Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • agirlikli olarak kirimdan karadenizden kafkaslardan neresi derseniz diyin oradan gelecek demis.En sansli yer orta ve dogu karadeniz. Dogu ve guneydogu anadolu. Bir tik alti bati karadeniz. Kismette varsa istanbul.


    Istanbul bu tur sistemlerde sinir olur herzaman. Istanbulda kar varken corlu tekirdagda gokyuzu masmavi olur. Hatta bazen anadoku yakasi ile avrupa yakasi bile farkeder.


    Avrupa yakasinin batisinda 10 cm varken eminonu cevresi 25 cm olur. Kadikoy 30 cm iken kartal 35 cm olur. Kocaeli 40 cm olur. Ornek 2008 subat sistemi.

  • Ağırlık olarak İtalya'da Yüksek hakimiyeti görülmüş önemli olan yükseğin alacağı şekil tabiki eğer ezilirse izlanda'ya yine izlanda sıcak üfürecektir, ''Sibirya -he tamam kardeşim öyle mi tamam öyle olsun'' dediği sürece asor yavru kedi gibi baskı görecektir destek alamayınca.

    Diğer türlü ele alırsak polar atak alabiliriz kuzeyimizden asor dikelmeye her çalıştığında.

  • Vintersaga model konusunda yazamadigim icin buraya yaziyorum..


    Az önce dedin avrupaya ışık yakmış diye, şimdi endekslere göre hem öyle ihtimal var yada çok kuvvetli pozitif ao var. Sadece model sonu icin konusuyorum. Daha cok takla atar diye degil , azorun yetersiz ve yükselememesinden kaynakli soguklar guneye fazla inemedi. Dedigim gibi cok takla atar ama Avrupa sevdasi yok bana sorarsaniz.


    Pozitif ao yu sadece 500 geop. Tan yola cikarak soyledim. Halbuki 850 hpa soguk acisindan fena degil.

  • Selamikaya


    Benimki aslında tahminden ziyade model yorumuydu hocam, güncellemenin endekslere uygunluğu da tartışılır. Fakat 18z 384h adına konuşacak olursak; kıtayla teması olmayan bir Azor, yan yatmış bir İskandinavya; Akdeniz'de geniş bir AB hakimiyeti ve Iber'deki 1010'luk AB toplandığında net bir Avrupa istikameti gösteriyor. Omega oluştu ama eğik bir omega oluştu, yan yatmış İskandinavya başlı başına sıkıntı. Öyle yani, saatte epey geç oldu, iyi geceler diliyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Selamikaya


    Benimki aslında tahminden ziyade model yorumuydu hocam, güncellemenin endekslere uygunluğu da tartışılır. Fakat 18z 384h adına konuşacak olursak; kıtayla teması olmayan bir Azor, yan yatmış bir İskandinavya; Akdeniz'de geniş bir AB hakimiyeti ve Iber'deki 1010'luk AB toplandığında net bir Avrupa istikameti gösteriyor. Omega oluştu ama eğik bir omega oluştu, yan yatmış İskandinavya başlı başına sıkıntı. Öyle, saatte epey geç oldu, iyi geceler diliyorum.

    Hocam ne güzelde italya yolculugunu anlattın 😂

  • Cfs haftalık yeni tahminleri ay sonu bu şekilde.

    2m sıcaklıkları 21 -31 Aralık arası

    R2QydM.png

    500hpa 21-31 Aralık

    R2QHnH.png

    500hpa 26 Aralık ile 5 Ocak arası

    R2QgfS.png

    2m Sıcaklıkları 26 Aralık 5 Ocak arası

    R2QiSb.png

  • cfs yi kendi bolgem adina begendim. daha zaman var batilama ihtimalide var. Insallah batilarda diger bolgelerimiz de faydalanir sistemden. Artik sistem yagmur mu kar mi getircek suan bilemiyorum. Üstadlar daha iyi bilir.

  • O tarihlerde bi zahmet artık soğuk tarafta olalım yedik ybleri içimiz şişti arkadaş. Değişmese bari

    Artık bizi mavi gösterdiklerinde bile bir düşünüyorum kıytırık soğuklar ile soğuk tarafta kalmakta var :) 2 senedir adam akıllı büyük çapta bir soğuk sistem alamadık.

  • Mavilerin geliş yonü belli sanki kıytırık soguklar olmaz yanlış yorumlamiyorsam ExcuseMe hocam mantık doğrumu ?

    Hiç belli olmaz o şekilde -4 -8ler çok gördük. Soğuğun gücünü anca modellerden görebiliriz. O yüzden takibe devam dua edelimde değişmesin. Cfsde destekliyor o tarihleri eps ve gefsden birşeyler görebiliriz 3-4gün içinde.