Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şurada kalmış 3/5 gün hala ne olacağı belli değil tam olarak. Televizyonun olmadığı, dedemin pilli radyosundan haber aldığım zamanları özlüyorum... Ne yazık ki hayatta her istediğimiz olmuyor malasef Rabbim sonumuzu hayırlı kılsın...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Önümüzde 3 sistem var 13-15 1.salvo 17-19 2.salvo burada gözler atlantikteki abnin gücüne bağlı olarak oluşacak yapıda. 25-28 kısmet olursa " İSTANBUL KARA GÖMÜLECEK"...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kısa ve net bir soru bu beklenilen sistemler sahillerde (Rakımı Düşük 50mt altı yerlerde) kar yapabilecek potansiyelde mi?


    Bu soruma cevap verirseniz çoğu arkadaş beklentiye girmesi yada girmemisi gerektiğini bilir. Sonra buraya gelip hani kar yağacaktı diye hocalarımızın keyfini kaçırmazlar... Huzur dolu hafta sonları...:thumbup:

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Beklenilen cılız sistemcikler Marmara da ancak rakımı yüksek noktalara kar yapabilir. Trakya zaten şu durumda kurtarıyor ama İstanbul gibi sahil kesimlerinde bol poyraz rüzgarı ile yağmurlu soğuk günler olur. Zaten Marmara dışında kayda değer bir soğumada yok.

  • NAO da genelde aşırı negatif durumu yok...geçen sene -6ları gördü kaçarken...

    Mantıksal olarak hesapladığınız tarih tutmadı gözüküyor sistem açısından değilde soğuklar açısından. 16 Sonrası gerçi demiştiniz. Son hafta soğukların güney enlemlere ineceğinimi düşünüyorsunuz ? Nao güncellensin tekrar atacam dün negatife inme meğili vardı ama aşırı bi negatiflikte söz konusu gözükmüyordu zaten yarı yarıyaydı senaryolar.

  • Bu sistemde karayel olsa müthiş olur. O şekilde kurtarırız ama 850hpa -5-6 sınır kalıyor biraz, rüzgarda poyraz olunca şehirde termostat gibi sıcaklığı 2-4 derece arasında tutar. Yükseklerde yine görsel bir şeyler olur ama kıyılarda kky görülür. Ya o 850hpa birazcık daha düşmeli ya da düşmezse yer daha çok soğumalı. Bu da karayel ile mümkün.

  • Gfs ye bakıyorum ama her güncelleme 13-15 arası neredeyse aynı. Soğuklar Trakya da takılı kalıyor sınırı geçmiyor. Marmara da ise İstanbul Avrupa yakası 850 hpa -5 sınırında doğuya doğru ise sadece yağmur ve hafif bir soğuma var. Balkanlar üzerinden gelen her sistem doğuya genelde hareket ederdi ama bu sefer araya Alçak basınçlar giriyor ve Anadolu üzerinden bir türlü gidemiyor. Böyle olunca da soğuklar Trakya da takılı kalıyor. Sonrası henüz meçhul.