Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ramazan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar herkese merhaba


    11 Ayın sultanı gelmek üzere. Ramazan ayının maneviyatından güzel ve hoş sohbetinden yararlanmak adına bu konuyu Ramazan ayı boyunca açık tutacağım. Umarım dini konularda güzel sohbetlerde bulunuruz. Bu başlık altında hertürlü dini, manevi iletilerinizi,resimlerinizi, hikayelerinizi, videolarınızı paylaşabilirsiniz. Konu şuanda kapalı olacak ramazandan 1 gün önce konuyu açacağım.


    Güzel ve faydalı sohbetlerde bulunmamız dileğiyle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

  • Konuyu açıyorum arkadaşlar, hayırlı olsun, her gün güzel paylaşımlarda bulunmaya çalışacağım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • aynen işten vakit buldukça özellikle haftasonları sahura kadar buralardayım tabi saat 10:40-12:00 arası teravih molası olacak:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ALLAHU TEALA Ramazan ayını bizlere mübarek kılsın,hayırlara vesile olmasını nasip etsin oruç tutan tum müslüman kardeşlerime ALLAH kolaylık ve sabır versin .
    InşALLAH calisan arkadaşlarımıza iş veren kişiler kurumlar tüm yetkililer tüm ramazan boyunca insaflı olur ve çalışanlara kolaylık gösterir Amin inşALLAH

  • arada ufak bilgiler ve yazılar paylaşcağım umarım herkesin hoşuna gider. İlk paylaşımım Abdulkadir Geylani hazretlerinle ilgili;


    Peygamber Efendimizin (sav), “Ümmetimin alimleri İsrail oğullarının peygamberleri gibidir” hadis-i şerifinin bir mazharı olan Gavs-ı A’zam Abdülkadir-i Geylânî Hazretleri, Güney Azerbaycan’ın Geylân eyaletine bağlı Nif Köyünde 1078’de (H.471) doğdu.


    İşte güzel ve anlamlı olan; kendisinin çok değerli bir veli olacağı daha ilk günlerde kendini belli ediyordu çünkü; Doğduğu zaman Ramazan ayıydı ve O, Ramazan ayında oruç vakitlerinde annesini emmiyordu. Bu harikulade hadiseyi annesi şöyle anlatmıştır: “Oğlum Abdulkadir doğduğunda, Ramazan-ı Şerif başlamıştı. Birinci gün, imsak vaktinden güneş batıncaya kadar süt emmedi. Bu hali diğer günlerde de devam etti. Ramazan-ı Şerif boyunca gündüzleri hiç süt emmedi. Anladım ki, Ramazan-ı Şerife hürmet ediyor. Oruç tutuyordu.”


    Hatta kendisinin bebek olduğu zamanlarda ramazanın başlangıcıyla ilgili bir karmaşaya düşüyor yaşadığı ahali ve kendisinin bu tavrıyla ramazan ayının başladığını anlıyorlar. Boşuna bir veli hemde dünyaya 4 tane gelen seyyid-i kutuplardan olmak öyle olağan sıradan birşey değil..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Oruçlu geçirmeniz gereken zaman dilimi, o ramazan ayıdır ki; doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran (İlâhî kitap)lardan (biri) olan Kur’ân, nice açık deliller ve insanlar için bir hidâyet (rehberi) olarak kendisinde (bulunan Kadir gecesinde) indirilmiştir. Artık içinizden her kim o ayda bulunursa onu oruçlu geçirsin. (Zira bundan sonra gücü yetenlerin fidye verip oruç tutmama müsaadesi kaldırılmıştır.) Ama (hasta ve yolcuya verilen müsaade iptal edilmediğinden,)her kim (oruç tutamayacak kadar) hasta yahut (seferî) bir(mesafeye) yolculuk üzere olursa, (bu durumda oruç tutmayabilir, ancak tutamadığı günler yerine, hastalık ve yolculuk dışındaki) diğer birtakım sayılı günler (tutması gerekir)! Allâh (yolculuk ve hastalık halinde oruç tutmamanızı serbest kılarak) size kolaylık dilemektedir, size zorluk (çıkartmak) istememektedir. (Allâh-u Te`âlâ bütün bunları açıklamıştır ki, böylece İslâm’ın hükümlerini bilesiniz,) bir de (oruç tutulması gereken günlerle alâkalı) o sayıyı tamamlayasınız ve sizi (râzı olduğu amellere) hidâyet buyurmuş olmasına karşılık Allâh’ı (yüceltici ifadelerle) tekbîr edesiniz diye! Tâ ki (bu sayede) siz (, sayısız nimetlerine, özellikle de bu ruhsatlarına karşı Allâh’a) şükredesiniz! (Bakara 185)

  • Ya şehr-i Ramazan hoşgeldin sefalar getirdin herkese hayırlı bir Ramazan geçirmelerini diliyorum.Dargınların barıştığı,günah kapılarının kapandığı sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı şeytanjn zincire vurulduğu bu ayda umarım her dualarımız ALLAH(C.C) tarafından kabul görür. Bol bol ayet ve hadis ve tabiki dinin direği olan Namaz ve ibadet ile geçirebileceğimiz kudreti Rabbim bizlere bahşeder inşallah !!! Amin ...