Display Morearkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben kasım ayında 2 ya da 3 kez kar yağdığını gördüm hayatımda (yaşım 35 bu arada). ama ne zaman kasımda kar yağsa o kış bir daha hiç kar yağmamıştı diye hatırlıyorum.
Nerden hatırlıyorsun derseniz; mesela böyle kasım gibi kar yağdığında hep "Ooo bu sene şimdiden böyleyse acaip kış olacak" deyip beklentiye girmişimdir, hep fos çıkmıştır.
Bir de aklıma geçtiğimiz değilde bir önceki kış geldi (2015/2016). Yine aralık başı erken bir sistem almıştık. sonrası foss..
Acaba bu durumun bilimsel bir açıklaması var mıdır? aslında istatistiki olarak bir bakmak lazım.
Şakamakada ciddi bir durum, genel konuşmak isterdim ama İstanbul'da oturduğum için genelleme yapamıycağım, kimden duyduysam istanbul'a kar erken yağsın sonra adam akıllı sistem gelmez derler. 2013 kasımda güzel kar yağdı, 8 saat felan örtü oldu, sonra o sene ne adam akıllı kar yağdı, bile kky yağmıştır yağsa yağsa başka bir şey yağmamıştır. 2015 ocakta geldi bir sistem, sonra şubat kırdı geçirdi bizi. Cidden bu olayda bir iş var ama nasıl bir açıklaması var ?