Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 17.Ağustos.1999 deprem felaketinin 19.yıl dönümünde hayatını kaybeden yurtdaşlarımıza başsağlığı dilerim.

    Yaşamını yitirmeyen ama o felaketin tüm acısını, yaralanıp hastanelerde, evinde çeken, yüreklerinde derin yaralar açılan diğer yurtdaşlarımıza da, içlerinde asla dinmeyecek o acıyı bastırabilmeleri için Allah'ımdan o insanlara güç vermesini dilerim.


    Yüce rabbim bizlere ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.



    Bir dakika durup düşünelim sadece.

    ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapacağız.

  • İtalya da 5,3 şiddetinde deprem oldu

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Rabbim tekrarını yaşatmasın. Kayıplarımızı rahmetle anıyorum.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • 17 Ağustos 1999 saat 03.02...Zor günlerdi...Allah rahmet eylesin tüm vefat edenlere...Paylaştığım videoyu izlemenizi tavsiye ederim.Bilim insanları Düzce de dahil olmak üzere 2 büyük depremden 2 yıl önce uyarmışlardı...İstanbul depremi için tahminleri videoda var...


    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ülkemize böyle bir felaketi tekrar yaşatmasın inşallah.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Endonezya Lumbok adası , Panama, Paraguay, Guatemala ve Fiji de 6.0 ile 6.9 arasında depremler oldu bugün. Maraş da Andırın ilçesinde 4.9 şiddetinde deprem oldu. Özellikle Lumbok adasından gelen görüntüler oldukça kötü. Geçenler de 7 şiddetinde depremle sarsılan ada da yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetmişti.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Venazuella'da 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin bir özelliği de yüzeye çok yakın bir konumda gerçekleşmesi.

    henüz ölü/yaralı/kayıp sayıları hakkında bir bilgi yok. Ama yüzeye yakın ve 7.0 büyüklüğünde gerçekleşmesi, yerleşim yerlerine olan yakınlığa göre tehlikeli olabilecek bir deprem.


    Allah tüm Venezuella halkının yardımcısı olsun.



    Ekleme : USGS depremin büyüklüğü 7,3, derinliğini 123 km. olarak revize etti. Yüzeye yakınlık kriteri düzeltildiğine göre yerleşim yerlerine olan uzaklığı hasarı belirler. Yinede çok büyük bir deprem ve ekonomik sorunlarla boğuşan Venezuella halkı için çok kötü bir gelişme. Allah yrdımcıları olsun.

  • Ateş çemberinde işler karışık, son zamanlardaki güney amerika depremleri dikkat çekiyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ateş çemberinde işler karışık, son zamanlardaki güney amerika depremleri dikkat çekiyor..

    Yerküre üzerindeki "fay hatları" ya da "çatlak-kırık" sistemlerini düşünürseniz, o çoğrafya da enerji boşalımları / enerji yüklemeleri kaynaklı sıra depremler oluşuyor. Aslında öngörünüzde çok haklısını, bu aralar Güney Amerika çoğrafyası çok aktif. Fakat tarihsel döngü, ikinci aktif çoğrafya'nın, Asya çoğrafyası olacağını gösteriyor ki, Türkiye risk bölgesinde yer almasına rağmen, esas tehlike İran için söz konusu olacak.

  • ilker.gunebakan hocam ben Ülkemizle ilgili bir öngörüde bulunmadım sadece ateş çemberinde son günlerde faaliyetin son zamanlardakine göre dahada arttığı ve özellikle güney amerika bölgesinde yoğunlaştığıdır.


    Güney amerikadaki bu enerji boşalımları kuzey amerika ve alaska bölgesinde tetikleme yapabilir ki hepimiz biliyoruz san andreas fay hattı alarmda olan bir hat. Daha kötüsü alaska için geçerli. Bu bölgede çok uzun zamandır büyük deprem beklentisi olan yerlerden.Laf arasında Şiliyi es geçmemek lazım tarihsel açıdan çok büyük depremlere sahne olmuştur.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Türkiye hakkında öngörü konusuna zaten herhangi bir qtıfta bulunmadım. Güney Amerika ve takiben Alaska ve hatta Şili öngörünüze de kesinlikle katılıyorum.


    mesejınıza lave olarak tarihsel depremsellik sürecinde sadece Asya ve kişisel tahminim olarak da İran'a da ben dikkat çekmek istedim.


    hemfikiriz, sorun yok :)


    selamlarımla, iyi forumlar

  • Estf hocam sonra birileri Türkiye'ye deprem mi geliyor filan demesin diye öyle yazdım:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN