Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Valla Diyarbakır çok enteresan bi şehir. Tam tarih hatırlamıyorum ama yaklaşık bir 10 12 sene önceydi tüm hava durumları yağmur ve karlakarışık yağmur demişlerdi sabah 10da yağmur olarak başladı yağış akşam 5 gibi kara bir döndü rüzgar çok kuvvetliydi. Akşam 8.30a kadar o kadar yoğun yağdı ki yaklaşık 3 4 saatte 30 35 cm kar birikimi yaptı. Yani diyeceğim o ki son ana kadar hiçbirşey belli olmuyor takdiri ilahi .

  • Valla Diyarbakır çok enteresan bi şehir. Tam tarih hatırlamıyorum ama yaklaşık bir 10 12 sene önceydi tüm hava durumları yağmur ve karlakarışık yağmur demişlerdi sabah 10da yağmur olarak başladı yağış akşam 5 gibi kara bir döndü rüzgar çok kuvvetliydi. Akşam 8.30a kadar o kadar yoğun yağdı ki yaklaşık 3 4 saatte 30 35 cm kar birikimi yaptı. Yani diyeceğim o ki son ana kadar hiçbirşey belli olmuyor takdiri ilahi .

    Eskiden öyle sürpriz yapıyordu ama bu aralar yok ne yazık ki ☺️

  • Dün il ilçe cm hesapları yapılıyordu bugün karamsarlık.Her iki durum da yanlış temkinli olmalıyız ama umutlu da zaten zor kar yağan bölgedeyiz gelen her sistemde kolay kar alsaydık bu kadar kar delisi de olmazdık.

  • Arkadaşlar dün akşama kadar Çarşamba öğleden itibaren perşembe sabahına kadar az çok güneydoğu genelinde örtü beklediğimiz sistem HEPİNİZİN AZ ÇOK TAHMİN ETTİĞİ gibi dün gece den beri değişimler yaşadı.Şunuda söyledik pazar akşamı verileri kilittir bekleyelim diye...,Velhasılıkelam son 4 günü tam potaya sokarken buranın güneydoğu olduğunu tekrardan hatırladık ....Sistemin son durumu hakkında açıklama 9.30 da geliyor inş. ...

  • Cuma günki beklentim:


    Değişen hiçbir şey yok. Güneydoğu' nun batısı için maalesef artık son güncellemeye göre kar beklentisi ortadan kalkıyor. Dicle bölümünde ise seyirlik yer yer yükseklerde örtülük kar olacaktır. Ancak bu sistemin 3 günü birbirini tutmadı takibe devam son gün detaylı açıklama yapacağım.

  • Çarşamba-Perşembe arası Kahramanmaraş-Gaziantep-Adıyaman üçgeninde yükseltisi 600 metre ve üzeri olan yerler ilk kar yağışını görecektir bence...

  • Çarşamba-Perşembe arası Kahramanmaraş-Gaziantep-Adıyaman üçgeninde yükseltisi 600 metre ve üzeri olan yerler ilk kar yağışını görecektir bence...

    Rüzgar herşeyi belirleyecek AB geçişi sırasında önce güneyli eseceği için sistem girişi gecikecek ama ardından bir anda AB geçişini tamamladığında kuzeyli fırtına çıkacak o fırtına ne kadar erken başlarsa tüm bölge ama özellikle Antep ve çevresi için kritik rol oynayacak.


    O yüzden son gün diyorum. ;)

  • Abilerim,kardeşlerim koşullar gereği uzun zamandır yazamıyorum esasında takipte edemiyorum bazen aylarca sürebiliyor bu durum o yüzden bu blogda pek tanındığımı söyleyemem ama 5 yıla dayalı bir geçmişim var güzel günler güzel sistemler kovaladık birlikte :) burda beni tanısa tanısa @KARcanavarı kardeşim tanır onuda cnn ber takip ederim :) her neyse çok uzatmadan şunu söylemek istiyorum henüz aralık ayındayız karamsarlığa hiç gerek yok kar yağmasına da gerek yok, bence bu ayda bölgemizin güzel yağmur alması hepsinden önemli koskoca ocak şubat var önemli olanda bu aylarda kar olması geçmiş 3-5 yıla bakıyorum aralık ayında etkili kar yağışları olmuş ama sonrası fiyasko koca kış ocağın ilk haftasında bitmiş yine böyle olmasındansa bence aralıkta bol bol yağmur olması çok daha iyi olur hem şu birkaç gündür yaşanan bahar havasının gitmesi bile neye deseniz değer birde bu yağış olayı kısmet işi gfs geçen haftaki sistemde salı çarşamba için 5 mm yağış veriyordu toplamda 25 mm yağış oldu yani demem o ki bekleyip görelim kar olsa da olur olmasa da olur bütün mesele ocakla şubatın doyurucu geçmesi herkese iyi akşamlar diliyorum esen kalın :)

