⛄ 2016-2017 Kış Mevsimi Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu seneki veriler gecen seneki gibi karisik degil. Kış tahminimde kullandigim verilerin yuzde 90 ı netlesti. Şuan için herseyin iyi gittigini soyleyebilirim. Bomba gibi bir kış geliyor. Yakında kış tahminimi aciklayacagim.


    Tarihinin en karli kislarindan birine hazirlan Türkiye'm !..

  • Bu seneki veriler gecen seneki gibi karisik degil. Kış tahminimde kullandigim verilerin yuzde 90 ı netlesti. Şuan için herseyin iyi gittigini soyleyebilirim. Bomba gibi bir kış geliyor. Yakında kış tahminimi aciklayacagim.


    Tarihinin en karli kislarindan birine hazirlan Türkiye'm !..

    Daha karışık bence veriler. Hiçbiri ne pozitif ne negatif. QBO tam Doğulu değil, La Nina tam La Nina değil, La Nina bile olmaz belki beklemek gerek. AMO,PDO desek aşırı pozitif değil, nötre yakın.

  • 2016-2017 Sezonu


    Kış konusunda ilk yazdığım yazı buydu. Verileri 1961 ve 2006 yıllarına benzettiğimi ve iyi bir kış beklediğimi söylemiştim. Daha sonra hem yine kendi konumda, hem de "Kış nasıl geçecek" konusunda birçok yazı yazdım. Güzel bir kış beklediğimi, geçen yıl kar ve yağmuru yeterince alamayan çoğu yerin bu sezon alacağını söyledim. Ayrıca 1929 kışının endekslerinin bu yıl ile tamamıyla aynı olması nedeniyle bu efsane yılı da benzer yıllara dahil ettim. Fakat hala efsane veya çok soğuk bir kış geliyor diyemedim. İki gündür, özellikle dün gece 1'e kadar bu kışın tam olarak nasıl olacağını söyleyebilmek için verileri inceliyorum. Buna rağmen bir sonuca varamadım. Pozitif AMO, Pozitif PDO, Negatif QBO ve La Nina olduğundan 1929, 1961, 2006 yılları benzer desem de @Icould'un dediği gibi bütün endeksler nötre yakın olduklarından hangisine daha çok benzeyeceğini söyleyemiyorum. Bu yılların biri iyi sayılabilecek bir kış, biri iyi bir kış, biri efsane bir kış. Yani bu benzerlik de kesin bir şey göstermiyor. Sadece gayet güzel bir kış olacağını söylebiliyorum şimdilik. Ekim'de ayrıntılı tahminimi yapacağım.

  • Bir kisi illa diger bir kisa benzetmek zorunda degilsiniz. 29 2012 2015 vs bunlarin bi ikincisi yok.bizde kis ikiye ayrilir ya pozitif endeksli kislarda samsun adana hattinin dogusunu etkileyen kislar yada negatif ve notr kislarda samsun adana hattinin batisini etkileyen kislar. pdo amo ya cok girmenizede gerek yok.hatta ensoyada.el ninoda da efsane kislar var la ninada da.


    1-Endeks pozitif/ Negatif
    2-Atlantikteki Anomali Negatif/Pozitif
    3-Qbo Batili/Dogulu


    Qbo hafif dogulu olacak(fazlasida iyi degil)
    Atlantik negatif anomali(izlanda cok guclu olmayacak)
    Endeksler asiri olmayan negatif olacak.(kuzeyden soguk kacagi olacak)


    bu dediklerimin verileri karisik bulanlar bir bir geeceklestigini gorecek.
    Tecrube :D

  • ne kadar veri o kadar netlik diyecegim de 7 veriye baktim 7side ya notr ya pozitif ya negatif hepsi farkli farkli bi yandan test cozerken veri incelemek guzel oluyor.
    Yazarlarimizin tahmini oncelikli tabiiki ancak ben gecen seneki kistan farkli bi kis bekliyorum. 2012 benzeri olabilir hatta 2012nin bi tik soguk ve bi tik yagissiz hali olabilir

  • kis tahminimi aciklayinca neden 2012 beklemedigimi gorursunuz. bir ipucu daha veriyim. sibirya yb olayi bence rafa kalkti. 2015 subat sistemi gibi sistemlerin gelme ihtimali yuksek bati rusya uzerinden. ayrica bu kis samsun adana hattinin batisi dogusundan daha sansli.bu kadar ipucu yeter :)