Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arabanıza lastik alırken Continental lastikleri görmezden gelin...


    Alman lastik firması Continental, internet sitesinde de yer alan son yayınladığı reklam filminde görünen haritada büyük bir ayıba imza attı. Şirketin kullandığı haritada Türkiye'nin bulunduğu yerde Akdeniz görünüyor. Continental'den yapılan açıklamada ise "Sosyal medyada yer alan paylaşımlar sayesinde Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz.Tüm kamuoyundan özür dileriz" denildi.




    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • #1062 ex =>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> on the way to hell

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Türkün Türkten başka dostu yok dedin ya ona binaen yazdım . Boşnaklar bizim neyimiz oluyor ya da Çerkezler ya da Arnavutlar ?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • bu gün Koah hastasi birini tanıdım. 5 litre suyu tasiyamiyordu yardım istiyordu. Sigarayı Geç olmadan bırakmak, tiryakinin yapacagı en güzel harekettir.


  • Sigarayı bırakma evresinde vücutta meydana gelen değişiklikler neler?

    • 20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak dolaşımı düzelir.
    • 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır.
    • 24 saat sonra, vücut karbonmonksitten arınır.
    • 48 saat sonra, kandaki nikotin düzeyi azalır, tat ve koku duyusu artar, peptik ülserli hastaların tedaviye verdikleri cevap artar.
    • 72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, solunum yolları fonksiyon görmeye başladığı için sekresyon miktarı artar, hava yolları kendi kendini temizlemeye çalışır. Enerji düzeyi artar.
    • 2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azalır, yürürken yorulma ve tıkanma daha az görülür.
    • 3-9 ay sonra, öksürük, kısa aralıklarla nefes alıp verme ve wheezing yani hırıltılı ya da ıslık sesli soluk alıp verme gibi solunum yolu problemleri düzelir, akciğer fonksiyonları yüzde 5-10 oranında artar.
    • 12 ay sonra, koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır.
    • 12-36 ay sonra, mesane kanseri riski yüzde 50 azalır.
    • 5 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski, yemek borusu ve ağız boşluğu kanserleri riski yüzde 50 azalır.
    • 10-15 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski hiç içmeyenlerle aynı seviyeye iner, akciğer kanseri riski sigara içenlere göre yüzde 50 azalır.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • işlemi kartsız mı yoksa kartlımı yaptın. kartsız işlemde paranı yuttuysa atm numarasıyla müşteri hizmetlerini ara seni gidebileceğin en yakın ing bank şubesine yönlendirsin hafta içi bankanın çalışma saatlerinde git kimliğinle paranı çek. kartlı işlemde paranı yuttuysa atm numarasıyla müşteri hizmetlerini ara bilgi ver. onlar gerekli kontrolü yaptıktan sonra karttaki hesabına gerekli parayı aktarırlar.

  • Önemli olan başlamamak ben başlamadım.14-15 yaşında sigaranın sana nasıl zarar vereceğini az çok bilirsin.Arkadaşlarım içerdi bana uzatırlardı ama ben hep redderdim.İyi ki başlamamışım diyorum.İçmediğim için anlayamam içenin halini.Ama kesinlikle bırakmayı denesin içenler.Yoksa iş işten geçer.Arakdaşımın mesajını atayım size bazı kişilere atmıştım.


    Kanka insanlar ne garip ya bi ülkede devlet müdahalede etmediğinde erdemli (faydalı mal) az sayıda üretiliyor ama erdemsiz ( zararlı mal) çok sayıda üretiliyor devlet erdemli malı üretin diye teşvik veriyor uğraşıyor bu halde üretimi çok az sayıda artırabiliyor ama erdemsiz mala o kadar vergi koyuyor üretimi o halde bile düşüremiyor halbukisi insanlar mantıklı düşünse sonuçta erdemli mal insana bi yarar sağlıyor bunu teşvik olmadan üretmeye çalışsa erdemsiz malda sonuçta insana zarar veriyor bi faydası yok bunuda kullanmamaya çalışsa hem toplumda insanlar rahat rahat çalışır çevreyi havayı doğayı temiz bi şekilde kullanır hem devletin parası cebinde kalır ve bunu gider başka şeyler yapmak için kullanır ve devlette insanlarda refah içinde olur ama bizim insanımız gidiyor nerde refahı azaltcak insan yaşamını engellicek şeyler var onları yapıyor sonra diyo iklimler eskisi gibi değil hastalıklar çok diyor olur tabi bazı şeyleri düşünmezsek yararlı mı zararlı mı olduğunu yorumlamazsak havada bozulur doğada bozulur çevrede bozulur devletin işide bozulur yanlışmıyım?


    Arkadaşlar ekonomimiz için devletimiz için kendiniz için zararlı alışkanlıkları bırakın onun yerine ülkemiz ve kendimiz için yararlı şeylerle uğraşlım.

  • sigara içme başlangıcı genellikle orta okul ve lise yılları zamanında ergenliğinde verdiği psikoloji ile yanlış arkadaş ortamına karışmayla başlıyor. bu yanlış ortamda arkadaşlarınız size sigara uzatıyorsa iki liseli kıza hava atacağım diye ağzınıza alıp tüttürmeyin. sonra bir dal iki dal derken x marka sigaranın tiryakisi olup çıkıverirsiniz. o yüzden özellikle genç erkekler özellikle bu dönemde arkadaşlık yapacağı kişilere dikkat etsin. bayan arkadaşlardada genellikle sigara alışkanlığı biraz daha ileri yaşlarda çoğunlukla üniversite ortamında yine arkadaş ortamından dolayı sigara tiryakiliği başlıyor. ama onlar kısmen içiyorlar. netice itibariyle arkadaş insanı rezilde eder vezirde. yada bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim derler halk arasında.