  • Öncelikle burdan değerli Dostum Kardeşim @mehmet27 ye selam olsun...Çoktandır yoktun hoşgeldin .....Sefa getirdin...


    SİSTEMDE ANTEP ADIYAMAN MARAŞ Havada Çarşamba akşamı kar görebilir... muhtemelen soğuma geldiğinde buralarda hava açar durumda maalesef güzel kütleler Suriyenin kuzeyine çıkamıyor soğuma geldiği zaman. Son senelerin yeni trendi bu ama belli olmaz MEHMET27 kardeşimin dediği gibi...Bu tarz olayları Anlatsak bir kitap çıkar.
    SİİRT MARDİN DİYARBAKIR BATMAN Çarşamba akşamından sonra gece 9 dan itibaren perşembe sabah 4 e 5 e kadar kar alabilir ../
    Malatya Elazığ'da da soğuma geldiğinde yağış zayıf maalesef .... TAKİP EDECEĞİZ YAĞIŞI AMA tüm veriler DÜNe kadar 6 Aralık Gecesine KADAR YAĞIŞ Verirken Batımıza BUGÜN çaRşamba İKİNDİ ye KADAR BİTİRMİŞ malesef...

    Abilerim,kardeşlerim koşullar gereği uzun zamandır yazamıyorum esasında takipte edemiyorum bazen aylarca sürebiliyor bu durum o yüzden bu blogda pek tanındığımı söyleyemem ama 5 yıla dayalı bir geçmişim var güzel günler güzel sistemler kovaladık birlikte :) burda beni tanısa tanısa @KARcanavarı kardeşim tanır onuda cnn ber takip ederim :) her neyse çok uzatmadan şunu söylemek istiyorum henüz aralık ayındayız karamsarlığa hiç gerek yok kar yağmasına da gerek yok, bence bu ayda bölgemizin güzel yağmur alması hepsinden önemli koskoca ocak şubat var önemli olanda bu aylarda kar olması geçmiş 3-5 yıla bakıyorum aralık ayında etkili kar yağışları olmuş ama sonrası fiyasko koca kış ocağın ilk haftasında bitmiş yine böyle olmasındansa bence aralıkta bol bol yağmur olması çok daha iyi olur hem şu birkaç gündür yaşanan bahar havasının gitmesi bile neye deseniz değer birde bu yağış olayı kısmet işi gfs geçen haftaki sistemde salı çarşamba için 5 mm yağış veriyordu toplamda 25 mm yağış oldu yani demem o ki bekleyip görelim kar olsa da olur olmasa da olur bütün mesele ocakla şubatın doyurucu geçmesi herkese iyi akşamlar diliyorum esen kalın :)

  • İki yıldır bu bloğu takip ediyorum.Her sistemde başlangıçta büyük bir heyecan yaşanıyor ama sonu hep fiyasko.Her yer için böyle olamayacağına göre bu bizim kaderimiz mi?

    Geçenlerde de yazdım maalesef her heyecanımıza baktığımızda %80 fiyasko ile sonuçlandığı acı bir gerçek. Bu ''bizim kaderimiz'' zira ben bu bölge toprakları için çok eski yıllarda birçok farklı açıdan ciddi bir ''beddua(diyorum ciddiyetini anlatmak için)'' edildiğini düşünüyorum.

  • sıkıldım valla 3 5 cm ortu olaydi bari :) gecen sene 14 aralikta yarim metreye yakin kar almistik 1 gunde endekslerde kotu 20 sine kadar bos ocaga kadar bu dongu doner insallah yoksa vay babayin :)