Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 18 ocak günü sabah erken saatlerden itibaren rüzgarin karayele dönmesi ve uygun dew point ile birlikte yağmur olarak başlayan yağışların kar yağışına dönmesini ve akşam saatlerine kadar İstanbul'da etkili olmasını bekliyorum.Yüksek rakımlı semtler ve tepelerde örtü,sahillerde ise göze hitap edecek lapa lapa kar yağışı bekliyorum.

  • Bu arada @4 Şubat hocam Adrian diye bağırınca süpürgeyle de az vurmadılar adama yani , bizim de işimiz zor aslında , toplum etikete ve sonuca bakar , başarıda pek kimse görmez ama başarısızlıkta süpürge kafaya anında iner :D

  • Uzun zamandır yazmıyorum buraya 24 Ocak-28 Ocak arası ilk tatmin edici sistemimizi alırız. Finalide 10-15 şubat sibirya ile yapar İstanbul sahillerinde 35-40 yükseklerinde 70-80 cm ile kapanışı yaparız

    :):) ilki tutacak 2.si bekliyorum bakalım:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @havadan-karadan azor yb si adını azor adalarından alır yani yeri orası.İspanya açıklarında bir ada takımı. Sizin çiziminizdeki yb nin azorla alakası yok yani.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Azor Yüksek Basıncı


    Azor Yüksek Basıncı (Azor Antisiklonu olarak da bilinir) Atlantik'te kışın 30° kuzey enlemlerde(Örn: Güney Azor adaları) bulunan kısmen istikrarlı, yarı-durağan alçalan hava hava hareketlerinin olağan olduğu antisiklonik bölgedir. Azor Yüksek Basıncı, kuzey yarımküredeki subtropikal antisiklonların bir kuşağıdır, bununla birlikte küresel iklim sisteminde, (kardeşleri, Bermuda ve Kaliforniya yüksek basınçları gibi) " etki merkezi " olarak adlandırılır.


    Sistem, yaz mevsiminde kuzeye doğru kayarak, Avrupa'nın iklimini önemli ölçüde etkiler. Azor yüksek basıncının merkezi, yazın 35° kuzeyde bulunan İber yarımadasına konumlanarak, sınırları Fransa'yı, Kuzey Almanya'yı hatta İngiltere'ye kadar yayılabilir. Yaz ortasından, yaz sonuna doğru, bu şekilde eğilim gösterdiğinde, Avrupa'da aşırı sıcak ve kararlı bir kuraklık hükümsürer. Sıcaklık, kolayca 30'lu değerlere tırmanır.


    Hem kışları hem de yazları, Azor yüksek basıncının merkezi 1024 mbar (hPa) civarlarındadır, ama kışın daha farklı basınç şartları da oluşabilir. Yüksek basınç sisteminin alçalan hava hareketleri, Sahra ve bitişiğindeki Akdeniz bölgesinde kuraklığa yol açar.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @havadan-karadan iletinizde yazım yanlışı yok anlam hataları vardı onuda silmeye gerek yok. Bence öğrendiniz.Yükselmeyle ilgili fikrinize gelince ben yazar, ustad vs değilim sizi olumlu eleştirebilecek bilgiye sahip değilim ama şahsi kanaatim o yb nin oradan yükselmesiyle sistem
    gelmez. Belki batıdaki bazı şartlara destek olabilir oda her daim değil.


    Buarada bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp çoğumuzun bilmediği bir sürü şey var, madem model yorumlamaya çalışıyorsunuz önce coğrafyamızı etkileyen basınçlar hangileri ve nerede konumlanırlar bunlara bakın. Sitemizde bunlarla ilgili bilgiler mevcuttur.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Baybars anladım hocam bazı terimleri net bilmemekle hatam olmuştur ama yükselme konusundaki düşünceniz ?

    aynen devam kardeşim. bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sakın kendini geriye çekme . Zamanla öğrenirsin.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • ben daha düne kadar poyraz ile karayel farkını bilmiyordum :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.