DUYURU: Sitemize Yapılan Siber Saldırılar Hakkında

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2010 Yılında Türkiye'nin ilk meteorolojik forum sitesi sloganıyla kurulan Hava Forum, her geçen yılında daha da gelişmiş 2015-2016 yılı itibariyle meteoroloji alanında resmi kurumumuzdan (MGM) sonra Türkiye'de ikinci sıraya çıkmıştır. Hava Forum'un bu kadar hızlı gelişmesi, kalitesini her geçen gün arttırması ve çeşitli yenilikler getirmesi dikkatleri üzerine çekmiş, bu durumdan rahatsız olan birtakım saldırı grubunu harekete geçirmiştir.


    2015 Yılından itibaren bu siteyi ele geçirmeye, zarar vermeye çalışan grup foruma yönelik çeşitli ip numaralarından siber saldırılar gerçekleştirmiştir. Özellikle 2015-2016 kış mevsimi boyunca hemen hemen her gün sitenin yayınının durdurulmasına yönelik siber ataklar yapılmış, bu atakların çoğunda sitemiz zarar görmüş ve yayın hayatında kesintiler yaşanmıştır. Sitemiz bu süreçte ayrıca ekonomik açıdan da zarara uğramıştır.


    2015-2016 kış mevsiminin bitmesine rağmen bu saldırı grubu siber saldırılarına devam etmiştir. 2016 yaz mevsiminde içerik sağlayıcımızdan gelen uyarılara göre saldırılara devam etmiştir.


    Bütün bu süreçte saldırıları gerçekleştiren hakaret boyutundaki elektronik iletilerle site yönetiminde yer alan şahısları da hedef almıştır. Özetle buraya sığmayacak ama yargıya taşınacak çokça hukuki konu olabilecek olay mevcuttur.


    Bizler bir taraftan bu tür saldırı gruplarıyla mücadele ederken, diğer taraftan da siz değerli üyelerle ilerleyen yıllarda çok daha iyi yerlere gelecektir.


    forum.havaforum.com/attachment/2945/


  • Bu süreçte sitemize desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize, ellerinden gelen çabayı sarf eden yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu tür olayların olmaması için tüm tedbirleri aldık. Ancak olan olayları da unutmayacak ve bunu yapanların üzerine ne olursa olsun gideceğiz.

  • Bu velet-ü zinalar mahkeme cezasını, ana-babalarının verdiği tek ayak üstünde durmak zannediyorlar herhalde. HavaForum yönetiminin her zaman arkasındayız. Çeksinler cezalarını.

  • Yerinde olmuş. Bu tür ddos türü işlere kalkan çoluk cocouk biraz aklını başına alsında gitsin okulunla işinle gücünle meşgul olsunlar.
    Ana Babalarının haberi oluncada bi ton sopa yerler tam olur. 16-17 Yaşındaki çocukları okullarınla ilgileneceklerine ddos hack türü şeylerle ilgileniyorlar. Yazık ne diyeyim.

  • Yerinde olmuş. Bu tür ddos türü işlere kalkan çoluk cocouk biraz aklını başına alsında gitsin okulunla işinle gücünle meşgul olsunlar.
    Ana Babalarının haberi oluncada bi ton sopa yerler tam olur. 16-17 Yaşındaki çocukları okullarınla ilgileneceklerine ddos hack türü şeylerle ilgileniyorlar. Yazık ne diyeyim.

    17 bile değil :) .

    AF-YOK

  • 17 bile değil :) .

    Komik olan tarafıda bu zaten. Eskiden o yaştaki çocuklar ddos nedir onu bilmezdi Teknolojinin gelişmesiyle gençler bu tür tehtid içeren programlara yöneliyor.Diğer bir komik yanı ise yaşları ufak olması nedeniyle çok acemice saldırı yapmışlar.Etiket olmuşlar Admin kardeşimizde IP'leri var. Ana babalarının verdiği harçlıkarı DDos'a vermişler fakat Proxy IP'yi unutmuşlar. :) Gerçekten gülünecek durumları var.