Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • PergamoN  Ilker Gunebakan üstadlar bir sorum olucak tabi konu üzerinde hakimiyet olan herkes cevap verebilir... bu akdenizde ki hareketlenme depremsel olarak sondaj çalışmaları ile ilişkilendirilebilir miyiz? Çünkü ciddi bir sondaj çalışması yapılıyor bölge de.

  • Şu sıralar depremlerin yoğunlaştığı Rodos civarından +8 gelirse ülkemiz için özellikle Muğla ilimiz başta olmak üzere Ege ve Akdeniz kıyılarında çok ciddi sonuçları olur. Muğla'da yıkım yapabilir ve sonrasında oluşacak tsunami dalgaları Ege ve Akdeniz kıyılarını süpürür. Depreme yüzlerce km uzakta kalan alüvyon-doldurma alanlar içinde yıkıcı etkisi olabilir örneğin İzmir'deki Mavişehir ve Alsancak semtleri yıkılır Meksika depremi örneğindeki gibi. Umarım olmaz böyle bir şey.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • PergamoN  Ilker Gunebakan üstadlar bir sorum olucak tabi konu üzerinde hakimiyet olan herkes cevap verebilir... bu akdenizde ki hareketlenme depremsel olarak sondaj çalışmaları ile ilişkilendirilebilir miyiz? Çünkü ciddi bir sondaj çalışması yapılıyor bölge de.

    Konuyla ilgili gelişmelere çok hakim değilim ama depremlerin gerçekleştiği bölgenin daha doğusunda kıbrıs civarında belli bir alanda çalışmalar oluyor diye biliyorum. Tetikleme olayı olsa ilk kıbrıs civarındaki depremsellikde artış olması gerekirdi bence bi bağlantısı yok.Akdenizdeki hareketlilik çokta anormal değil deprem oluş frekansında deprem fırtınası olarak adlandıra bileceğimiz bir deprem etkinliği yok magnitüd olarak biraz daha büyük depremelerde artış var ki 4.5-5,0 lar normal hareketler.

    Beni düşündüren şey bu hareketliliğin (akdeniz) anadoluya transform görevi gören burdur/fethiye makaslama fay zonunda yeni depremleri tetiklemesi ki bence bunun sinyalini son günlerde burdur/yeşilova Merkezli ülkemiz için nispeten derin +30km (104km deri likde deprem mevcut) türeyen microdepremler ile veriyor. Daire içindeki sarı depremler;e76072d877817be24.jpg

    Denizli son aylarda en göze batan il olmasına rağmen en son ne zaman kırıldığı bilinmeyen faylar hala mevcut denizli, muğla ,burdur ,ısparta. Merkezli hissedilir depremlere hazırlıklı olmakta fayda var.

    Gölhisar’ın kuzeyindeki bölge burdur gölü civarı dahil en dikkat çeken bölge.

  • Ben hala Ege'ye kıyısı olan Yunanistanda'ki depremlerin bizi etkilediğine inanıyorum.Tabi bu inancımın bilimsel veya teorik olarak bir dayanağı yok o bölgede ki hareket sonrası bizim kıyılarımızda canlanıyor. Misal Bodrum yeniden hareketlendi.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • PergamoN Hocam Gökova Fayı'da hareketli bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    Gökovanın denizdeki uzanımı tam bilinmiyor ama 2017 depreminin çözümlemeleri gökova fayıyla uyuşuyor. 2017 depremi gökova fayı kaynaklı ise kırılmayan 100km’lik bir alan daha var tahminlere göre Ve max üreteceği deprem 7.3m olarak tahmin ediliyor. Benim düşüncemi sorarsan bu kırılmalar 2017’nin artçıları olarak görülebilir normal hareketler derim zaman zaman hissedilir hareketlerde olacaktır mutlaka normal.

    Büyük bir depremde fay boyunca her yer aynı atımı yapmaz ,kayma açıkları dediğimiz sonra ki gün,ay,yıllarda artçı deprem olarak kabul edeceğimiz anaşoktan daha küçük magnitüdlü depremler üretmesi beklenilecek depremler bu kayma açıkları olan bölgelerde meydana gelir. Fayın x konumu deprem anında 5 metre ötelenmişse aynı fay üzerindeki bir başka y konumunun atımı 3’se sonraki gün,ay,yıllarda bu atımı 5 e tamamlaması çok yüksektir. Bunun tahmininde bulunmak için yüzey kırığına ulaşmak lazım tabi.



    Edit: benim yaptığım yorumlar bu işin amatör kısmı bu işin uzmanı veya okulunu bitirmiş değilim şahsi düşüncem olup kesinliği yoktur okuduğum makalelere,araştırmalara dayanıyor düşüncelerim89c30d731072ec193.png

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Helen yayindaki deprem dalma batma zonu ve deniz altinda yani yikim depremle degil tsunamiyle gelir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN