Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • tahminlerime göre nisan ayını sıcak geçireceğiz.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • İzlanda'nın korku ve trolleri besleyen imparatorluğunu yıkarak İtalya,Fransa ve İngiltere oradan İskandinavya'yı ele geçirecek bir 1045'lik babayiğit ülkemize -20'leri indirecek 16 Ocak 2018'de...

  • 2006 kışına benzer bir kış yaşadığımızı düşünerek diyorum ki Ocak ayının son haftası tüm ülke için mini bir buzul çağı başlayacak.Tıpkı bugünlerde ABD'de gibi benzer görüntüler yaşanacak.Ocak 2006'yı hatırlayanlar ne demek istediğimi anlamıştır.

  • Valla kara görünmüyor dostlar bu ne melem bir kıştır :)

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)

  • Bir kar aşığı olarak ben de yazmak isterdim: Şu tarihte içime doğdu tipi yağacak vs.. Bunun bizim hislerimizle ilgisi yok. Hatta teknik açıdan mükemmel yorumlamalara sahip olmanın da anlamı yok. İnsanlar kar istiyor. Ama buradaki uzmanlar ne yapsın? Olmayan bir durumu mu yazsın.! Gördüklerini yazacaklar. Ve yılların birikimine dayanarak bizlere bir takım öngörüler sunuyorlar. Bilimsel bilgiye dayalı olarak. Yok işte. Ufukta da görünmüyor gibi. Sadece bizde değil, Avrupa’da da yok. Slovak bir arkadaşım, 5 senedir doğru dürüst kar yağmamasından şikayetçiydi.
    Hepimiz şikayetçiyiz. Çünkü kış demek (Türkiye’nin yüzde 60-70’i için) kar demek; kar demek ise doğanın dengede gittiğinin göstergesi demek; kısaca hayat demek.
    Peki neden son yıllarda bu durum değişti? Bunun için kendimizi de sorgulamalıyız. Sürekli tükettik ve tüketiyoruz. Her birimiz sadece kendini düşündü.. İçimizdeki bu azgın ego ve tüketme aşkı büyüdükçe, yatırımcı firmalar da gaza bastı. Biz tüketelim diye onlar vahşi kar güdüsüyle üretti. Bizi düşündüklerinden değil, kendi ceplerini düşündüklerinden.. İçimizde bulunan ve büyüyen alma arzusunu onlar kötüye kullandı. Ve biz de onlara “dur” demedik. “Bana bu kadar yeterli” demedik. Komşumuzu kıskandırmak veya kendimize daha güzel bir hayat sağlamak adına yaptık bunu. Komşumuzu ya da doğayı düşünmeksizin. Aldık mercedesi, bastık gaza, verdik egzozu.
    Üreticilerin ürettikleri mamullerin dumanı gökyüzüne ulaştı. Bu birden olmadı, on yıllar sürdü. Ve doğa, buna artık tahammül edemedi. Ozon tabakası derken, küresel ısınma derken, bu hale geldik. Isınan aslında bizim büyüyen egomuzdu. Ve egomuz gaz gibi patlayıp atmosfere dağıldı. Tebrik edelim kendimizi. Atmosferi bile yendik. Bacasından tüten buharlarla doğaya salındı egomuz.
    Şimdi de doğaya şunu diyoruz aslında: “Hadi bizi mutlu et.!” Kendi kötülüğümüzü ve vahşi alma arzumuzun farkında olmadan ve utanmadan kendimizi masum sanarak doğadan kar yağdırmasını bekliyoruz.
    Bizim egomuzun bir programı varsa, maalesef doğanın da matematiksel bir programı var. Ve bu programı alt üst ettik.
    Keşke yanılsam, keşke aptal durumuna düşsem de Ocak’ta şöyle lapa lapa haftalarca (eskilerde olduğu gibi) kar görsem. Doğa, doğalığını yapmak istiyor yine de. Belki bu sene Şubat’ta 1-2 gün zorla salıverir kar taneciklerini. Ama ya ilerleyen yıllarda?
    Maalesef ben artık kar-mar hissetmiyorum. Çünkü hisler, matematiğin karşısında yalancı şahit gibidir.

  • @4 Şubat hocam artık iyi senaryoların vakti geldi , perturbasyonlardan bir kaçı değil çoğu içimize su serpeceği günler yakındır dileyelim ve umuyoruz
    Yahu bu Ecm daha iki gün önce 5 Ocak için Sıfır bile sokmuyordu şimdi hareket var , ben bu ortamda 7-10 Ocak dönemine nasıl itibar edeyim deneceğine Ocak bitti soğuk gelmez, Azor yattı falan filan
    30 Aralık, 4-5 Ocak hiç beklenmiyorken zayıf bile olsa gelen iki sistem , modeller bu ikisini de 7 gün kala görebildi
    Üçüncü için zıpkın gibi tetikteyiz :)