Kış Tahmini 2016-2017 ❄⛄❄⛄❄

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2016/2017 Kış Mevsimi Tahmini:

    *SİBİRYA-BALKANLAR KARIŞIMI POLAR ATAKLARLA DOLU BİR KIŞ* okeys13123

    Polar atakların ve kuzeyden sistemlerin ülkemize bir bir girmesiyle 2006-2012 arası bir kış mevsimi yaşayacağımız öngörülmektedir.ancak batı ve kuzey bölgeler arasında oluşan basınç döngüsü bu yıl biraz daha batı tarafına çalışacağından Trakya,Marmara ve Ege bölgelerinde son yılların en efsane kışı olacağını düşünmekteyim.özellikle mevsimsel verileri incelediğimde son 10-12 yıl içerisinde kıyı kesimlerde önemli bir hareketlenme yaşanmadığı fakat bu sene Sibirya polar vortex'in yeniden canlanmasıyla ibrenin batıya döndüğünü gözlemledim.

    Sıcaklık verilerine göz attığımda ise geçen seneden 1-2 derece daha düşük hava sıcaklıkları olacağını tahmin ediyorum..ama siz yinede Ocak ayını bekleyin derim,çünki Aralık ayında görülen soğuklar genelde sınırlı seviyede etkili oluyor ve gücünü kar yağışı bırakamadan hemende kaybediyor maalesef.

    Son olarak basınçları ele aldığımızda Sibirya polar atakları ve Azor yüksek basıncının beraber çalışacağı bunun sonucunda da güzel sistemler göreceğimizi rahatlıkla ifade edebilirim..diyagramlarda zaten bu işareti çakıyor bizlere yani kar bırakacak sistemler Türkiye'ye sıkıntı yaşamadan giriş yapacak diyor bir bakima. :gun_bandana:

    Bağırganlı

    Einmal editiert, zuletzt von Melih08 (10. November 2016 um 20:03)

  • AY ORTASI SOĞUMA OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR SICAKLIKLAR BATI VE KUZEY BÖLGELERDE MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK.:

    ''Ay ortası sistemi Karadeniz'in iç kesimlerine,İç Anadolu'nun kuzeyi ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve yüksek bölgelerine yarayacak.''

    Kasım'ın 14'ünden itibaren yurt genelinde havaların soğumasıyla beraber Marmara,Ege ve Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar haftaya Pazartesi gündüz 10-12 derecelere kadar inebilir ve bunun yanısıra yağışında oluşmasıyla yüksek kesimlerde yağmurun yer yer kky ve kara dönmesini bekliyorum.kıyılarda ise şimdilik ay sonu kar yağışı beklentisi daha fazla gibi.

    İç ve doğu bölgelerin yükseklerinde de kar yağışı ihtimali Pazar günü daha fazla ama haftabaşınada sarkabilir belki.

    Ay sonuna doğruda Polar Vortex'in açılması sonucu Marmara ve Ege Bölgesi'nin özleyipte uzun zamandır göremedikleri kar yağışlarına kavuşmalarını bekliyorum.gelişmeler şimdilik bu yönde :gun_bandana:

    Bağırganlı

  • Melih kardeşim herşey iyi güzelde incelediğim veriler demişsin bu verileri belgele ki nerden bu kanıya vardığını bilelim.Hem görsel açıdanda hoş olur.Saygılarımla.

  • Ay ortası sistemi Karadeniz'in iç kesimlerine,İç Anadolu'nun kuzeyi ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve yüksek bölgelerine yarayacak.


    Ay sonuna doğruda Polar Vortex'in açılması sonucu Marmara ve Ege Bölgesi'nin özleyipte uzun zamandır göremedikleri kar yağışlarına kavuşmalarını bekliyorum. :gun_bandana:

    Bağırganlı

  • Ankara için kar beklentisi ne zaman iç kesimlere tarihi belli mi ? Ya da bu sene Ankara kara doyacak mı ?

    Kar olursa Salı gece çrş. sabah olma ihtimali var.Kış için orası belli olmaz.Sistemler geldikçe soru sorun bizi takip edin yeterince bilgi alırsınız.

  • //**Kasım Sonu-Aralık İlk Haftası Beklenen Senaryolar:**///

    1.Senaryo:Ya yüksek basınç daha fazla yurdumuzu saracak ılık havaya devam edeceğiz.

    2.Senaryo:Ya da polar koridorun açılması sayesinde Sibirya üzerinden önümüzdeki ay sonu itibariyle peşpeşe sistemler alacağız.

    İki farklı basınç üzerinden yorum yapacak olursak eğer şu an için ufukta ciddi bir kar yağışı beklenmiyor ama Aralığın ilk haftası her şeye gebe diyebiliriz şimdiden.özellikle Sibirya üzerinden gelen polar ataklar 2017 için efsane olabilir sinyalleri veriyor resmen.

    Bir diğer konuda kar sistemlerinin zamanı kısa mı uzun mu olacak diye merak edenlerede hemen cevabımızı vereiim deniz etkisi yağışlar genelde kısa süreli olur ancak bu sene oluşan yağış türleri siklona benzediği için Aralık-Ocak ve Şubat arası kar açısından sıkıntı görünmüyor bence şimdilik.

    Son olarak mevsimsel olarak yağış oranlarına göz attığımızda en fazla yağışın Aralık-Ocak arası meydana geldiği saptanmış olup Aralık ve kış ayları içerisinde kar yağışlarında önemli bir azalma beklenmemektedir sadece Ege bölgesinde bir kademe düşüş olabilir ama bu değişim şehirleri kuru soğuğa hapsetmez merak etmeyin.iç,doğu ve güney bölgelerimizin yüksek rakımlı şehirlerinde de önümüzdeki ay ile 2017 kış dönemi boyunca karakış koşulları normal seviyede görülecek olup 2017'nin en favori bölgeleri Marmara,Karadeniz,İç Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olacağı öngörülmektedir.

    Evet senaryolar şu an için bu yönde olup daha net verilere ulaşmamız için Aralık ayını beklemekten başka çaremiz yok diyerekten sözlerime böylece noktamı koyuyorum..

    Bağırganlı

  • Trakya,Marmara,İç Ege ve Karadeniz Bölgelerine Ay Sonu Kar Geliyor İstanbul'da Mevsimin İlk Kar Yağışını Görecek.

    Sistem 30 Kasım'da batıya kar bırakacak ancak ağırlıkla İstanbul,Kocaeli, Tekirdağ,Sakarya, Yalova,Bursa ve Balıkesir gibi bölgelerde beklediğimiz yağışlar zamanla deniz etkisi sayesinde yer yer daha yoğun meydana gelebilir.bu arada soğuk hava ve kar öncesi Marmara,Ege, Karadeniz ile Akdeniz kıyılarınada Pazar günü şiddetli yağmur geliyor haberiniz olsun şimdiden.

    Bağırganlı

  • şahsen söylemek gerekirse önümüzdeki sistem hakkında kesin konuşmak için ayın 25 26 sını beklemek gerekir bu kadar kararsız diyagramlar içinde daha doğu mu batı mı yoksa biz mi alacağız sistemi o bile belli değil

  • 2. Senaryo gerçekleşecek :gun_bandana:

    Bağırganlı