Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Balkanlar dostum sen ne anlatmaya çalışıyorsun, yazında demissinki burasi bir forum evet forum burada bu isin uzmani olmasa bile dediginde hakli cikan insanlar var, inanclarina birsey diyemem hepimizin kendine gore inanclari var, bizlerde inaniyoruz veya inanmiyoruz herkesin kendi gorusu, ancak burada soyle birsey Allah akil vermis herseyi kadere birakirsan yanlis yaparsin, ya olecegim varsa zaten olurum dersen sen kaderden degil ihmalkarliktan olursun, ayrica bu kadar kaderciysen niye buradasin diyelim ki kar yagisi seviyosun veya yagmur yagdigi zaman hosuna gidiyor o zaman bosver Allah nasip ederse zaten yagar de bekle burada bunlari bu dusuncelerini bence yanlis dile getirmissin, ben burada aramizda meteoroloji uzmanida oldugunu bilmiyorum belki vardir ancak degerli tahminci hocalarimiz birseyi dediklerinde nasil oluyor demek ki hersey isminin basindaki unvan degil degerli dostum, emek vererekte birseyler oluyor, sen bence biraz dusuncelerinle yaniliyosun benim fikrim bu, herseyi Allahtan beklersen olmaz, iyi geceler..

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Balkanlar bu ne saçma mantık. Bu forumda hava durumu tahmini yapan hocalarımız hepsi bu işi okumuş, metereoloji işlerinde çalışan hocalar mı? Bilgisini olmayanın ortalığı karıştırma hakkı yok. Marmara'da bulunan 1 tane fay hakkında bilgisi yok bence bir yerde patlayacak diyor. Sence ne işkembeden sallamak mı doğru? Zaten çoğu kişinin psikolojisi bozuk daha çok bozuyorlar. Gerek Ilker Gunebakan gerek PergamoN  Narsil hoca her zaman bu işi amatör olarak takip ettiklerini yazıyor. Kaç tane makale okumuş, düzenli olarak takip eden, faylar hakkında bilgileri olan hocalar. Şahsen yazdıkları her şeyi keyifle okuyorum. Yanlış bir şey görmedim. İşkembeden sallayan insanlar ile nasıl aynı kefeye koyabildiniz aklım şaştı.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • arkadaslar bence cok cevap vermeye değmez..yanı bu kadar emegı hiçe sayan insanlarla,havadakı bulutlara bakıp,deprem analızı yapan bır kısıye kafanızı yormayın derım..emege,zamana saygızılık bu.burdakı ınsanlar zaman ayırıp ve emek harcayıp buralarda bılımsel paylasımlar yapıyorlar....anlayabilene tabi

  • kesinlikle çok şirinsiniz, tebessümle okudum yazılanları. belkide gündem yoğun ve stresli olduğundan, bana sempatik gelmiştir yazılanlar, bilemiyorum.

    korktuklarınızdan emin bir gece geçirmeniz dileklerimle hayırlı geceler, depremsiz rüyalar:)

  • merhaba hocam..geç farkettim mesajınızı.kusuruma bakmayın.bakın hocam,bız bu gece yalovada 2 defa(kucuklerı saymıyorum) zangırdadık..evet zangırdamak..sallantı oldu mu olmadı mı bilemiyorum..yanı sankı bınayı bırı avucunun içıne almıs sallıyor gıbı..yanı cok abartılı dusunmeyın tabi..butun esyaların calkalanmasıyla cıkan bır ses.çok kısa ama cok ürkütücü.hocam aslında bizlerin alttan vurdu dedıgımız sey,depremın merkezıne cok yakın olamamız ve derınlıgının çok sığ olma durumudur..yoksa dunyadakı tüm depremler alttan gelir zaten.merkeze yakın oldumuz zaman calkalama hareketı yapar ve cook ses cıkarır..mesela 5.8 lık depremde yalova cok sallandı ama hıc ses cıkmadı.bunun nedenı merkezıne göreceli daha uzak bır konumda kalmasıdır..bu gece 4.1 oldu ama cıkan ses cook korkutucuydu..saygılar

    2 Mal editiert, zuletzt von divane ()

  • Herkesin emeğine saygım var, olmalı da, tek dediğim burada gelip hissi de olsa fikrini yazan adamlara kahinler geldi fln denilmesin.. böyle bir başlıkta aşırı bilimsel takılmaya gerek yok.. zaten kimse de onu sağlayacak ilmi altyapı da imkan da yok... Yani kimse burada tam anlamıyla bilimselliği de bulamayacağı için isteyen istediği yorumu yapsın bence.. aşırıya kaçmadan tabii.. aklı başında adamlar makul olan yorumları görecektir.. makul olmayanı da pas geçecektir.. kadercilik konusunda ise zaten tedbir alınmalı diye yazdım, tedbir fiili duadır.. Allah göklerde yerde nefislerinizde olan herşeyi Ben yaratirim diyor... ama tedbirlerinizi de alın diyor.. herkese iyi geceler

  • 22:37'de ki depremi ben de hissettim hatta teyit için önce foruma girdim ardından emsc baktım. Kesinlikle sarsıntı yoktu hiçbirinde hepsinde alttan vurdu.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • arkadaslar bence cok cevap vermeye değmez..yanı bu kadar emegı hiçe sayan insanlarla,havadakı bulutlara bakıp,deprem analızı yapan bır kısıye kafanızı yormayın derım..emege,zamana saygızılık bu.burdakı ınsanlar zaman ayırıp ve emek harcayıp buralarda bılımsel paylasımlar yapıyorlar....anlayabilene tabi

    Nokta

  • Adalar fayı kırıldı , B segmenti doğu marmara segmenti diye geçiyor 2 ayrı faylanma bu kesimlerinde bazı kesimleri hariç microdepremler oluyordu zaten ama hissedilir deprem ürettikleri söylenemez.

