Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tekirdag sismogramina bir bakarmisiniz, ozellikle yeniciftlik 1H Dusey sismogrami sanki orada buyuk bir hareket olmus gibi mi yoksa ben mi yanlis anliyorum.

    Etraftaki diğer sismogramlara bakarsan (buyukcekmece, silivri gibi) eğer destekleyen bir hareket yoksa binanın ya da istasyonun önünden geçen bir traktör bile olabilir. Kayda değer değil.

  • yerdurumu.org/tekirdag_belediyesi/yeniciftlik.asp


    Baglatiyi paylasamiyorum onu bilgisayardan takip ediyorum ancak yukari baktigim sekilde bir url adresi var, resim atayim dedim onuda atamiyorum nedense, ben sadece asiri bir hareket oldugu icin soyledim dikkatimi cekti.


    Edit: http://www.yerdurumu.org/tekirdag_belediyesi/yeniciftlik.asp

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

    Einmal editiert, zuletzt von Capt. Sezer ()

  • Etraftaki diğer sismogramlara bakarsan (buyukcekmece, silivri gibi) eğer destekleyen bir hareket yoksa binanın ya da istasyonun önünden geçen bir traktör bile olabilir. Kayda değer değil.


    Dediginiz gibi etraftaki sismogramlarda buyul bir hareket yok sadece tekirdag yeniciftlikte buyuk bir hareket var.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Ditrianum frank’ın sayfası önümüzdeki saatlerde +6 bir deprem olabilir demiş ne lokasyon var nede net bir büyüklük .

    Boş paylaşımlar..

    Olabilirmi tabiki olabilir dünya genelinde gerçekleşen +6m deprem sayısı azımsanmıyacak kadar fazla

    3 ülke yazıp sıralamaya sokuyoruz daha ne olsun^^^^^^

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • deprem konusunda ne kadar hassas olduğumuzu yazılanlar ortaya koyuyor.uzmanlar işin bilgili insanları bas bas bağırıyor deprem olacak eninde sonunda olacak hazırlanmamız lazım diyorlar tamam deprem çantası dolapların sabitlenmesi mutlaka önemi var ama farkettiğim şu evim sağlammı hasarlımı zayıfmı neymiş etüt yaptıracaksın ve maliyetli bir iş günümüz ekonomik koşullara bakıldığında istanbul olarak % kaçlık kesim yaptıracak.

    Önemli olan farkındalık yaratmak ne yapmamız lazım

    BELEDİYELERİN HER YIL YAPTIĞI FESTİVAL KONSER AKTİVİTELERİNE HARCADIKLARI PARAYI İLÇELERİNDEKİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA AKTARMALARI GEREKMEKTEDİR.

    Bırakalım şarkıyı türküyü harekete geçelim veya geçirtelim.

    Bina tost oldu mu yaşam üçgenide kurt aramaya bilir Mikdat hoca o konuda haklı. Çürük ev olmayacak arkadaş

  • Code
    2019.10.01 19:24:38  35.9550   30.4960        7.9      -.-  3.1  3.1   AKDENIZ                                           

    3.1 büyüklüğünde olduğu için paylaşıyorum

    Akdeniz, geçende dediğim gibi hareketli bu sıralar, önümüzdeki günlerde Kıyı egede hissedilir bir deprem olabilir, dikkat etmekte fayda var bu Gritte olabilir.

    2 Mal editiert, zuletzt von Murat4510 ()

  • 99 depremini yaşamamış biri olarak deprem anın canlı kaydı olan video bilgisine sahip biri var mı ? Mesela 5.8 ile ilgili çok video var ki bizde şirket kamerasından izledik gerçekten tüylerim ürperdi. 99 depremi ile ilgili o meşhur köpekler ile hariç bir video varsa paylaşan olursa çok sevinirim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 99 depremini yaşamamış biri olarak deprem anın canlı kaydı olan video bilgisine sahip biri var mı ? Mesela 5.8 ile ilgili çok video var ki bizde şirket kamerasından izledik gerçekten tüylerim ürperdi. 99 depremi ile ilgili o meşhur köpekler ile hariç bir video varsa paylaşan olursa çok sevinirim.

  • Ramazan demirtaş;

    Doğu Anadolu Fay Zonu'nun Gölbaşı-Türkoğlu segmenti üzerinde, Kartal Köyü, Gölalanı Mevkii’nde yapılan fay kazılarında, en az 3 ya da 4 faylanma olayına (eski deprem) ait izler saptanmıştır. Eski depremlere ait tarihler M.Ö. 30’lu yıllar; M.S. 700’lü yıllar ve M.S.1000’li yılların sonu yada 1100’lü yılların başı olarak edilmiştir. 1513 depremine ait herhangi bir yaşlandırma bulgusuna rastlanmamıştır (Demirtaş ve Erkmen 2008).


    Gölbaşı-Türkoğlu segmenti üzerinde en son 1114 yılında 7.0 <M< 7.6 aralığında bir deprem olmuştur. Bir başka deyişle bu segmentte 905 yıldır büyük bir deprem olmamıştır. Fayın kayma hızı 5-7 mm/yıl olarak saptanmıştır. Bu kayma hızına göre 4.5 - 6.0 metre civarında bir birikim olmuştur. Bu birikim ise 7.0 <M< 7.6 aralığında bir depreme karşılık gelmektedir (Demirtaş ve Erkmen 2008).


    Paleosismolojik bulgular Gölbaşı-Türkoğlu segmentinin deprem üretme potansiyeli çok yüksek bir sismik boşluk olduğunu belgelemektedir (Demirtaş ve Erkmen 2008).

    -----------------------------------------------

    At least 3 or 4 faulting events (old earthquakes) have been identified in the excavations carried out on the Gölbaşı-Türkoğlu segment of the Eastern Anatolian Fault Zone at Gölalanı, Kartal Village. Dates of old earthquakes are 30 BC; 700 AD and the end of the year 1000 AD or the beginning of the year 1100. 1513 earthquake trace were not found (Demirtaş and Erkmen 2008).


    The last earthquake on the Gölbaşı-Türkoğlu segment occurred in 1114 with a range of 7.0 <M <7.6. In other words, there has been no major earthquake in this segment for 905 years. The slip rate of the fault is 5-7 mm / year. According to this slip rate, there was an accumulation of 4.5 - 6.0 meters. This accumulation corresponds to an earthquake in the range of 7.0 <M <7.6 (Demirtaş and Erkmen 2008).


    Paleosismological results document that the Gölbaşı-Türkoğlu segment is a seismic gap with a high potential to produce earthquakes (Demirtaş and Erkmen 2008).