Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün Trakya, Marmara ve Batı Karadeniz bölgesi aralıklı yağışlar gözüküyor ,öğleden sonra sağanak yağışlar görülme ihtimali yüksek aşırı yağış veya dolu yağışı şimdilik yok akşamüstü yağışların bir kısmı İç Anadolu bölgesine gidebilir ama kütleler genellikle küçük çaplı gözüküyor , akşam ve gece saatlerinde Trakya için bir yağış gözüküyor ama bu yağışlar Trakya bölgesinin tamamını kapsayan bir kütle değil daha çok Kırklareli ve çevrelerini kapsayan bir yağış türü olacak şimdilik bu günlük için göstergeler bu kadar ama havanın ne olacağı belli değil ilerleyen saatlerde kütleler gücünü azaltıp yükseltebilir.

    Herkese hayırlı günler .

    Belirli periyotlarla saat dilimlerini ve yağış cinsini bırakıyorum.


    28f3a65462b.jpg



  • CFS bloking( blokaj) emareleri sunuyor. İskandinavya ve Rusya civarlarında oluşacak bir yüksek basınç(YB) 'nin soğuk ve serin havaları üstümüzde bırakıyor. Ben beğendim gayet güzel.:thumbup: Bu arada DoquKaradeniz28 Tayfun hocam, sanırım siz bunu öngörüyordunuz geçen günler. Dediğiniz gibi olacak herhalde:)

    Evet Berkay beklediğim yönde ilerliyor, serin yaz yine sinyal vermeye başladı. Biliyorsun son iki yılın trendi bu, o bölgeye oturan yb, zaman içinde bize doğru genişleyip sonbaharı katlediyor. İnşallah yine aynı korelasyon olmaz yoksa kurak güz=kurak Kasım oda eşittir mesut hocamızın tespit ettiği Kasım-Kış korelasyonu sebebiyle kurak kışa sebep olabilir. Erken daha ama yine Şubat'a kadar kış bekleyebiliriz.

  • CFS bloking( blokaj) emareleri sunuyor. İskandinavya ve Rusya civarlarında oluşacak bir yüksek basınç(YB) 'nin soğuk ve serin havaları üstümüzde bırakıyor. Ben beğendim gayet güzel.:thumbup: Bu arada DoquKaradeniz28 Tayfun hocam, sanırım siz bunu öngörüyordunuz geçen günler. Dediğiniz gibi olacak herhalde:)

    Haziran bitimine kadarki bölüm o bölgelerde yb olacak büyük ihtimalle Temmuz ilk ve 2. hafta netleşmedi daha Ecmyi görelim bide. Ama DoquKaradeniz28 dediği gibi Temmuz ortasına hatta sonuna kadar eğer böyle devam ederse sonraki aylar yani Sonbaharda tam terside olabilir Sonbaharda Yb yiyeceğimize yazın yemeye rağzıyım umarım Temmuzda 1-2 Afrika yeriz. Ben bu döngüden kurtulmamızı açıkcası istiyorum hem o nedenle hemde denizlerin biraz daha ısınması için.

  • 15-21 Haziran

    22-28 Haziran

    Ecmwf güncellendi.Haziran ayının devamının da soğuk ve yağışlı geçeceğini söylemiş.Uzun vadeyi atmadım ancak Temmuz'dan itibarense yer yer sıcaklıların mevsim normallerinin üstüne çıkabileceğini ancak sevindiğim nokta olarak yağışlarin ise mevsim normallerinde veya mevsim normalerinin biraz üstünde geçebilecegini söylemiş.

  • Ek olarak Temmuz ilk 2 haftasıda böyle 3. haftaya gerek yok değişme olasılığı çok yüksek hatta ilk hafta bitiminden itibaren değişme olasılığı yüksek. 8'indeki güncellemede bizi komple sıcak tarafa sokuyordu 6-12 Temmuz için şimdi ise değişmiş mesela çoğu yer normaller ve bazı yerler normaller altı olmuş bir kaç bölge sadece normalin bir tık üstü diyor şimdilik.

    29 - 5 Temmuz

    CCYvu0.png

    6-12 Temmuz

    CCY6cA.png

  • Multimodel ve Globo güncellenmiş.. Bu görüntülere göre Temmuz ayınında ilk 2 haftası normaller ve altı bitebilir. Aşırı ve uzun süreli bir sıcak atak yok diyorlar ısrarla tabi bu arada 1-2 günlük sıcaklıkların olmayacağı anlamınada gelmiyor genel olarak mevisimne göre normaller ve altında kalıyor sıcaklıklar. Yarın gece Ecoyu görürüz bide ama onunda az çok bunlara benzer çıkacağını düşünüyorum. Sıcak olmayacaksa bile bol yağış olsun bari. İnşallah Temmuzda Haziran gibi aksiyonlu geçer.

    26 Haziran 3 Temmuz 2metre sıcaklıkları

    CNF2AA.png

    Aynı tarihler 500hpa görünümü

    CNF1Vo.png

    3 - 10 Temmuz arası

    CNFWT1.png

    500hpa

    CNFfYR.png

    10-17 Temmuz

    CNFASP.png

    500hpa

    CNM3kx.png

    Globo

    CNZS0R.png


    CNZ5DN.png

  • Sonbaharı yağışsız geçirmektense bu günleri sıcak ve yağışsız geçirmeyi yeğlerim. Geçen yıl aralığa kadar son baharda nerdeyse tek damla yağış alamadık. Şu aralar sıcaklar normal olsa iyi olacak.

  • Veri konusu olduğu için accunun paylaşımını benzettim.Yoksa geç FW nin etkileri ortalama 60 gün sürer.Bu da haziran sonuna kadar çok sıcak havalar olacağını sanmıyorum.Sonrası için telebağlantılara bakmak lazım...

    FW nin etkisi haziran sonunu bulur demiştim.41 kere de serin yaz dedim.Artık accu düşünsün...^^^^^^

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • FW nin etkisi haziran sonunu bulur demiştim.41 kere de serin yaz dedim.Artık accu düşünsün...^^^^^^

    Haziran sonunu Temmuz 15'ine hatta 20sine çekmekte fayda var gibi bana kalsa Temmuz sonuna kadarda vade çok uzun yemiyor ^^ Accu fena patlıyacakmış gibi geliyorbana Temmuzda Haziran gibi geçerse zaten ortalama olarak Ağustos sıcak olsa bile patlamış olur.

    Sonbaharı yağışsız geçirmektense bu günleri sıcak ve yağışsız geçirmeyi yeğlerim. Geçen yıl aralığa kadar son baharda nerdeyse tek damla yağış alamadık. Şu aralar sıcaklar normal olsa iyi olacak.

    Hersene aynı olacak diye birşey yok yaşayıp göreceğiz. Geçen sene Haziran sıcaktı mesela bu sene tam tersi tabi şimdiden nekadar çok yağış okadar iyi barajlar için olası yağışsız Sonbahara altyapı.

  • La Nina da kuru soğuk sisli ve yağışı az kışlar oluyordu fakat bunun aksi olan değerli kışlarda mevcut.Geçen yılın pozitif indeks görüntüsü bu yıl negatife iner mi inerse hangi değerde olur bunlar merak ettiğim hususlar.4. bir enkaz daha yıkar kıyıları karamsarlığa sürükler.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.