6 Ocağa Kadar Olan Görünüm

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Oncellikle 17 si gibi gelicek olan sistemin en cok etkilenecegi yer Dogu Karadeniz bölgesidir.Kisa sureli ve aman aman bi sistem degil.


    Sistemin bati bolgelerini etkilememesinin sebebi Azorun yatay genislemesi. Negatife inen endeks fuze gibi yine pozitife gidiyor.Sistem modellerde en basta gozuken haliyle gelmiyor maalesef.


    Akdeniz havzasi boyunca gozuken yagis sikintisi devam edecek. Yuksek Basinctan dolayi akdenizden a.b girisi olmuyor ve olmamayada devam edecek.


    Onumuzdeki 17 sistemini saymazsak 15 gun daha kar yok. Zaten aşagidaki endekse gore kar gelmeside hemen hemen imkansiz gibi..




    Gordugunuz gibi pozitifte geziniyor..


    En yakin sistem net olmamakla beraber 26 27 Aralik gibi gozukuyor. Açık konusmak gerekirse adam gibi bi sistem olmasindan cokta umutlu degilim. Sebebi endeksin pozitiften notre inmesi. Gecen sene pozitiften notre ineince sistem aliyorduk ama bu sene alamiyoruz. Yaptigim tahminlerde beni yaniltanda bu oldu. Aslinda dedigim tarihlerde sistem geldi ancak bir turlu kar goremedik.


    Normalde bilimsel olarak yapilabilecek tahmin suresi 15 gundur. Bendende 15 gunden sonrasi icin bi tarih kolay kolay duymamissinizdir. Ancak endekslere gore 1 aylik tahminde yapilabilir ancak tutarliligi dusuk olur. Bu karsizlikta ve sistemsizlikte riske girerek yaptigim analizler sonucunda bu pozitif endeks dongusunun 6 ocak civarinda kirilmasini bekliyorum. Olaki bu surec kirilmaz ve pozitif endeks devam ederse kış tahminimde soyledigim batı bolgeler 20 ocak civarina kadar buyuk beklenti icine girmesin sözüm gecerli olacaktır..


    Kisaca ozetlersek onumuzde pekte umutlu olmadigim 26 27 aralik gibi bir sistem birde 6 ocak civari bir sistem var. 26 27 aralik icin emin degilim 6 ocak icinde sure uzun.


    Oncedende soyledigim gibi ben araligi kafamda bitirdim.gelmezse uzulmem gelirse sevinirim. Sizede tavsiye ederim..


    2012 kışı oncesinde de Aralik ayi bos gecmis ocak 15 e kadar hicbisey olmamisti ve herkes kisi bitirmisti. Ancak o sene buytun verilerin ortak noktasi sibirya yb idi. Bu sene Sibirya yb beklentim olmadigini soylemistim. Nitekim esameside okunmuyor. Zaten polar vortex normalinden kat kat guclu. Azor guzel bi konum alsa mesela 2004 gibi neler inerdi neler..


    Yani umudunuzu kaybetmeyin. Kış bitmiş olsa zaten soylerdim.daha 6 ocagi cozemiyoken ocagin 24 subatin 28 gununu nasil cozelim ? Hem demedik mi kış ocagin 20 sinden sonra basliycak diye ?


    Herkes kartopu oynayip kardanadam yapacak kadar kar gorecek. İçiniz rahat olsun..


    26 27 aralik yada 6 ocak olsun eger sistem gelecekse konu acarim. Takip etmeye devam.


    Sağlıcakla kalın.


    Bol karli tipili lapa lapa karlı günler.


  • hayırlısıyla hocam :)

  • Semih hoca Bi gönderme yapmış inceden ; ''2012 kışı oncesinde de Aralik ayi bos gecmis ocak 15 e kadar hicbisey olmamisti ve herkes kisi bitirmisti''.


    Burdan anliyacağınız Şimdiden kışı bitirenlere bu laf küpe olsun, Sitede fazla kışı bitirmeye girmeyin yani.

  • Yorumlara bakıyorum da kışı bitirenlere falan deniliyor.. ya bu ķışı bitirenler hangi akılla kışı bitiriyor daha aralığın ortasına bile gelmedik ocak var Şubat var hatta martin 15 günü bile dahildir buna..ben bu konuda bilgili değilim ancak semih bey e güveniyorum kışın 2. Yarisini bekleyelim bakın ne demiş 2. Yarısi güzel olacak herkes kar topu oynayacak demiş telaş etmeyin rahat olun nazar degdiriyorsunuz gerçekten


  • Bahane bahane ...umutlandiriyorsunuz kar kar kesin gibi falan bi bakıyoruz hiç kimse ortalarda yok ...Allah yardımcımız olsun umarım tahminler dışında da kar alırız ...


    ya kimsenin umutlandırdığı yok. tahmin yapıyorlar, siz fazla duygusalsınız. sanki karı mesut abi yağdırıyor.. biraz olgunlaşalım, lütfen.

  • hayırlısı semih kardeşim takipe devam inşallah dediğin gibi ocak ayı ile beraber istediğimiz sinoptikleri modellerde ve diyagramlarda görürüz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN