Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • arkadaşlar biz artık sınırlarımıza sığmıyoruz dünya da bunun farkında . Mevzu aslında çok basit. Osmanlı'dan sonra yeni bir Devlet yeni bir Ülke. Kontrol altında sadece sınırlarımız içerisinde hüküm sürmemizi istediler. Suriye de Irak da bir şey olduğuna biz karışmayalım istediler. Artık karışıyoruz işte bu yüzden rahatsızlar. 100 yıl önce ki sınırlarımıza dönüyoruz. Herkes bunun farkında ama içimiz de ki hainler hala nato kafa nato mermer

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Öncelikle hayırlı pazarlar Havaforum Ailesi


    Birkaç sayfa yazılanları okuduktan sonra, birşeyler karalayalım.. Şimdi öncelikle dün verdiğimiz 11 şehidimizin rabbim şehadetini kabul etsin mekanları cennet olsun önce yakınlarına sonrada bizlere vatanını seven vatandaşlarımıza sabırlar versin. Bu toprağa bağlı her birey gibi 1 de olsa 11 de olsa hepsi için üzüntüm sabittir ve herkes gibi üzülmekteyim.


    ilk dikkat çekmek istediğim nokta yazılanlarla da ilintili olarak, zaman destek zamanı devlete millete orduya askerimize destek olma zamanı, hiçbir siyasi görüşü savunmadan, hükümete siyasi odağa vurmadan hedefin terörü bitirmek huzura kavuşmak olduğunu düşünerek hareket etmektir ancak görüyorum ki yazdıklarının altında kalın harflerle siyasi anlam içeren yazılar mevcut, önerim siyasetten bu forum çerçevesinde uzak durmaktır bu bizim olduğumuz kadar tüm forumdaki üyelerimiz içinde geçerlidir. Amaç tektir ilk defa uzun yıllar sonra belini doğrultmaya çalışan kendi milli silahlarını üretip kullanan ve bu hamleleri kendi milli çıkarları doğrultusunda yapan yıllarca dış güçlerin dediğini 2 etmeyen ülke politikasından uzak duran yabancılara göre Asi Çocuk Türkiyeyi durdurmak zarar görmesini sağlamak ve tekrar boyunduruk altına almaktır. Biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsak at gözlüğümüzü çıkarıp bu olayların arkasında dış güçlerin olduğunu ve ülkemizin milli güvenliği söz konusu olduğunu bu yüzdende her ne olursa olsun şuan icra edilen Afrin operasyonunu ve ardından gelecek operasyonları sorgusuz sualsiz savunmak ve destek olmaktır. Dediğim gibi zaman birlik olma zamanıdır.


