Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ramazan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese hayırlı Ramazanlar... oruç tutacak arkadaşlar beslenmelerine bu yıl çok dikkat etsinler, hava çok sıcak olmadığı için özellikle su içme konusuna dikkat etmeli..az su riskli olur.. ayrıca vitamin takviyesi de önemli

  • 3 ayların ve 11 ayın sultanı gönüllerin huzur bulduğu duaların kabul olduğu, 1000 aydan daha hayırlı Kadir gecesinin yaşandığı ya şehr-i Ramazan hoşgeldin.. Rabbim bu mübarek ayın hürmetine başımızdaki illetten bizi kurtarsın, başladığını gördük bayrama da ulaştırmayı nasip eylesin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 11 ayın sultanı hoşgeldin.Tüm İslam aleminin Ramazanı mübarek olsun.Herkese hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum.Allah Ramazanı hakkıyla eda edebilmeyi cümlemize nasip etsin.Bu ayın huyu suyu hürmetine bizi kurtuluşa eren kullarından eylesin.Amin.

  • tüm islam aleminin ramazan ayı mübarek olsun herkese bereketli ve sağlıklı bir ramazan ayı dilerim.rabbim yapacağımız ibadetleri ve tutuğumuz oruçlarımızı şimdiden kabul ve makbul eylesin. hayırlı ramazanlar😊


  • Oruç bağışıklık sistemini yeniliyor, zararlı hücreleri yok ediyor, kalbi dinlendiriyor. İslam dininin en önemli ibadetlerinden olan orucun sağlığa faydalarını japon bir bilim adamı ispatladı. Orucun insan sağlığına iyi geldiğini ortaya koyan çalışmasıyla Japon Biyolog 2016 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görüldü…

    Oruç ruhu arındırırır, insanı kötülüklerden alıkoyar. İnsan psikolojisine faydaları da saymakla bitmeyen orucun vücut sağlığına da birçok olumlu etkisi var. Japon biyolog Yoshinori Ohsumi’nin bir çalışması, oruç tutanların vücudundaki sağlıklı hücrelerin zararlı hücreleri yok ettiğini ortaya koydu.

    Bilim adamı bu çalışmasıyla 2016 nobel tıp ödülüne layık görüldü.

    "Vücudun kendini yenileyen sistemleri var açlık dönemlerinde beynimiz çalışıyor ama vücudumuza gerekli besini vermiyoruz o dönemde işte bu dönemde vücuttaki bazı yararlı maddeler var ve yararlı hücreler var bi de yapısı bozulmuş hücreler var yapısı bozulmuş hücreleri açlık anında diğer bazı hücreler akyuvarlar dediğimiz bazı hücreler onları yok etmek için daha fazla uğraşıyorlar ve onları yok ettikleri bilimsel bir japon bilim adamı tarafından ispatlandı."

    Çığır açan bu araştırmayla belirli süreli açlığın insan vücuduna olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış oldu. Japon biyolog ayrıca 3 günlük oruçla birlikte vücudun bağışıklık sisteminin de en yaşlı insanlarda bile tamamıyla yenilendiğini, böylece vücudun dinçleştiğini ortaya koydu.

    Kardiyologlara göre oruç ibadeti kalp hastalarına da iyi geliyor.

  • Çok zor zamanda , ruhlarımıza ilaç gibi geldin ya ramazan. Çok duaya ihtiyaç var , çokça samimiyete . İnşaallah nasuh tövbe ve dualar , tedbirlerimizin ve çalışmalarımızın yardımcısı olur ki , normal hayata geçeriz.

  • xhacker09x Yalnız bu oruç su içerek tutulan oruç. Bizim tuttuğumuz oruç özellikle yaz aylarında çok ciddi sıvı kaybına sebep oluyor. Oruç tutmanın öncelikli amacı sağlık kazanmak da değil zaten, nefse hakim olmayı ve sabrı öğrettiği için güzel bir ibadet.

  • İnşaallah oruç tutma eylemini şuurlu olarak icra eden mümin insanlardan oluruz . Zira oruç tutmakta ki amaç , aç kalarak nefis terbiyesi değildir sadece. Öyle bile olsa , karnını yeterince doyurarak 14-15 saat sonra istediğini yiyeceğini bilerek , nefis terbiyesi olmaz . Aç insaların halinden anlanmaz zira , aç insan bir öğün bulsa bile diğer öğünler de açtır. Bizim güzel sahur sofralarımız var , iftar sofralarımız var. Açlık saatlerimiz belli. Hatta sırf 14-15 saat aç kaldı diye , alışverişte ve sofralar da israf yaparak günaha girenlerden olmakta var.


    Asıl amaç her zaman olduğu gibi , efendimiz (s.a.v)en baş yaratılış özelliği olan üstün ahlaktır.

    Asıl amaç , zor şartlarda bile ahlakı taşıyabilmek , zor şartlar yüzünden ahlakı bırakmamaktır.


    Ramazan ayını hakkı ile idrak eden müslümanlardan olmayı , allahım herkese nasip etsin.

    2 Mal editiert, zuletzt von karasah ()

  • On Bir Ayın Sultanı Ramazan’a bizleri bir kez daha ulaştıran Yüce Rabbimize Hamd-u Senalar olsun 🤲

    Mübarek ayın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, bu manevi iklimin Koronavirüs salgınına karşı kurtuluşumuza vesile olmasını, Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim 🤲

    Selam ve dua ile

    Hayırlı Ramazanlar

  • Geç saat olduğu için yönetime soramadım.Sakınca varsa kaldırılabilir.Ramazan boyunca her gün bir cüz mealini paylaşmak isterim.Takip edenler de yararlanmış olurlar...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Buarada sanki bir ara konusu geçti oruç tutmanın sağlığa yararlarıyla ilgili.. Otofaji konusunu mümkünse araştırıp okumanızı tavsiye ederim. Bize haram kılınan yada bize farz kılınan çoğu ibadet yada kuralın arka yüzüne baktığımızda insanoğluna ahlaki ve nefsi terbiye getirdiği gibi fiziksel yararları da bulunmaktadır. Oruç tutmanın kuralları kitabımızda açıktır, bunun dışında birşey konuşmaya gerek yok, otofaji konusu ise yeni bir buluştur ve orucun insan sağlığı üzerine katkısını destekler niteliktedir. Diğer bir örnek namaz kılmanın da insan için fiziksel faydası vardır. Neredeyse bütün birleşme yerleri ve eklemler namaz esnasındaki hareketlerle işlerlik kazanmaktadır.


    Sahur vakti yaklaşıyor, cümleten herkese hayırlı ve güzel sahurlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN