Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mgm radarı maalesef Hakkari ile ilgili Bilgi vermiyor çünki kapsamıyor , acil müdahale gerek , çünkü o topraklar stratejik anlamda şimdi çok daha önemli ve birçok unsurumuz sınırda


    Ancak Eumetsattan alınan bulutluluk haritası biraz Bilgi veriyor Hakkari ve Doğusu ile ilgili
    forum.havaforum.com/attachment/1616/

  • Modeller ayın 9 undan sonra mevsim normallerin altına düşecek sıcaklıklar yani soğuk ama yağışsız diyorlar bölgemiz için

    9-10-11 ekimden umutluyum şahsen. yani elazığ'a az yağsa bile mutlaka bölgemizdeki başka iller de şiddetli yağışlar göreceğiz. soğukluk konusuna gelince 10 ekimden sonraki girecek soğuk sıcaklıkları 4-5 derece arası düşürecek ve mevsim normallerinin bir kaç gün altına düşecek bölgemiz.

  • ismail bugün öğlenden geceye kadar Gaziantep te hafif Urfa ve özellikle Adıyamanda biraz daha kuvvetli sağanak geçişleri görülebilir ..Salı pazara kadar hava stabil, Pazardan itibaren ise ciddi sıcaklık düşüşleri beklenmekte Öz. pazar salı arası Güneydoğu genelinde geceleri dereceler tek haneli değere kadar inebilecek .....

  • İyi günler, bugün bölgenin kuzey ve batısı lokal olarak yağışlardan etkilenecek. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar normaller altına düşebilir, kurak bir ekim ayı geçiriyoruz ve geçirmeyede devam edeceğiz gibi.
    Son verileri incelediğimizde kasımın kıştan bir eksiği görünmüyor yani sürpriz yapabilir kar açısından. Kış ayları giderek belirginleşiyor ve bütün ihtişamıyla yaklaşıyor, bu kışı unutmayacaksınız, gelmesi için acele etmeyin böylesini zaten 10-20 yılda bir görürüz ;)


    Detaylar netleşince kış için yorumlarımız devam edecek. Haftalık tahminlere Perşembe gününden itibaren başlarız inşallah.

  • Kadirwinter 15 ekimden sonra'bir sistem varmış bu sostem güneydoğu bölgesine gelme ihtimali var mı? tahmininiz nedir?

    Sistem kuzeyden giriş yapıp sağa sola yalpalamıyor ve güçlü ab oluşturamıyor, birazcık batıya kaysa derin alçak basınç oluşturur ama şu an için böyle bi durum sözkonusu değil yani anlayacağın yağış olsa bile zayıf görünüyor, sıcaklıkları ise 4 ile 6 derece düşürecek. Yağış son 24 saate kadar değişebilir takip edelim.

  • Bu akşam bölgede gök gürültülü sağanak geçişleri bekliyoruz.Yer yer kısa süreli kuvvetli olabilir.Ekim kurak gözüküyor.Batı ve güney kesimler için maalesef.Kasım daha farklı olacaktır inşAllah.

  • Heyecanla Sistem beklerken ve sistemi takip ederken Radarı izlemek birçoğumuzun vazgeçilmez zevki, şahsen radarsız bir hayatı şu an düşünemiyorum , özellikle birleştirilmiş radar görüntüsü ile Adana/Hatay radarını özellikle beğeniyorum
    Adana/Hatay radarı bölgedeki illerimizi gösterdiği gibi Akdeniz , Kıbrıs , Suriye’nin sahil şeridi dahil Halep , İdlib ile birçok bölgesini ve hatta uzaklardaki Lübnan’ı bile kapsamakta.
    Ancak diğer radarlar hep tek ilin adıyla anılırken bu radar neden Adana/Hatay şeklinde iki il olarak anılır , ikisi iki ayrı radar diye biliyorum.
    Hatay radarı ayrı adla , Adana radarı ayrı adla ve görüntüyle hizmet verse daha iyi olacağı kanaatindeyim
    Gerekirse ikisinde de teknoloji takviyesi yapılmalı tabiki