    Silivri açıkları ile aynı zamana (kısa aralığa) denk gelmeside tesadüf olabilir. 2 en aktif noktaydı zaten özellikle çınarcık en aktif’iydi


    Ama ne olursa olsun ,nerde olursa olsun bu tür depremlerden sonra en azından bi kaç saati (uygunsa) dışarda geçirin veya güvenli biyere geçin öncü olmadığının garantisi yok hiç bir depremin.

    Bizim büyük deprem beklediğimiz sadece istanbula adalar fayından biraz daha uzakta olan b segmenti (ve kumburgaz işe devamı) mi? Adalar fayının da kırılma riski yok mu ya da yakın zamanda beraber olma ihtimali daha düşük mü? Adalar fayı diyince daha çok ürküyorum, yakın olduğundanmıdır nedir..


    Fayların sadexe kırılma zamanlarına bakarak mı şurada risk var deniyor? Fay üzerindeki araştırmalarda gaz çıkışı hariç gözlemlenip işte bu fayda risk var denen şey ne olmalı sizce? Bir sürü araştırmacı, prof var ama neredeyse sayıları kadar da teori var. Tamam fay hattı tamamen bilinmiyor da bu kadar mı bilinmemezlik var? Büyük deprem olma riski kadar nispeten daha ufak bir deprem ihtimali de var ve o zaman neden %50 denmiyor da neden birisi çıkıp net bir şekilde 7.6 derken diğeri 6.5 diyebiliyor bunun mantıklı bir açıklamasını arıyorum da. Fay sayısını mı yoksa sadece kendi yorumladıkları fay kapasitesini mi baz alıp bunu diyebiliyorlar? Niçin yorumlar bu kadar farklı? Biri doğru öteki yanlış olarak değil, neye göre bu kadar farklı söylüyor olabilirler diye sormak istiyorum..


    Silivrideki depremden sonra insan ister istemez 4lük bir sarsıntının ardından birkaç gün içerisinde 5lik bir tane gelir mi ve birşeyleri tetikler mi diye endişe ediyor. En azından ben öyleyim.. Mantıksal ve bilimsel bir açıklaması olmasa da psikolojik olarak acaba dedirtiyor. Değil birkaç saat, birkaç gün diken üstünde olacağım galiba.

    Einmal editiert, zuletzt von arch87 ()

  • facebookta depremci diye bir sayfa var 8 ekim tarihindeki paylaşımını kopyalıyorum


    08 ekim 2019 salı saat 12:20

    Yazımın ulaştığı herkese merhaba

    Depremci ve Depremciapp çalışmalarımda aldığım 3 önemli SON İŞARETLERİNE göre ;

    İstanbul'a en yakın noktada YALOVA VE AÇIKLARINDA meydana gelebilecek bir deprem 5.6M (+-0.2M) max 5.8M büyüklüğünü geçmez.

    Tekirdağ açıkları olabilecek artçı bir depremin de max 4.7M'den fazla olmasını beklemediğim önümüzdeki süreçte daha büyük bir hareketin 6.3M büyüklüğünde ve ORTA İTALYA kesiminden gelmesini bekliyorum.

    KUŞADASI KÖRFEZİ - FETHİYE KÖRFEZİ

    VE AÇIKLARININ EGE DENİZİ AKDENİZ'inde HAREKETLENMESİNİ BEKLEDİĞİM ÖNÜMÜZDEKİ GÜN VE SAATLERDE SON İŞARETLERİNİ ALDIKÇA SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM SON İŞARET YAZILARIMA KADAR ŞU ANA KADAR YAZDIKLARIM GEÇERLİDİR.

    ÜLKEMİZDE 6.0M+VEYA 7.0M+ BÜYÜK VE YIKICI BİR DEPREM BEKLEMİYORUM.

  • ve dün akşamki depremlerden sonraki paylaşımı


    Marmara'da YALOVA ACIKLARINDA 4.1M bir deprem meydana geldi.

    ISTANBUL'a yakın bir noktada meydana gelen bu deprem Istanbul'un bir çok semtinde hissedildi. Bu noktadan ilerleyen süreçte ve günlerde 5.6M beklentim de gerçekleşebilir. Temkinli olmanın faydalı olacağı bir dönemdeyiz. Izleyip görelim.

    Gelişmeler oldukça yorumlar kısmında paylaşırım. Takibe devam hoşça kalın..

  • İmkanım olsa bu şehirde durmam keşke Keşke babamın sahil kasabasında balıkçı dükkanı olsaydı .okulu bırakıp, evlenip dükkanın başına geçseydim, esnaf dostlarla serine bir tabure çekip dedikodu, gıybet, yapıp sohbet ederek çay içseydik akşam olunca dükkanı kapatıp müstakil yazlık evime geçseydim . bir duvarı komple begonvil, bir köşede yaseminler tütüyor. tele-marketing kanallarından aldığım bahçe hortumuyla her sabah çimleri suluyorum.bir de kızım olsaydı Kızımın adı Jülide olacak. Jülidelik çok yakışacak ona. Jülide... Ne asil, canım kızım ya.

    :D:D

  • Dün akşam Yalova merkezli olan depremi ,İzmitte çok net hissettim,çok kısa sürdü ama etkili vurdu ,99 depremine benzeyen yönleri oldu yaşadıklarımın,Kolonlardan ses geldi mesela ,evdeki diğer eşyalardanda, Silivri açıklarında olan deprem uzun sürmüştü ama böyle güm diye vurmamıştı,gece ilerleyen saatlerde eve girdik zaten,dua ede ede uyuduk çaresizlik zor ve dibine kadar yaşıyoruz