Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @bulutunut
    geçen seneki yılbaşı sistemini ilk gösteren modellerin GFS gece güncellemesinde olduğunu hatırlatmak isterim hemde 384te . sonrasında modeller bi gösterdi bi göstermedi derken sistem geldi . ve aynı soruyu tekrar soruyorum GFS gece kaydadeğer bi veri değilse eğer kasım ayını ve aralık ilk haftasını neye göre bitirdiniz ? şayet kendi yorumunuzsa bunu GFS model yorumlamada ne amaçla yazıyorsunuz buyrun konu dışına yorumda bulunun GFS konusunu meşgul etmeyelim .
    ve yukarıdaki mesajımada vaktiniz varsa cevap isterim @bulutunut
    mesajı hatırlatıyorum tekrar yukarı bakamadıysanız .
    '' ve tekrar soruyorum : % 80 değişmesi muhtemel gördüğünüz modeller hakkında nasıl kesin konuşuyorsunuz kasım ayını ve aralık ilk haftasını bitiriyorsunuz çok merak ediyorum ??
    ( şayet kendi adıma konuştum derseniz ozaman verisiz kendi adınıza konuştuğunuz bi yorumu gfs konusunda paylaşmayınız . )
    benim son güncellemedeki modellere göre 5 aralıkta İstanbul anadolu yakasında Kar beklentim var. ve bilmenizi isterimki bu işin DEK i de var . ''

  • Yazdıklarınızda çelişki var. Ben gece modeli kaydadeğer veya değil demedim. Sinan bey gece modelinin dikkata alınmaması gerektiğini ima etmiş. Aramızdaki fark siz modelin kaçıncı saat olursa olsun soğuk giriyormu girmiyormu hatta yağışa bakıyorsunuz. Ben ana görüntüye bakarım 300 lü saatlerde -16 girse ne fayda doğru basınç dizilimleri olmadığı sürece. Ben diyorum ki şu görüntüde asor beklenen hamleyi yapamayacak gibi duruyor bu görüntünün de en yakın değişebilme tarihi olarak Aralık 7 ve sonrasını belirtiyorum. Yanlış anlaşılmasın Aralık 7 de sistem var dediğim anlamına gelmiyor.Bu sinoptik en iyi ihtimalle o tarihlerde istediğimizi verebilir. Üstelik herkes kendi yorumunu yazıyor siz 5 aralıkta istanbul ve türkiyenin büyük bir bölümüne kar gördünüz. Gfs de öyle birşey yok. Gfs kayda değer bir veri elbetteki ben bakınca yine hiçbirşey göremiyorum modelde 300lü saatlerde -20 lik çekirdek tepemize mi oturduda benim haberim yok

  • @bulutunut güncelleme verilerinden bi kaçtanesi . . .
    561BD250-FA7E-4ADD-B8D4-99F8435E9F91.png8BA6F637-3C55-47FE-9494-A2A69D8AE276.pngforum.havaforum.com/attachment/8668/forum.havaforum.com/attachment/8669/ bakın bu geceki modeller bu görüntüleri vermiş şu görüntülere bakarak sizce ne olur kaç şehrimiz kar alır ?


    ve çoğu şehrimiz kar alırdan kastım yağış haritası gözlük takmanıza gerek yok düzde görünüyor doğru yere bakarsanız ekranın sağ alt kısmında Türkiye var Karadenizin altında kalıyor o üstü çizgi çizgili olan yer . . .
    forum.havaforum.com/attachment/8672/



    ve asıl anlatmak istediğim şayet bi yorumunuz varsa basınç dizilimlerine yada EPS ye yada veri olarak herneyi kastediyorsanız ona bakarak olumsuzluk görüyorsanız ve bunu GFS konusunda paylaşıyorsanız buyrun sizi olumsuzluğa iten verileri anlatarak paylaşında güzel bi veri olarak kalsın konu da . . .

  • Yahu neden işi yokuşa sürüyorsunuz zahmet edip 5 aralık taki çıktı görüntüleriyle desteklemişsiniz birde. Şu görüntünün neresinde İstanbulda kar var? Karayel fırtınası olsa dahi fayda etmez. İç ve yüksek kesimler etkilenebilir ancak. Belli başlı iller için kış döneminde kar yağınca şaşırmıyoruz zaten. Neden laf döndürülüyor ben onu anlamıyorum. Lafın özüne gelecek olursak. Birçoğumuz İstanbul veya kıyı şehirlerde oturuyoruz ve bulunduğumuz bölgeye kar düşmeden sistem aldık anlamına gelmiyor. Ben diyorum ki çok net kem küm yok Aralık 7 tarihine kadar İstanbulda kar yok!!! Olursa gelir burada paşa paşa ben bu işten zerre anlamıyormuşum der gelir özür dilerim. Ama olurda yağmazsa siz yine her zamanki gibi olabilirdi ama olmadı deyip geçersiniz. Şu görüntü çok net anlaşılmayacak hiçbirşeyde yok neden bu kadar ısrarcısınız anlam veremiyorum. Madem bu kadar ısrarcısınız verin bir tarih sizde... Aralık geri kalanını umutla bekliyorum benim diyeceklerim budur. Ayrıca hemşehriyiz. Hayırlı geceler dilerim.

  • İroni yapıyorsunuzdur umarım :thumbup:

    :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: hava-kars323 hava-kars323 hava-kars323
    şunuda ekleyeyim tabiki olabilirdi olmadı gitti derim hiçte üzülmem çokta fifi yani modeller anlık sistem verirse en doğal hakkımdır sevinmek sevinmek için neden aramazmı insan ? sistem vermiş o an sevinirim gelmezse çokta tın derim bidahaki sisteme ..
    örnek vereyim gerçekleştiğinde sevindiğiniz her olayda ''o olay olmadığı her an'' üzülüyor musunuz ? tabiki hayır .
    sorunuza cevap tarih konusunda bi gerçeklik payı var :D

  • @bulutunut ve şunuda size söylemek isterim . sayılı mesajlarınızın hepsi olumsuz yorum buyrun olumlu anlarda da foruma yorumlarınız alalım ;)

    Bu konuda hak veriyorum size. Keşke haksız çıksaydımda herşey sizlerin dediği gibi olsaydı. Bu forumu aktif olarak bu sene takibe almaya başladım. Daha önce efsane semih hocanın düşüncelerine karşı bir düşünce paylaştığım için linç edilecektim neredeyse keşke o haklı çıksaydı. Hiç ben ne demiştimcilerden olmadım. Bu sene aranızdayım olumlu bir tablo çıkacaktır elbet karşımıza bende olumlu bir yorumda bulunabilirim inşallah. Ama Aralık 7 ye kadar görüşüm değişmez.

  • Türkiye’de bir meteoroloji istasyonuna ait yıllıktoplam yağışın mevsimlere göre dağılışını gösterengrafikte, kış yağışlarının yaz yağışlarından daha fazlaolması aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir ?


    -Denizel etkilere yakın olmasıyla
    -Karasal etkilere yakın olmasıyla
    -Kar şeklinde yağış almasıyla
    -Yüksekliğin düşük olmasıyla
    -Yağışların orografik olmasıyla


    2016 Kpss Ortaöğretim Sınavı Sorusu


    DEY ve DEK sohbetlerimiz umarım işe yaramıştır .