Trakya Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ilker.gunebakan hocam, siz ve çevrenizdekiler gece oluşan hadiseyi, İnşallah zararsız ziyansız atlatmışsınızdır.


    Teşekkürler ilginiz için. Bulunduğum semtte, kırılan ağaç dalları harici bir sıkıntı olmadı

    Ama Çorlu için elektrik arızaları devam ediyor

    Ben zaten sorun yaşıyorum ama, bulunduğum mahalle de internet yok. Elektrik kesintisi veya altyapı sorunu yaşanıyor. İşin kötüsü mobil operatörler, mesela Turkcell de de kesintiler var. Dolu sebepli araçlarda hasar var deniyor ama, ben de bir şeyyok. Sanırım Emlak Konut bölgesi daha da şanssız bu konuda.


    Şimdilik bilgim bu yönde, farklı bilgiler gelirse paylaşırım.


    Sizlerde kendinize çok dikkat edin.


    Sevgi ve selamlarımla

  • Geçen Çorlu'ya dolu yağdığı gün mgm 0 mm hesaplamıştı onuda ekleyin.Çorlu bu sene rekora koşacak anlaşıldı.Geçtiğimiz senede Çorlu baya yağış almıştı.Geçen sene yağışı 800 mm'yi zorlamış olabilir.Bu sene de bana kalırsa 500'ü kesin aştı tahminimce 550-600 mm arası değişiyordur bu senenin yağışı ki zaten yılda Çorlu 550- 600 mm. alır.Şimdiden almış oldu bundan sonra yağacaklar normal üstü olarak eklenir.

  • Şu anda da, meteoroloji radarında, Kırklareli üstünden büyük bir kütlenin, Çerkezköy-Çorlu dolaylarına yaklaştığı görülüyor.

    Umarım, zararsız,kazasız, belasız göndeririz.


    Bu arada kırklareli dolayları ne durumda acaba?

  • Tekirdağ Kumbağdayım. Önce merkezde başlayan fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış ardından bulunduğum konuma geldi. Bulutun uzaktan görünüşü 27 Temmuz sistemi gibiydi. Yaklaşık yarım saat sürdü yağış ve sahilde kimse kalmadı diyebilirim ^^ ben ise o yağmurda denizin keyfini çıkardım neyse ki denize şimşek düşmedi :hfyeni (18):

  • Yarın öğlen itibariyle başlayacak olan uygun şartlar ile Güney Trakya ile Doğu Trakya da yağışlar kuvvetli olabilir. Özellikle doğu Trakya nın Karadenize yakın kesimlerinde ciddi yağışlar olabilir.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Yarın öğlen itibariyle başlayacak olan uygun şartlar ile Güney Trakya ile Doğu Trakya da yağışlar kuvvetli olabilir. Özellikle doğu Trakya nın Karadenize yakın kesimlerinde ciddi yağışlar olabilir.

    Katılıyorum.Özellikle Saray-Çerkezköy-Yalıköy üçgeninde ekstrem yağışlar olacağını düşünüyorum.22 Ekim 2012'ye benziyor sistem.Tekirdağ da sistemin favorilerinden.

  • HavaKral bu tür sistemler benim gördüğüm iki noktaya patlıyor birincisi Ganos çevresi ikincisi Karadenize yakın kesimlerimiz. Trakyada bu iki noktadan en fazla yağışlar gelir diye düşünüyorum.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Son verilere göre TSİ 15:00-18:00 arasında başta Tekirdağ-Kırklareli arası olmak üzere zamanla Edirne-Tekirdağ-Kırklareli üçgeni içindeki bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.