Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • MESUT Hocam,

    senin bir sözün burayı dünya kupasının final maçı heyecanına, evleri ise bayram coşkusuna çevirmeye yeterde artar bile.

    Değerli hocam,

    sen konuş ki modellerde konuşsun !

    sen konuş ki ümitsizler umuda gark olsun.

    Sen konuş ki babalar kar'a susamış evlatlarına müjdeli haberi verebilsin.

    Sen konuş ki herkes sussun hava konuşsun !

  • Güzel kardeşim tamam yeter artık lütfen ben senin şu saçma edebj cümlelerinden bıktım artık Hava_Forum hocam zaten zamanı gelince konuşuyor. Ben bu konuda bir şeyler öğrenmek istiyorum

  • Daha önce 100 kere söyledim burası bahsettiğiniz site degil burasi hakaret edenlerin adının anılacağı site değil. 3 gün tahminle başarı arayanlar mgm de 7 güne kadar tahmin var siz her şeyi kar olarak gördüğünüz için siz her şeyi kıyılar olarak gördüğünüz için iç kesimde yağan kara yapılan tahmin size başarılı gelmez. Çok uzatmayacağım durup durup küfür edenleri burada anıp anıp duracaksanız doğru oraya küfürü savunanların bu sitede işi yok. Adam hem hakaret ediyor hem de bu siteden çıkmıyor ya OMURGASIZLIK zirve sonra biz suçlu oluyoruz kardeşim senin yaptığın eleştiri değil hakaret madem beğenmiyorsun madem kışı kapattin gözünü seveyim git bu siteden git sosyal medya da küfür edip takip etme açık arama beğenmiyor musun git abi basit ben sizi beğenmiyorum de git kalabalik yapma burada bekleyene darbe vurma sonra da ADAMIM diye sokakta gezme.

  • Güzel kardeşim tamam yeter artık lütfen ben senin şu saçma edebj cümlelerinden bıktım artık Hava_Forum hocam zaten zamanı gelince konuşuyor. Ben bu konuda bir şeyler öğrenmek istiyorum

    Kardeşim,

    ben böyle agresif konuşmanı daha 17 yaşında olmana veriyorum.

    Burada herkes herkesi beğenecek diye bir şart elbetteki yok fakat herkesin herkese saygı duyma erdeminin olması gerektiğine inanıyorum.

    Bu platformda herkes herkesi yazdıklarından, düşündüklerinden dolayı elbetteki eleştirebilir fakat yapılan eleştiri o kişinin birine ağır sözlerle saldırmasını geçerli kılmaz.

    Kardeşim,

    sana göre saçma olan bir yazı başkasına belki ilham kaynağı olabilir.

    Hani burada bir kişi çok sevdiği bir hocasına methiye dolu, övgü dolu sözler yazdı diye saçmalamış olmaz aksine o kişinin daha iyi anlaşılmasına temel teşkil eder.

    Bence burada öğreneceğin ilk şey model okumak, havayı yorumlamak değilde insanlara hoş görü, alçak gönüllülük ve sabırla yaklaşmak olsun.


    Kardeşim,

    son olarak şu sözleri benimseyebildiğin ölçüde benim söylemek istediklerimi daha iyi anlamış olacaksın.


    Dil hayatın anahtarıdır, iyi kullanırsan kapılar açar, kötü kullanırsan açık kapıları bile yüzüne kapatır.

  • Ecm gayet iyi bir çıktı verdi bence ama sanki blokaja gitmeden once biraz daha bekleyebilirdi. Soğuk çekirdeği biraz daha güç lendirseydik daha iyi olabilirdi. Onun dışında azor bize çok da yakın değil. Hemen doğulamaz bu gorüntüde ayrıca yağış sorunu da olmaz batı için.

  • Tartışmayı bir kenara bırakalım. Muhakkak yorum getirecek arkadaşlar olacaktır. İstanbul konusuna yazamıyorum bir sorum var. Anadolu yakası Avrupa yakasına göre genelde hep fazla yağış alıyor ve yağış ortalaması da daha yüksek. Bunu acaba neye bağlayabiliriz ? Bu konuya yorum getiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

  • ECM güncellemesi Şubat ortasında karlı sistem falan alamayız yea diyenleri derin bir sessizliğe bürümüştür.

    Sürekli Sibirya isteyenler için de bir şey söylemek istiyorum; evet 2012 iyiydi hoştu ama SiberianTiger'ın konusunda da zaten göreceğiniz üzere o tarz stratosferik couplingler 100 yılda 4-5 kez gerçekleşiyor. Geçen kış bende Sibirya yükseği beklemek gibi bir hataya düşmüştüm ama hem Sibirya yükseğinin aşırı derecede batılaması hem de negatif NAO'da aşağıdan sürekli siklon yuvarlanması öyle sandığınız kadar kolay birşey değil. 2017 kışındaki 5 aylık Azor blokajının oluşma ihtimali bile bu bahsettiğim senaryodan daha gerçekçi ve istatistiksel olarak gerçekleşmesi kolaydır.

  • Kimse efsane beklemesin . 2-3 sistem dendi ama ufak capli sistemler. 2-3 gune modeller duzelmesee halimiz kotu. Azor yukselise geçiyor fakat sistem guclenemiyor . Dogudan batiya inmesi lazim ki dogu yonunde hareketlilik yok suan bombos ilginc olanda bu . Direk ustumuzden dumduz inmesi lazim sistemin . Efsane sistemlere bakin anlayin

    Mesajlarin normal turde mesajlar degil. sen 1 hafta dinlen bence.