Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Miraç, peygamberimizin (sav) Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabâlüdür ve O’nun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir. İçinde birçok ilahî feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandilini bir kez daha karşılamanın mutluluğunun her sene olduğu gibi yaşamaktayız.


    Tüm islâm aleminin bu mübârek gününü kutlarız.



  • Hayırlı kandiller havaforum ailesi, rabbim bu gece tüm günahlarınızı affetsin,yapacağınız ibadetlerinizde dergahı izzetinde en güzel şekilde kabul etsin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Kandilimiz mübarek olsun hayırlı kandiller, bol bol dua ve ibadetle geçecek bir gün olması niyetiyle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Miraç kandilinizi kutlar,hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim . . .


    ek bilgi :
    “Cenab” kelimesi lûgât mânâsı itibariyle “taraf, cânip ve cihet” demektir. Fakat, dilimizde bu mânâsıyla kullanılmamaktadır.


    Dilimizdeki ifadesi, “Hazret” gibi, tâzim, hürmet ve bir saygıdan ibarettir. Bu kelime genellikle “Allah” için kullanılmaktadır: “Cenab-ı Hak, Cenab-ı Allah” gibi.


    Bununla beraber, hürmete layık olan başta peygamberler olmak üzere, sahabî, evliya, ulemâ ve İslâm büyükleri için de kullanılabilir. “Cenab-ı Peygamber, Cenab-ı Ömer” gibi.

    Osmanlı devrinde bu sıfat sıkça kullanılırdı. Meselâ Peygamberimiz'den (a.s.m.) bahsederken “Cenab-ı Risâletpenâhî”, bir elçiden bahsederken “sefir cenapları” ifadeleri de kullanılırdı.


    Aynı kelimenin “âli, ulvî” kelimeleri ile birlikte kullanılması hâlinde ise bu terkip, “şeref ve haysiyetini muhafaza eden, kötü şeylere tenezzül etmeyen, cömert ve eli açık kimseler” mânâsını ifade etmektedir: “uluvv-i cenap, âl-i cenab” gibi...


    Fakat, bugünkü dilimizde “Cenab” sıfatı sadece “Allah” lafz-ı Celâlinin başına gelmektedir. Diğer büyük zatlar için sadece “Hazret” sıfatı kullanılmaktadır.

  • Tüm İslam aleminin Miraç Kandili mübarek olsun.Hayırlar vesile olmasını dilerim.Rabbim bu mübarek cuma ve kandil günü huyu suyu hürmetine günahlarımızı bağışlasın dualarımızı kabul ve makbul buyursun.Amin.

  • Cumleten hayirli kandiller HF.Rabbim dualarinizi ibadetlerinizi kabul eylesin.Bu gecenin yuzusuyu hurmetine bizleri Rabbinin yolundan aytilmayan,peygamberimizin izinden giden, dinimizi yuceltenlerden eylesin. Ve rabbim suanda vatani gorevini cesitli yerlerdr yapan kolluk kuvvetlerimizin yar ve yardimcisi olsun onlari daima muzaffer eylesin.Kandiliniz mubarek olsun.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN