⛄ 2016-2017 Kış Mevsimi Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @kuzeydenbiri


    Kardeşim ben Great Khan. Bayağıdır yoktun en son 24 Ocak sisteminde gördüm seni. Uzun zaman sonra girip böyle yazman hoş değil.


    Semih hocayı da çok eskiden beri bilirim takip ederim ta ki ziyaretçi defterinden beri. Burada ki belki bir kaç kişi ziyaretçi defterinden bilir Semih hocayı. O kadar eskiden beri tanıyan biri olarak öyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum.

  • Beni kimin hangi konuda ne yazdığı ilgilendirmiyor.Art niyetle ve ısrarla aynı şeyleri söyleyip başka üyeleri de tartışmanın içine çekerek tam kaos ortamı yaratmaya çalışan kişilerin ne bu sitede yeri olur ne de böyle konuşmalarına müsade ederim.Dediğim gibi uzun süre yazmayıp sonra bir anda gelip böyle konuşanlara müsade etmem.

  • Hahah Karadeniz Bölgesi konularını adres göstermiş evet işin gücün ona buna sataşmak ergenliğine veriyorum bu şahsın.

  • Merhaba ben bu siteye yeni üye oldum geçen yıllarda ki yorumlarınızı olsun tahminlerinizi olsun tutarlı olduğunu gördüm.Uzun zaman oldu Türkiye de kış mevsimini geçirmedim özledim de soğukları kar yağışlarını filan.Ege bölgesinde geçiricem vade uzun olmakla beraber kış mevsimini tahmininiz nedir.Teşekkürler.

  • temmuz ayının 2.haftası bitmeden kış tahmini yapmak, sitenin, yaz aylarında düşen hit sayısının arttırılmasına yönelik bir hamle olabilir mi acaba? kışa en az 5 ay daha varken insanları bu şekilde manipüle etmek etik bir davranış mı?

    Oyle bir niyetim olsa elimde hergun payalasacagim veriler var.hergun bir tane paylasip hit sayisini artirirdim. Hite ihtiyacimiz yok. heleki ite hic.

  • Son jamstec guncellemesi beklentimin tam tersi bir kis tahmininde bulundu :)


    Pozitif endekse yonelik bir tahmin yapmis. benim ilk ongorume gore hafif negatif endeks bu sene daha yuksek ihtimal gozukuyor.


    Bu haliyle kış mevsimi daha cok karadenizin dogusu ve guneydogu anadoluda sert gecer.ic bolgeler soguktan donar.bati bolgeler yagissiz gunler gecirir. Illaki karda olur ama beklenen ozledigimiz bir kis olmaz bati ve ic kesimler icin.


    Onumuzde Araliga kadar 3 guncelleme daha var. Bana bu goruntu uzak gibi geliyor. En fazla hafif pozitif olabilen bir Nao ile karsilasabiliriz ama bu sekilde pozitif endeks ongormuyorum.


    Hayirlisi bakalim.Takibe devam.

  • Yağışa bakarak söylüyorsun sanırım @Efsane-Semih


    Yağış olarak Karadeniz'i de kurutmuş. Pozitif endeksli bir senede Samsun-Adana hattı bıçakla ikiye ayrılmış gibi Doğusu ve Batısı çok farklı yaşar kışı. Doğusu yağış dan hiç dert yanmaz ama bu harita bizi de kurutmuş.


    Sıcaklık olarak bakarsak Negatif Endekslerle geçecek bir kış öngörüyor. Batı Avrupa için iyi bir kış öngörüsünde bulunmuş. Şunun gibi mesela. Bu harita da kar olmaz o bölgede ama bunu buldum şu an.



    Ama yağış olarak Batı Avrupa dan da kesmiş.

  • Verdigin ornekler cok yanlis. Ispanyadan turkiyeye uzanan hatta orta avrupa icine alan bir sinoptik bul. kuzey avrupada soguklarin asili kaldigi guneye inemedigi. kisaca avrupayi ikiye bol.guneyi soguk ab li guneyi yb li.