    2. dikkat çekmek istediğim nokta icra edilen Afrin operasyonuyla ilgili. Afrin coğrafi olarak kuzey ve batı sınırlarında nispeten dağlık olan merkeze doğru düzlük içerisinde bir coğrafya. Suriyede ki iç karışıklıktan yararlanan PKK-PYD terörü bu bölgede gerek maddi gerek silah yardımıyla olması gerektiğinde çok fazla büyümüştür. Siz düşünün ki dağın yamaçalarında mevziler bu mevzilerein köy bağlantılarını sağlayan tüneller ve o tünellerin bir terör grubunun yapamayacağı kadar gelişmiş tam anlamıyla bir üst akıl tarafından hem fikir hemde planla yapıldığını görüyoruz. Fransanın çimentosu, almanların silah ve eğitimi, ABD nin tam desteği(hem maddi hem fiili hemde askeri) ile sanıyorsunuz ki karşınızda 3-5 tane pkk teröristi var. Adamlar çok değil 3 hafta evvel 30 bin kişilik düzenli ordu kuracaklarını beyan etmediler mi? bunun için ellerinden geleni yapmıyorlar mı?
    Operasyon olması gerektiği gibi başlamıştır, gerek topçu gerek çnra gerekse hava kuvvetleriyle dağlık alandaki terör mevzileri büyük başarılarla vurulmuştur. Siz son yıllarda hiç 72 uçağın 108 hedefi vurduğu bir operasyon duydunuz mu? 23 günde 1250 civarı terörist öldürülmüş ki tahminim bu dağlık alanda bulunan terörist sayısı 5000-6000 civarında geri kalanı tamamıyle afrin merkezde konuşlanmıştır. Kısacası Türk ordusu savaş kurallarına ve vicdanına dayanarak hareket etmekte ABD nin Rusyanın yada herhangi bir Avrupa ülkesinin sivil çoluk çocuk demeden binlerce ölüyle bitirebileceği bir mücadeleyi kimseye zarar vermeden sadece teröristleri temizlemeye çalışarak icra etmektedir. Yavaş dediğiniz şey buysa zaten normaldir. Şimdiki süreç daha zorlu geçecek çünkü dağlık alanı askerle temizlemek kolaydır uçakları sihaları kaldırır daha önce belirlediğiniz noktaları vurursunuz yerel olarakta tank ve topçu ateşiyle de nefes aldırmazsınız. Bu süreçte verdiğimiz şehit sayısıda çok değil arkadaşlar. dağlık alan temizliği elbet bitecektir. Asıl savaş Afrin kıskaca alındığında başlayacak tıpkı 2 sene evvel güneydoğuda sürdürülmüş hendek operasyonları gündeme gelecek. Çünkü Afrin merkezde sivillerde var. Dolayısıyla hepimiz göreceğiz ki askerin artık işlevinin bittiği komandonun açık alanını kalmadığını ve hareket kabiliyeti yüksek daha önce güneydoğuda müthiş işler başarmış özel harekatçıların ve özel birliklerin devreye gireceğini..Ordu geniş alanda yapacağını yapıyor ayrıca Türk ordusunun zayıfladığını söyleyenler var ki olanları görememek bu olsa gerek. Ordudan bir sürü şerefsiz atılmışken havacı yok deniliyorken kıdemli eğitimli asker yok deniliyorken Türkiye arka arkaya sınır dışı çok önemli 2 operasyon yapıyor ve ilkini başarıyla tamamladı şimdide afrini başarıyla tamamlayacak. Orduda adam yoksa havacı yoksa 72 uçak 108 hedefi nasıl vurdu leblebiylemi? Ordumuzun zayıfladığı yalanını bana kimse anlatamaz. Yapılan icraatlar ordumuzun ne denli güçlü olduğunu göstermektedir.Şimdi dağlık alan savaşı bitecek manevra kabiliyeti zayıf komando ordan çekilecek ve sınır güvenliğini sağlayacak buarada özel birlikler ve harekatçılar afrini temizleyecek bunları göreceğiz inşallah.


    Düşen her şehit için içimiz yanıyor ancak bu operasyonlar yapılmazsa yanı başımızıda oluşturulacak bir terör devleti bize uzun yıllar daha büyük problemlere daha çok şehit vermemize sebep olacak. O yüzden bu operasyon çok önemlidir. Eğer Afrin temizlenirse terör devletinin en önemli ayağı yani akdenize liman planı suya düşecek ve hiçbir ehemniyeti kalmayacaktır. Afrinin kurtarılması ilerleyen süreçte ABD nin bölgeden çekilip başka planlara girmesine sebep olacaktır. ABD nin bu saatten sonra bölgedeki varlığı sürekli sorgulanacaktır, özellikle Rusyanın İranın Rejimin ve Türkiyenin teröristlere verilen ABD silahlarını dünya kamuoyuyla paylaşıp bu konuda ABD nin teröre açık açık desteği ayyuka çıkarılacak ve dünya basınında ve kamuoyunda bu oluşması sağlanacaktır. Bunun yanısıra ara ara pkk-pyd-abd gruplarının rejimle ve rusyayla çatışmalarını duyacağız.


    Toparlarsam Afrinde önemli bir operasyon icraa eden Türk ordusu ve bu orduya bu görevi veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğruyu yapmaktadır. Dileğimiz duamız en az kayıpla bu operasyonun tamamlanıp sınırlarımızın güvenli hale getirilmiesidir. Rabbim ana kuzusu vatan evlatlarının yanında olsun. "Sefer bizim zafer Allahın,ölürsek cennet bizim kalırsak devlet bizimdir"

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hayırlı Günler. Mutlu Pazarlar.


