Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Great Khan Sen o anlamda yazmamış olabilirsin ama dışarıdan hiç öyle gelmiyor göze.Bu konuda daha önce neler yaşandığını herkes biliyor.Adı lazım değil bu siteye yarardan çok zararı olan birisi yine benzer bir duygu içine girip saçma sapan hareketler yapıp forumun huzurunu çok güzel bozmuştu.Sonuç olarak atıldı bir daha alınmamak üzere.Ben orada yazdığınız intikam kelimesini bu haliyle de yazsanız yada daha sadeleşmiş haliyle de yazsanız gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü biz burada kar yağışlarını yarıştırmıyoruz ama ne yazık ki bunu yapan üye yok mu?Tabi ki var.Bu sayının azaldığının bende farkındayım ama yakışmayan şeyleri sizden görünce bu tip sorular sormak gereği duyuyor insan.

  • bize en sağlam polar olarak iskandinav ya da azor desteği ilen gelen sistemler tatmin etmistir. Birde şansımız yaver gider ve kuzeydoğudan bir nur topu alırsak tadından yenmez. Katıldığım nokta 20 ocak sonrası umutlarımızı içimizde yaşayıp beklentimizi ise d.karadeniz bölgesi için en düşük olasılıkta tutarak moaral bulabiliriz

  • @Samet_113


    Samet abi sen benim bu forumdaki derdimi biliyorsun benim asıl kayıt olma amacım batı da batı diye tutturanları susturmak. Söylediğin gibi bu tür batı-doğu muhabbeti yapan üyeler azaldı. Bu muhabbetleri yapanlarla her zaman ben tartıştım. İsim yazsam yazarım ama gerek yok yazmaya en az 5-6 üye vardı benle sürekli bu tartışmalara giren hepsi uçtu gitti. Benim asla batıdan biri ile bir sorunum olamaz çıkıp bölge muhabbeti yapmadığı sürece. Yaparsa en sert tepkiyi de ben gösteririm biliyorsun. Ben en son ne zaman biri ile tartıştım hatırlamıyorum bile. O eski çoluk çocuk takımı olsa yine tartışırdım asla çekinmeden ama yine söylüyorum hepsi uçtu gitti. Sen beni yanlış anladın. Ben asla öyle bölge muhabbetine girmem tahrik edici cümleler kurmam. Rahatsız ettim özür dilerim eğer başka yanlış anlayan da olduysa kusura bakmasın.

    • eryy benden daha iyi anlayan üstadlar var ama nacizane tahminim 23ü sistemi batı sistemi olmayacak daha Doğulu gelecek ve gerçekten tatmin edici bir sistem olacak trabzon sahili içinde tahminim bu ama süre çok daha önce dediğim gibi tahmin için en az 3 4 gün beklemekte fayda var
  • Arkadaşlar 20 Ocak sonrası dedik ve görüntüler gelmeye başladı. Ortalama 22-23 Ocak desek iki hafta daha var yani 14 gün. 14*6=84 güncelleme gfs, 24 güncelleme ecmwf, toplamda 108 güncelleme. 108 tane de gfs diyagram ve eps. Genel toplamda 216 takip. Bu kadar kafayı takmayın, alt tarafı en fazla 3 günlük kar yağışı sonrasında tekrar 360 günlük bekleme periyodu. Bakın ben nasıl sabrediyorum. Akışına bırakın, geleceği varsa hayır demeyiz, gelmezse de bu kışı örtüsüz kapattık der seneye bakarız.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • 14-15-16 OCAKTAN fazla bi beklentiye girmeyin. Sistem son ecmwf ye göresadece marmara ve batı karadenizde kar yapabilecek seviyede. ve çok kısa. Ha dün sabahki gibi bir güncelleme olsaydı 2-3 gün yoğun kar görebilirdik. 22-23 için de gargut61'in dediği gibi kırımdan inmezse sıcak tarafta kalırız.