Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ilker.gunebakan hocam ongorunuz icin tebrik ederim.


    Iranda 6.1 siddetinde deprem kaydedildi.Her ne kadar guclu bir deprem olmasada kaydadegerdir.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Teşekkür ederim arkadaşlar iltifatlarınız için.

    Tabi analiz yapmak dediğiniz gibi güç bir uğraş ve özellikle bizler gibi tek donanımı internete bağlı bir bilgisayar olanlar için daha da zorlu ve çok dikkatli olunması gereken bir süreç.


    Elimdeki tek veri depremlerin tarihsel devinimleri. İran öngörüsü tamamen bu istatistiksel bağlı bir öngörüdür.


    Lütfen bir "kehanet" ve tutması olarak düşünmeyin.



    bu vesile ile, depreme hazır olmakta, yapılması gereken işleri savsaklamamakta fayda var.


    tekrar teşekkürler ve iyi forumlar dilerim.

  • Sabah 7.40'da başlamış şu saate kadar toplamda 10 deprem olmuş marmara denizinde, bu kadar hareketlilik umarım hayırlı olur, allah daha büyük afetlerden korusun inşallah.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Arkadaşlar Marmara Denizi Hareketlenmeye başladı 3.6 nın artçıları devam ediyor Marmara Denizinde fay kırılmaları devam edecek ama başka bir taraftan ani bir fay kırılması olursa işte o zaman işler değişir Bilim adamları demişti büyük deprem öncesi artçıları olacak diye hadi bakalım Marmara denizi izleniyor.

  • Arkadaşlar rica ediyorum deprem konusu yorumlarınızda sanki bir yağış sistemini takibi yaparmış gibi ifadelerden kaçınalım.Daha sakin bilgi akışkanlığını sağlasak yeter...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • soda141 bu konuda yazmanızın engellenmesini istemiyorsanız lütfen yazdığınız mesajların içeriklerine, ne anlatmak istediğinize, insanları telaşı vermemeniz gerektiğine ve hepsinden önce bilime dayalı havada kalmayan dayanağı sağlam olan iletiler yazmaya özen gösterin. Aksi takdirde bu konuda ileti yazmanız engelleyeceğiz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • merhaba;


    Hep "deprem" konusunda denk geliyor yazmak ama, bazı mesjları görünce dayanamayıp yazıyorum.


    Birincisi, zaman konusu. Zaman konusunda yorum yapmanın hatalı olduğunu hep tartışıyoruz zaten. Depremlerin zamanı bilinemez ve hatta tahmin de edilemez. Sadece geçmiş yılların istatistiksel geçmişi size analiz imkanları sağlar.


    İkincisi Richter ölçeği adını verdiğimiz "skala" aslında logaritmik bir skaladır. Basitçe anlatmak gerekirse, 0,1 ile 0,2 arasında tam bir kat büyüklük vardır. mesela 7,1 büyüklüğündeki bir deprem, 7,0 büyüklüğündeki bir depremin 2 katıdır.

    Bu ne demek? İstanbul'da beklenen 7 ve üstü bir depremin, depremciklerle soğurulması için, binlerce küçük depremin, yakın zamanlarda olması gerekir ki şu anda söz konusu değildir. yani küçük depremler büyük depremin şiddetini teorik olarak azaltır ama pratikte faydası olmaz. Aynı zamanda beklenen büyük depremi tetiklemek ile de ilgisi bulunmaz. Ama 1999 depremini hatırlarsanız, depremden sonraki gün, Yalova açıklarında kısa zaman aralığında yüzlerce depremcik oluşmuş, Rahmetli Mete Işıkara insanları uyarmak zorunda kalmıştı, ama bir şe çıkmadı şansımıza.


    Koku konusuna gelirsek, İstanbul için tabi, faylardan çıkması olası kükürt, metan gibi gazların yayacağı kokular, İstanbul'un kanalizasyon, çöp, ekzost gazları, sanayi tesislerinden yayılan kokuların yanında göz ardı bile edilebilir. inanın o kokuların kaynağı kesinlikle doğal değil, doğal olmayan insan kaynaklı kokulardır.


    Sevgili arkadaşlar;


    bu konularda en önemli husus, insanları paniğesevk edecek favranışlardan kaçınmak olmalıdır. İlk etki, hatalı, panik davranışlar şeklin de gözlenir ki, çok risk içeren bir durumdur, ikinci etki içinde, "yalancı çoban" masalını bulup okumanızı öneririm :)



    panik yaratmayın, ama önleminizi de almayı unutmayın.


    Hayırlı geceler olsun sizlere

  • ege 1 yildir cok sallaniyor..bilim adamlari olagan diyorlar..allah korusun tum insanligi..gecmis olsun.


    Ege denizinde olan depremler ile, marmara denizi ve KAF hattı üzerinde olan depremlerin mekaniği farklı.


    Marmara ve KAF hattında olanlar, aktif fay hatlarının hareketleri ile oluşurken, Ege denizi depremleri Volkanik hareketler ile oluşuyorlar.

    Volkanik hareketler bazen yerel ufak fayları da harekete geçirebiliyor. Ama magma'nın hareketlerine paralel bazı yıllar çok hareketli olurken bazı yıllar çok sakin geçebiliyor. El Nino - La Nina hareketleri gibi :))


    Onun için Bahsettiğiniz hareketlilik bu sebeple olağan bir durum, sorun olacağını tahmin etmiyorum



    hayırlı akşamlar