    Dün şehit düşen 11 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize ise Allah şifa versin. Türk Milletinin başı sağolsun.
    Dün şehit düşen askerlerimiz Survivor programı kadar gündem olamadıkları için de onlardan özür diliyorum ayrıca bu tür programlarla Türk Milletinin uyutulmasını da çaresiz gözlerle izliyorum.


    Kendi vatanları elden giderken buraya kaçan ve kafaya jöle sürüp sokaklarda kızlarımıza sarkan bu vatanını savunmaktan aciz suriyelilere de her şehit haberi geldiği gün nefretim artıyor. Onların vatanını kurtarmak için bizim canımız yanıyor. Eşinizi, çocuğunuzu koruma altına aldıysanız gidin Öso saflarında savaşın. Burada keyif çatmayın. Şu da bilinmelidir ki "yüreği diğer ordulardan daha temiz, daha sağlam olan Türk ordusu" suriye bataklığından zaferle çıkacaktır.

  • En çok zoruma giden konu da sörvayvır denen rezil programın reyting rekoru kırması. Allah belamızı vermiş zaten bu saatten sonra helak olmazsak iyi.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Esat'a katil deyip antlaşma yapılmıyor ama Rusya ile antlaşma yapılıyor Rusya'da sivilleri bombalıyor ülkenin bekası için Esatla masaya oturulmalıdır ülkeler duygu ile değil mantık ile yönetilmeli (Şahsi görüşüm)

  • Suriyenin batı bölgelerinde hava sahasını Suriye rejimi değil Rusya kontrol ediyor. Dolayısıyla hava harekatı yapmak istiyorsan Suriye ile değil hamisi Rusya ile anlaşmak zorundasın. Suriye ile anlaşmanın hiçbir mantığı yok şu durumda.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Dün 2 si helikopter pilotu toplamda 11 şehidimizin nasıl şehit edildiği, şerefsizlerin artık hangi yöntemlere başvurduğunu gösteriyor.Güneydoğuda kadın kıyafetleriyle kaçmaya çalışanların bu hamleleri yapmasını beklemek lazım..


    "Güvenlik kaynakları, dün 2'si helikopter pilotu olmak üzere toplam 11 askerin şehit düştüğü harekat bölgesinde PYD/PKK'lı teröristlerin içinde çocukların da bulunduğu sivil grubu kullanarak saldırı gerçekleştirdiklerini bildirdi.
    Saldırı anıyla ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine askerlerin havaya uyarı atışı yaptığını, uyarı atışını dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak amacıyla hareket ettiğini, kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldığını, bu sırada köy içinde gizlenen PYD/PKK'lıların silah ve roketlerle saldırıya geçtiğini, ilk temasta 16 kişilik timden 9 askerin şehit düştüğünü, saldırıya müdahaleye giden helikopterin bu sırada kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit olduğunu aktardı.
    Sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar
    Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye döndüğü, 40 civarında PYD/PKK'lı teröristin yardıma giden komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği, diğer teröristlerin ise kaçtıkları öğrenildi."


    Kaynak: www.milliyet.com.tr

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Suriyenin batı bölgelerinde hava sahasını Suriye rejimi değil Rusya kontrol ediyor. Dolayısıyla hava harekatı yapmak istiyorsan Suriye ile değil hamisi Rusya ile anlaşmak zorundasın. Suriye ile anlaşmanın hiçbir mantığı yok şu durumda.

