24 Aralığa Kadar Olan Görünüm

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son veriler ışığında bilimsel acidan son gorebildigim tarih olan 24 araliga kadar bati bolgelerde kar yok.(17 18 Aralik gibi az da olsa umutlar devam ediyor)


    Sebebi Pozitif AO ve NAO..


    Ben kendi adima aralik ayini kafamda bitirdim. Gelirse mutlu olurum gelmezse yapacak bisey yok.En az 9 aydir bati bolgeler olarak kar goremiyoruz. Resmen kar krizine girdim. Ancak eldende bisey gelmiyor.


    Kış tahminimde bati bolgeler Ocak 20 sine kadar (10 yada 15 ocakta olabilir gelisi guzel verilmis bi tarih) bisey beklemesin demistim. Nitekim arada uzun vadeli endeksler yada modeller kar ihtimalleri versede maalesef sonradan yok oldu.


    Tek bir iyi tarafi var bu gidisatin ,kış tahminimizin ilk bolumu tutacak gibi. Dua edelim ikinci bolumude tutsunda ozledigimiz soguk ve kar yagislarina kavusalim.


    Olaki bu gidisat kisin 2.yarisinda da surerse yeni bir 2007 vakasi yasamis oluruz ki yangin yerine doner burasi.


    Suan icin bu ihtimal dusuk.kisin 2.yarisinda endekslerin negatife meyletmesi bekleniyor.


    Gorelim mevlam ne eyler
    Ne eylerse guzel eyler..

  • Ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun hocam.2007-2014 karışımı bir kış olasılığının olması bile beni tüketti gerçekleşir ise vay halimize ki...

  • Arkadaşlar ümitsizliğe kapılmayın istanbul aralıkta kar görecektir. ben bu kışın 2007 gibi olmayacağını düşünüyorum .ocak ta sağlam bir sistem alma ihtimalimiz çok yüksek ben bu kışın 2012 gibi olacağını düşünüyorum

  • Sadece değil ülkemizde birçok diger ülkelerde yağış sıkıntısı var. 2012 de 20 aralik civarlarında isveçte o kadar kar vardı ki asla unutmam. Marka vermek olmasın 4x4 üm kara saplandı kurtaramadık gece arabayı orda bırakip şehir merkezine kadar yürümek zorunda kalmıştım. Rabbim inşallah nasip eyler öyle karları bize.

  • arkadaşlar çok az daha sabredin sibirya kurtları bu kış bize en az iki defa uğrayacak Daha aralık başındayız sibirya daki soğuk çekirdek ocak ortalarında bile bu kadar düşük seviyelerde olmuyor biraz daha bekleyin sibryanın yeri kendine dar gelicek ve aşağı enlemlere doğru ilerliyecek. ENİNDE SONUNDA O KURTLAR BURAYA GELECEK

  • Allah'a isyan etmek gibi olmasın haşa ama avrupa her sene nerdeyse kaymağını alıyor sistemlerden türkiye öyle bir konumdaki her an herşey olabilen bir yerdeyiz havaların anlık değişimi insanı üzüyor gerçekten böyle kacıp giden sistemleri gördükçe :(

  • Semih hocam karadeniz bolgesi bu sene şansli dediniz. Peki batidan once sistemleri almaya baslar dimi zaten ilk sistem gelmistim aralik basinda 20sinden sonra karadeniz icin sistem gelirse karadeniz cok sansli diyolar bir gorusunuz varmidir.