bakalim neler olucak ilerleyin gunlerde
Posts by selamise6161
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
ee evet aslinda subatin açigini mart kapatacak gibi cunku bilimsel konusmaz isek aralik ta kar yoktu ocakta vardi subatta yoktu martta olur ve biz bu degerlendirmeyi kiyilar icin diyoruz ic kesimler malum.
Ama uzun vadeye baktigimizda siklonik yagislarin gelecegi isareti beni cok mutlu etti sadece birazdaha soguk yaparsa ozaman kiyilardada kar yagisi ortu yapabilir diye dusunuyorum arkadaslar
-
Gelecek hafta sonundan itibaren 2 haftalik periyotta yine ege gibi yani bati bolgelerde yagis sikintisi gozukuyor semih hocam bu is ciddii
-
Gfs modelinin guncellemesine herkes baksin arkadaslar ona gore yorum yapin birde .
-
Modeller efsane semih hocamizin lafina gelmeye baslamisti semih hocam belirtmisti bati bolgeler ocagin ortasina kadar cok bise beklemesin gelirsede soguk havanin yagislarin cok etkili olacagini ongormemisti helal efsane semih!
-
Hic kimse anlamiyor bu seneki sistemin gecen seneki sisteme paralel oranda gittigini.
Bu arada gelecek olan sistemin karadeniz girisli olacagini ayrica en az etkilenecek bolge akdeniz ve guney ege kiyilari olacagini tahmin ediyorum(izmir haric)
Istanbula yilin ilk karı yilbasi gecesinde dusebilir bu da bi ihtimal söz konusu -
O degilde sistem guclenmis.
Yilbasi sistemi yani umutlar artiyor dakikalarr saniyeler saatler gunler geciyor bunlari dememde kârdir en azindan. -
Yaniliyosunuz farkindaysaniz jet akimlari yipbaai sisteminde digu avrupadan maramara-karadeniz hattindan girecek ve ulkemizin guneyine kadar inecek yani karadenizliler uzulmesin ozellikle kiyidakiler dek ile guzel kar yagislari olur . Tabi sistem gelirse ve insallah bir jat daha guclenirse ve ben umutluyum guclenir gibi saygilar.
-
Bati bolgeler ozellikle ege ve guney marmara ve bati akdenizde
Kiş ocak ayinin ortalarindan sonra gelmesini bekliyoruz. -
Semih hocam istanbul hakiki olarak kac sene once yilbasinda kar almisti yakin bir tarih var gibiydi sen bilirsin abi kac sene oldu almayali bu yilbasinda oyle şahşali bir kar yagisi bekliyormusun eger sistem guclenerek gelirse.
-
Gfs karadeniz uzerinden yilbasina dogru sistem vermeye basladi tabi daha süreç var .
Semih hocam hakiki olarak sana bir soru sorcam Hava delisinin not defter.. ozan ve ekip portalini nasip buluyorsun tanışligin varmi
-
Arkadaslar 23une kadar onemli bir kaydeye deger bisey yok havada gunesli soguk puslu ve kirli havalar bu kadar bu kurak gecen ve pisli havalardan sonra illaki temizleyici hava yani yagmur veya kar illaki gelecektir diye tahmin ediyoruz.
-
Arkadaslar İzlandaya rezil oluyoruz suan birakin dalasmayi yuzunuz gulsun az
-
Ocağın 15 inden önce batıda hiçmi kar görme şansımız yok Hadi onu geçtim yağmur alalım bariAlicaz kardesim sikinti yok almazsaj zaten kis biter onun icin kar geloo
-
Ocağın 15 inden önce batıda hiçmi kar görme şansımız yok Hadi onu geçtim yağmur alalım bari -
Semih hocam o degilde orta ve dogu bolgelerdede yagis cok yok gibi buda sasirtici bir durum degilmi yani ocakta ve şubatta neler bekleyecegiz varmi kafanda hocam biseler
-
Semih hocam yalnis yazdim.
Mevsimlik tahminindede belirtmistin bati bolgelerde yuksek basinc hakimiyet olacak diye ama bu kadarini bekliyormuydun hocam aralik icin? -
Semih hocama katiliyorum bu dongu en erken yilbasina gelmeden kirilabilir yada dedigi gibi 6 ocakcivari. Semih hocam mevsimlik tahminindede belirttin bari bolgelerde yuksek basinc etkili olacak en azindan ilk yarisi icin ama bu kadarini bekliyormuydun hocam sasirtam durum oldumu?
-
Yinemi -4 ve -6 lar var karadenizin sinirlarinda yoksa?
-
Ecmwf guncellemesi nasil cikti ufukta varmi iyi biseler.