    Rejimle antlasirsan Suriyenin toprak butunlugunu korursun rejime destek verirsin rejim girer afrine ya da pyd kontrolundeki yerlere bu sayade Rusya baskisinida azaltirsin kendinde yazmissinzaten Zorunlulul simdide Esat la antlasmak zorunluluk sence esatin ordusu mu guclu Yoksa muhaliflerin ordusu mu guclu hangisi daha cok işe yarar

  • Rejimle antlasirsan Suriyenin toprak butunlugunu korursun rejime destek verirsin rejim girer afrine ya da pyd kontrolundeki yerlere bu sayade Rusya baskisinida azaltirsin kendinde yazmissinzaten Zorunlulul simdide Esat la antlasmak zorunluluk sence esatin ordusu mu guclu Yoksa muhaliflerin ordusu mu guclu hangisi daha cok işe yarar

    Suriyenin toprak bütünlüğü istediğimiz birşey ancak şuanda Esetle anlaşamazsın, dediğim gibi anlaşmayı rusyayla yapmak zorundasın. Rejimle anlaşarak Rusya baskısını anca rüyanda kaldırırsın. O devir geçti Suriye toprakları üzerinde bütün elebaşlarını görüyorsun. Politikada bu olsa gerek bugün Rusyayla anlaşırsın yarın Esedle öbür gün muhaliflerle. Türk hükümneti doğrusunu yapmaktadır. He bu benim görüşümdür kimseyi bağlamaz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Esat ile antlaşma sağlanirsa Esat da Afrine operasyon baslatirsa kimse bir sey diyemez çünku hakli nedeni var kendi ulke sinirlarinda silahli örgut şehirlerinde kontrolu zorla ele almiş Esatla anlasma yapmak Rusya ve Irani yanina almakti. Esat-iran-Turkiye-Rusyakoalisyon olarak operasyon baslatsa ABD hic birsey yapamaz 4 ulkeyi karşisina alamaz Ben zaten durumun oraya dogru gittiğini dusunuyorum operasyondan once rejime bilgi verilmeside gostergesi Hukumet yetkilileri kapali olarak konusuyorlardir
    Buda benim dusuncem kimseyi baglamaz

  • Rejim ile anlaşma işi sonra şuanda değil demek istediğim bu. Afrin olayı bittikten sonra rejimle konuşulur buda yine rusya garantörlüğünde olacaktır

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Suriye de hangi rejimle anlaşacağız. Rusya Esed'e bugün desin ki ülkeyi Türklere terk et kendin de kaybol ortadan bir gece de Suriye'yi Türklere bırakıp gider. Arkadaşlar bazı şeyleri idrak edelim lütfen.


    Bizim olan toprakları almak için Suriye de ki soytarı ile anlaşmamız gerek değil. Anadolu da daha Türklerin esamesi okunmuyorken Suriye Selçukluları vardı. Afrin de ki köylerin isimlerine bakın anlarsınız ne demek istediğimi. Biz kimsenin toprağını işgal etmiyoruz zaten bizim olanı almaya gidiyoruz. Sabredin büyük bir devin doğum sancılarıdır bunlar.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Suriye de hangi rejimle anlaşacağız. Rusya Esed'e bugün desin ki ülkeyi Türklere terk et kendin de kaybol ortadan bir gece de Suriye'yi Türklere bırakıp gider. Arkadaşlar bazı şeyleri idrak edelim lütfen.


    Bizim olan toprakları almak için Suriye de ki soytarı ile anlaşmamız gerek değil. Anadolu da daha Türklerin esamesi okunmuyorken Suriye Selçukluları vardı. Afrin de ki köylerin isimlerine bakın anlarsınız ne demek istediğimi. Biz kimsenin toprağını işgal etmiyoruz zaten bizim olanı almaya gidiyoruz. Sabredin büyük bir devin doğum sancılarıdır bunlar.

    Allah askina hoca o toplara girersen adam da sana derki git ilk geldigin topraklara orta asyaya gitder. Bizim olan diye birsey yok Herseyin bi antlasmasi vardir biz Alparslanla girdik Anadoluya o zaman alparslan dan önce burada olanlar bize buradan cikin derse ana topraklariniza girinderse ne olacak sizin mantiginiz biraz boyle

  • @Albert sizin mantığınız derken biraz üsluba dikkat edelim. Buradaki insanlar sizin kardeşiniz yada akrabanız değil. Konuşmalarımızda saygıyı ön plana alalım.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sizin mantiginiz demek saygisizca bir cümle mi ?

    sen benim ne demek istediğimi iyi anladın. İstediğiniz görüşü savunabilirsiniz kimseyi bir grup içine atmadan devam konuşmaya.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN