine göre şehrin yüzde 40’ı deniz seviyesinin altında kaldı. Kentteki 10 milyon kişinin yarısı su şebekesine bağlıyken diğer yarısı kaçak su kuyusu kazıyor. Bu nedenle yer altındaki sular çekiliyor ve taban çökmesi yaşanıyor.



    Mexico City



    Meksika’nın başkentinde su kıtlığı sorununa karşı nüfusun yüzde 25’inin evindeki musluklardan günde sadece birkaç saat su akıyor. Yüzde 20’sinde de günün belirli kısımlarında su alınabiliyor.



    Şehir, suyunun yüzde 40'ını uzak kaynaklardan karşılıyor, ancak suyun geri dönüşümü adına hiç büyük bir operasyon yok. Su dağıtım şebekesindeki sorunlar nedeniyle kaybın yüzde 40'ı bulduğu tahmin ediliyor.


  • 40 çeri ile saray bas, gemileri karadan yürüt, aşılmaz denilen İstanbul surlarını aş, Viyana kapılarına dayan, Ak denizi Osmanlı gölü yap, 600 sene hüküm sür, yokluk zamanı Çanakkale de destan yaz sonra da kalk gel şu çapulcu kılıklı ayılarla uğraş.


    Allah affetsin çıtayı çok düşürdük be






    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @manasbalasy Kurtuluş savaşındada maşa yunanistandı ama arkasında kimler olduğunu biliyoruz. Şuanki durumda farksız maşa değişmiş arkasındakiler hasbel kader benzer ülkeler. Eskiden düşman karşımıza çıkardı, tarih onlara Türklerin karşısına direkt çıkılmazı öğretmiş bizde burdan bunu anlıyoruz:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Haktan hocam Allah ŞAFİ ismi şerifinin hürmetine şifalar versin inşeAllah. Bir yakınımdan biliyorum. Kanserin en büyük ilacı moral. Bu bela gelmeden gider inşeAllah.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)