Kışın 2. fazı başlıyor... (15 Ocak -10 Şubat)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • istanbul bölgeden yetkili bir meteoroloji mühendisi arkadaşın cümlesini aynen aktarıyorum; " 19. 30 - 20.00 gibi kar yağışı tüm istanbula yayılır. "


    bu arkadaşa her sorduğumuzda " sistemde hiçbir sorun yok hatta güçlenme var " diye cevap veriyor. üstelik bunu aralık sonundan beri aynen söylüyor. tek kelime değişmedi.


    onun profesyonel olduğunu biliyorum. istanbul meteoroloji de önde gelen mühendislerden birisi. hatta valiye okul tatilleri hakkında bilgi veren heyette olan biri olduğunu biliyorum.


    bu sitede yabancıyım kusuruma bakmayınız. ama çok fazla tahmin değiştiriliyor gibi geldi bana.

  • Sizinle ayni fikirdeyim hocam .siklonik cephe ile sogugun bir araya gelmesinin cok buyuk bir sans oldugunu bu sistemden anladim.ben burnu sizlatan soguga ,dek e ve erimeyen kara raziyim.


    Tabi zevk ve tercih meselesi herkes bizim gibi düşünecek değil


  • Doğrudur tebrik ederim o profesyonel arkadaşımızı ben değişen birşeyler gördüğümde değişiyor demezsem rahatsız olurum. Yine söylüyorum sıkıntı görüyorum sistemin görünümünü

  • Manisa için yorumunuz nedir acaba?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Neyse gorüyorum ki soğuk hava girişini Marmara için İstanbul dahil saat 13:00 den itibaren Kademeli olarak bekliyordum bu konuda yanılmamış Olacağım. Yağış birçok bölgede kara dönüşse de sıcaklıklar 0C yi dahi göremediği için kky tam olarak kara çeviremedi.

  • hocam istanbul gaziosmanpaşa şuan çok iyi kar alıyor yaklasık 2 saattir 4:15de yere tutunamayan kar 4:30dan bu yana yoğun şekilde devam ediyor ve yere tutunuyor çevrenin her yerini beyazlatıcak bir örtüde oluştu


  • Kar için illa 0 olması gerekmiyor ki. Şuan istanbulun her yerinde yağış kar şeklinde. Kky olan yer oldugunu sanmıyorum


    Gece özellikle bu sorun olur sıcaklık 0 C üzerinde kaldığında yağışı kar olarak görürsünüz ancak suratınıza düştüğünde Şap diye sulu bir ses çıkarır kky dediğim budur