Beiträge von mirhat56

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bu sene ilk kar yağışının 24 kasımda kısa süreli de olsa lapa lapa yağdığını gördük. 6 Aralık geceside kar yağışı aldık ve 7 aralık sabahı erken erise de birkaç cm lik örtü gördük. Bu örtü merkeze yakın tepelerde bir haftaya yakın kaldı ve geceleri buzlanma da oldu kırağı da oluştu. Biz yine de diğer bölge illerine göre daha fazla kar gördük. @lalati @mirhat56 Yeterli mi? Tabi ki değil. Şimdiye kadar hem bölge geneli hem de Siirt olarak kışa dair pek birşey göremedik maalesef. Uzun vadede gözüken güzel sistemler, vade yaklaştıkça kıytırık hale geldi ve bu durum hepimizi derinden üzdü. Genel gidişat kötüydü. En son ki yağışlar yüreğimize su serpti. Umarım devamı gelir. İnşaallah kışın son çeyreğinde bize o kurak ve sıkıcı günleri unutturacak düzeyde bol bol efsane sistemler alırız. Allah nasip etsin inşallah.

    Sözünü ettiğin yağışlar nisan ayında bile kısa süreli hava akımlarında oluşabilen hadiseler.Ben kırkıma merdiven dayadım,daha böyle bir kış görmedim.Sistemler hep güzel geliyor modellerde de sonra nanik yapıp gidiyor.Her seferinde tekerrür etmesi tesadüf mü?Bir sefer de hesapta bizim bölgeyi etkilemiyor görünürken son anda yönünü bize çevirsin.

    @mirhat56 forumu sonbahar itibariyle takip etmiş olsaydınız neredeyse tüm forumun kışın 2. yarısı için bu beklenti içinde olduğunu, uluslararası kuruluşlarında aynı beklenti içinde olduğunu bilirdiniz . . . sonbahar mevsiminde atılan mesajlari inceleyebilirsiniz . . . iyi forumlar

    Az önce geçen ocak ayı atılan mesajlara baktım.Dahi 17 ocak 2017'de kadirwinter hocam o tarihte beklenen sistemin sadece prova olduğunu,2018'in tarihe geçececeğini yazmış.Yani bir yıl öncesinden.Ben de bu kadar beklentinin boş olmadığına inanmak istiyorum.Fakat bölgede şubat ortası kış bitiyor.

    Hayırlı akşamlar..bilmediğimden soruyorum?! Kadir hoca bıraktı mı?

    Kış başında bol yağışlı efsane bir mevsim beklentisi vardı işin ehli arkadaşların.O kadar tuhaf bir kış ki yılların tahmincisi arkadaşlar dahi şaşkına uğradılar.Ben kendi adıma kırkına merdiven dayamış ve tahmin işlerinden pek çakmayan bir insan olarak bu yaşıma kadar böyle bir kış görmedim.Gerçi kış derken bile iki kere düşünüp yazdım zira bu mevsim güneydoğu adına kesinlikle sonbahardır.Tahminci arkadaşları anlayışla karşılıyorum.

    Geçen kış çok şikayet etmiştim Siirtte yılların ortalamalarına göre çok düşük olduğu için.Ama bu yıl şikayet edecek bir kış yok ortada.Kesinlikle bu mevsim sonbahardır.Hatta yağış azlığına göre sonbahar bile değildir.Karın çok az yağdığı yılları da gördük ki yağmadığını hiç hatırlamıyorum ama en azından soğuğuyla kış kendini hissettirirdi.Bu yıl daha soğuk bir gün görmedik.

    Bu yaşa geldim böyle tuhaf bir aralık ayı görmedim.Biz bölge olarak bu ayda kar yağmamasına alışığız ama sanki Samsun-Adana arasına bir çizgi çizilmiş kış çizgiyi aşmıyor.Çanakkale gibi deniz kıyısındaki bir şehir ve diğer birçok şehirde yoğun kar yağışı varken Ağrı,Erzurum,Muş,Bitlis gibi havaya su atsan yere kar olarak düştüğü illerde yağmur yağıyor.Orta Akdeniz üzerinden gelen sistemler dahi buralara ulaşınca yağışın kara dönmesi en olağan olaylardan olduğu halde.Ocak ve şubattan çok ümitli olan arkadaşların tahmini tutar mı bilemem ama eğer tutmazsa gerçekten efsane bir kış olacak.Şaşkınlıkla olanları izliyorum

    Allah askina biri bana su batmanin hava sicaklig8nin su anda nasil 18 derece oldugunu anlatabilirmi ?yanı basimizdaki dbakir 7 derece acaba ruzgar toroslardan estigi icin fön etkisimi yapiyor bu arada nem 42 ,dbakir 98 =O :D X( :S 3skkedi352 skkedi352

    Şimdi mgm'den baktım.Mersin 17,Siirt ve Antalya 15 dereceyle en sıcak yerler.Şu aralık ayının sonunda ve deniz kıyısındaki şehirlerle aynı sıcaklık.Üstelik rakım 902.

    Yarın şeb-i yelda yani en uzun gece yani güneşlenme süresinin en kısa olduğu gün.Buna rağmen daha havanın eksi dereceye düştüğünü bile görmedik Siirtte.Karın en az yağdığı yıllarda bile yağışsız günlerde su birikintileri donardı.Geçen kıştan şikayet etmiştik hatırladığım en az karlı kış diye ve bu sene hıncını çıkarır diyorduk.Fakat bu kış daha beter çıktı.Sonbaharın başından beri yağmur bile doğru dürüst bir kez yağdı.