Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ilker hocam senin dedigin cozumler bu ulkede olacak seyler degil maalesef. Devlet ben kredi faizinin bir kismini karsilarim tapu harc parasida almam diyor. En iyi yapacagim sey bu diyor.

  • bizim z.burnunda her yer 5 katli bina dolu. Tek sans ada bazli donusum. Yani devlet burayi alacak yada aldiracak eger zemin uygunsa ki cevremizde 10 15 katli binalarda var 7 kat yapacak. Fazladan 2 kati satarsa hem kara gececek hemde donusumu saglayacak. Burada 7 katli evin maliyeti 1.2-1.3 milyon civari. Devlet daha ucuza yapar. Sifir daire fiyati sitede ortalama 1 milyonun uzerinde..

  • bizim z.burnunda her yer 5 katli bina dolu. Tek sans ada bazli donusum. Yani devlet burayi alacak yada aldiracak eger zemin uygunsa ki cevremizde 10 15 katli binalarda var 7 kat yapacak. Fazladan 2 kati satarsa hem kara gececek hemde donusumu saglayacak. Burada 7 katli evin maliyeti 1.2-1.3 milyon civari. Devlet daha ucuza yapar. Sifir daire fiyati sitede ortalama 1 milyonun uzerinde..

    Aslında söylemek istediğimi dile getirmişsiniz. Benim İlker, sizin Mesut olarak yapacakları sınırlı.

    Tüm bu çalışmalar Devlet güdümünde olmalı. İnsanlar, Devlet'in verdiği kararların adil olduğunu bilmeli,

    ve bu kararlar değiştirilmeden uygulanmalı.


    Finansal kısmı siz daha iyi bilirsiniz ben işin teknik tarafındayım :) ama,

    Mesela Avrupa Birliği fonları var, Dünya Bankası fonları var, İşsizlik fonu var, var Allah var.

    devlet bunları organize etsin, mesela sizin üzerindeki parasal baskı kalksın.


    Bakalım ben kendimce takip ediyorum. Neler yapılacak?

    Ulaştığım şeyleri sizle de paylaşroım.



    Selamlar

  • Ilker Gunebakan hocam bu işin siyasi tarafı her zaman vardır önemli olan yanlışa yanlış doğruya doğru diyebilmektir. Bu inşaat sektörü maalesef her gelen tarafından korunan ve tabiri caizse ipi serbest bırakılmış köpek gibi bir sektör ve bu konuda kanunlar ve düzenlemeler olmasına rağmen her önüne gelenin bazı şeyleri görmezden gelebildiği yada uymadığı bir tarafı var.


    Bizim gördüğümüz şu, bu işte bireysel olarak bizimde hatamız var bizim yetiştiğimiz eğitim sistemininde, kontrol mekanizmasının işlemeyişinde de hatalar var. Yaşı yetenler için sorayım 17 ağustostan önce bulunduğu bölgenin 1. derecede deprem bölgesi olduğunu bilen bu konuda bilinçli kim vardı? jeoloji-jeofizik-sismoloji hocaları hariç kimse farkında değildi. Ne zaman 17 ağustos depremi oldu herkes bedenen olduğu kadar beynende sallandı. Ama kötü bir huyumuz var çabuk unutmak-umursamamak..

    Dediklerinize katılmamak mümkün değil. Kesinlikle haklısınız. Siyaset konusunda da söylediklerimi siyasi görüşlerden uzak yazıyorum demek istedim :)



    İnşaat Türkiye'de neden önemli?

    Müteahhit açısından çok büyük yatırım gerektirmiyor. İnşaat bileşenlerini piyasadan temin ediyorsunuz. Yatırdığınız parayı kısa sürede amorti edebiliyorsunuz ve kar marjlarınız çok yüksek. Genç olsam ben bile uğraşırdım.

    Bunun için ciddi lobi çalışması da yapabiliyorsunuz. Ben 2006 - 2012 yılları arasında hafif çelik yapılar yapan bir firma da

    çalıştım. Hafif Çelik ile ilgili yönetmelikler yok ve YAPTIRAMIYORSUNUZ.

    Meclis de mesela çok güçlü bir beton lobisi var. Her şey onların isteklerine göre şekilleniyor.

    Durum böyle neticede.


    Söylenecek çok şey var ama, bazen susmak da iyi olabiliyor.


    Toplumsal Bilinç konusunda ise, yazdıklarınızı hemen imzalayabilirim.




    Selamlarımla

  • Ilker Gunebakan hocam benim bildiklerimde okudularım,araştırdıklarım kadar bu işin uzmanları gerekli açıklamaları yapıyor.

