İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @tahminci burda paylaş bizde görelim...destekli olmuş olsun iddaan

    Bilgisayarda olsam paylaşırdım fakat mobildeyim. Öyle atıp tutmayı ben de sevmem emin olun. Yanlış görüyorsam düzeltin lütfen.





    Diyagramda sıcaklık pek belli olmadığından -9 olarak yuvarladım. Yorumum yanlış ise özür dilerim.



    Demek istediğim asıl şey, ECMWF'nin sıcak tarafta yer aldığıdır.

    2 Mal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Geçen yıl oldukça soğuk geçen Aralık’ta İstanbul’da peşpeşe sistemler aldık ama iç kesimler ve yüksekler hariç pek kar görememiştik (8 -13 ve 16 aralık gecesi) şehir merkezinde ve sahil kesimlerde.
    Soğuk senaryolar da hiç fena değildi
    Bu sistem şu görüntüde aynı sonuçları verse bile başarı saymak gerekir

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • Ne Yazıkki Daha Kötü Gelmişe Benziyor Çiy Noktası 0 Gece Saatlerinde Yağış Güzel Ama Kar Olarak Düşme Olasılığını Kendi Bölgem Adına Bile Düşük Görüyorum Sabaha Doğru İse Gene -1 Civarını Zorlamış Çiy Noktası Oradada Yağış Güzel Kar Olarak Düşer Düşmez Bilemiyorum Artık İlerleyen Vakitlerdede Yağış Azalsada Var Hafif Orta Arası Kar Görebilirim Çiy Noktasıda -1 -2 Arası O Vakitlerde





  • Şahsen beklentimde değişiklik olmadı.

    Hocam bu Mgm'nin İstanbul'a yönelik garezi 6-7 dereceler vermesini şahsen garipsiyorum. Benim oturduğum konumla ilgili olarak bir nebze de olsa ışık yakıp salı kky çarşamba kar demiş ama 6-7 ler sizce de çok değil mi aynı şey weather da var hatta weather İstanbul'u adeta ''ıskalamış''.Benim konumuma da salı kky çarşamba kuru soğuğu dayamış. Bunun nedeni nedir ? Neden ''görmemekte'' diretiyorlar.

  • Hocam bu Mgm'nin İstanbul'a yönelik garezi 6-7 dereceler vermesini şahsen garipsiyorum. Benim oturduğum konumla ilgili olarak bir nebze de olsa ışık yakıp salı kky çarşamba kar demiş ama 6-7 ler sizce de çok değil mi aynı şey weather da var hatta weather İstanbul'u adeta ''ıskalamış''.Benim konumuma da salı kky çarşamba kuru soğuğu dayamış. Bunun nedeni nedir ? Neden ''görmemekte'' diretiyorlar.

    Weather.com oturup tahmin hazırlamıyor. GFS'den otomatik olarak veri çekip süslüyor. GFS de kıyı kesimleri çözünürlük sebebiyle doğru tahmin edemiyor, biliyorsunuz soğuklar sınırda.

  • Bu alanda kesin konuşanlar her zaman yanılmaya talip olmuşlardır
    Olaya duygusallık da girince artık hakikatleri değil görmek istediğini görür insan
    Aynı hatalı bakış açısı bazılarında da şu şekilde yaygındır ,” bugünkü endeks ve modellerden yola çıkıp 15/20 günü kapatmak “
    Oysaki değişince ikisi birden eş zamanlı olarak değişmeye başlıyor, birbirini destekliyor
    Neyse dileyen görmek istediği gibi görebilir

  • @tahminci freemeteo.com acıbadem bölgesi için pazartesi akşama şiddetli hava koşulları yoğun yağış ikazı verdi, agresif değerler yayınladı, kendi senaryosunumu kullanıyor yoksa bir yerlerden mi alıyor, agresif değerler veriyor


  • GFS modelinin göremedigi hiçbirşey yok. Herşeyi apaçık görüyor,çözümleyebiliyor. Özellikle son 2-3 güne girdiysek artık bu işten kaçış yoktur neyse odur.
    Görüyorsunuzki Karadeniz deniz suyu sıcaklıgı 12 derece, bu yüzden yer seviyesinde esen Yıldız rüzgarı Karadenizin üzerinden estigi için ılıman etki yaratcak. Bu etkiyi kıracak üst seviye soğuğuna sahip olamadıgımız için fazla umut bağlamayalım. Dün öğlen ve akşamki güncellemeler ne güzeldi.
    Merkez ve sahiller adına ağırlıklı olarak yağmur rüzgarın hamleleriyle birlikte zamanla yağmurun arasından kar serpintisini görebiliriz. Merkeze yakın yerde yaşayan birey olarak tamamen Çarşamba sabahı erken saatlerine odaklandım. Ne varsa o zaman var.