    Ramazan hoca'nın takipçi sayısı bir hayli arttı haliyle paylaşımlarıda hala takip etmeyenler varsa takip edebilir her deprem sonrası deprem hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapıyor, Olası riskleri dile getiriyor.

    bursa'da risk kaf'ın güney kolu dediğimiz Gevye,Mekece,İznik hattında ekstra bilgi isteyenler okuyabilir ;

    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/43977


    tabi ramazan hoca'nın bu açıklamalardan bursa merkezli deprem beklememek yanlış olur, kayma açığı dediğimiz 5-10km arasında ki kırılmayan hatlar bile 5.8-6.0m'lara çıkan depremler üretebiliyor özellikle fay oblik atım yapıyorsa bunun yorumunu yapmak için detaylı arazi çalışması yapılması lazım tabi ama bu büyüklükdeki depremlerin deprem ülkesi olan ülkemizde hasar yapmaması lazımken en yakın örnekler; acıpayam,bozkurt,silivri depremlerinde hasar yaptığını gördük

    (Ramazan hoca risk yok derken +7m'lik çok büyük depremleri baz alıyor sanırım)

  • Yok o kadar alçak gönüllü olmayın. Sizin açıklamalarınızı zevkle takip ediyorum kendi adıma.


    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.



    Selamlar

  • Dün gece İzmir'de garip bir yer sarsıntısı oldu. Karabağlar-Tırazlı merkezli Kandilli'ye göre "1.9", AFAD'a göre "1.4" büyüklüğünde deprem gerçekleşti.


    Garip olan kısım bu sarsıntıyı ben dahil özellikle Balçova bölgesinden birçok insanın hissetmiş olması. Tam o sırada lavabodaydım dışarıdan yoğun köpek havlama sesleri geldi 2 dk sonra ise şiddetli bir uğultu oldu ve duşakabin titredi. Sarsıntıdan sonra köpeklerin sesi de kesildi. Daha sonra Kandilli'ye baktığımda inanamadım, bana öyle geldiğini düşündüm ancak Ekşi ve Twitter'a bakınca çok şaşırdım.


    Jeotermal kuyularında bir gaz sıkışması ya da patlama olduğunu düşünenler çoğunlukta. Balçova dışında da hissedilmemiş. Ailemin anlattığına göre 15 yıl öncesine kadar bu tür sarsıntılar çok daha fazla ve daha şiddetli oluyormuş. Ancak jeotermal enerji evlere dağıtılınca azalmış. Her ne olursa olsun 2'nin altındaki bir depremin bu kadar net hissedilmesi gerçekten çok ilginç.


    https://eksisozluk.com/19-kasim-2019-izmir-depremi--6251715


    Screenshot-20191119-155646-Samsung-Internet.jpg


    Screenshot-20191119-030756-Samsung-Internet.jpg

    4 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Onur35


    Balçova bana göre çok özel bir yer. Eşimin kardeşi İzmir de okurken Balçova da kalırdı. Bazen yanına geldiğimizde, akşam başımızı

    yastığa koyunca resmen yeraltından gelen o homurtuları duyardık. Her gidişimiz de ise mutlaka bir deprem(cik) olurdu :)

    En basit örneği ise bilirsiniz, "Balçova Termal Tesisleri" .)


    Evet o bölge volkanik hareketlerin, yeraltı akarsularının tam kesişme noktasında. Bu tür hareketlerin

    olması doğal. Mesela evlere termal verildikten sonra hareketlerin azalması, yeraltı basıncının nispeten

    düştüğünün göstergesi. Ama bazı durumlarda bu basınç artışı tolere edilemeyince patlamalar olması

    ve onlarında depremciklere yol açması çok doğal.


    1,5 - 1,9 büyüklüğündeki bir sarsıntıyı hissetmeniz olayı ise, konum, patlamanın yeryüzüne yakınlığı gibi sebeplerle açıklanabilir.

    Genelde de, Depremin olası derinliği bir takım hesaplamalara göre ortaya çıkıyor. Dün gece olan deprem daha yakın bir derinlikte

    olmuş olabilir. Ama dediğiniz gibi, bu depremler hep olmuş ve olacakta.


    İyi Akşamlar

  • Evet hocam daha önce yine buna benzer bir şey hatırlıyorum. Bir 9-10 yıl önce falan akşam vakti bundan daha şiddetli bir sarsıntı yaşamıştık. O zamanlar zemin katta olduğumuz halde 3-4 şiddetine eşdeğer bir şekilde beşik gibi sallanmıştık. Daha sonra 10-15 km ötede başka semtlerde oturan akrabalarımızı arayınca hiçbir şey hissetmediklerini söylemişlerdi :D . Büyük ihtimal o da bir patlamaydı :) .


    Hava bir türlü soğumadığı için çoğu evde kombiler açılmadı (normalde biz de kasım ilk haftası açardık ancak bekletiyoruz) ve bu da basıncın birikmesine neden olup böyle bir şey yaşattı anladığım kadarıyla :) .


    İyi akşamlar.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()